Konrad Grzybowski Napisano Czwartek o 16:20 Napisano Czwartek o 16:20 Witam. Panowie, potrzebuję dopełnić swój system o 4szt. Głośników dla konfiguracji Atmos. Pomieszczenie to poddasze że skośnym sufitem. Ze względu na konstrukcje pomieszczenia montaż głośników na ścianie frontowej oraz tylnej odpada. Zostaje skośny sufit. Tu możliwością jest montaż małych satelit na suficie lub głośników instalacyjnych. Małe satelity gdy będą miały dedykowany uchwyt z regulacją będę mógł bardziej skierować w miejsce odsłuchu, natomiast głośniki montażowe stworzą coś bardziej w rodzaju "kurtyny" dźwięku przed jak i za słuchaczem. Co roboczo było testowane i daje również super efekt. Co byście zaproponowali.? Poszukuje budżetowego rozwiązania... Górna strefa ma tylko dokończyć dzieła. Obecnie sama wirtualizacja robi ogromną robotę w tym pomieszczeniu. Myślę aby budżet wyszedł 400-1000zł. Używane sprzęty mile widziane. Zestaw to Onkyo Rz50, Klipsch Rp600m II, Rp404c m II oraz RP402s, Rel HT1003. Odpisz, cytując
gizmo Napisano Czwartek o 19:27 Napisano Czwartek o 19:27 Gratuluje super pokój… Też mam skosy i długo się zastanawiałem jak zrobić Atmosa. Przez budżet odpuściłem 4 w suficie tylko zrobiłem 2xBowers AM-1 - nowe u zachodnich sąsiadów można dostać po 300 EUR sztuka. Na kleineanzeigie używki się też zdarzają. Mam powieszone przed miejscem odsłuchowym i skręcone na słuchacza. Jakość wykonanie ekstra i grają też super. No ale to i tak poza budżetem niestety… Jakiś w miarę satelit na uchwycie jak szukałem nie znalazłem, a instalacyjnych właśnie nie chciałem kurtyny. Ogólnie polecam Atmosa-nie ma dużo filmów, ale te co są w Atmosie to efekt rewelacyjny👍 Odpisz, cytując
Konrad Grzybowski Napisano Czwartek o 20:13 Autor Napisano Czwartek o 20:13 Sporo ponad budżet... Ciężki temat... Trochę już z tym walczę w głowie 😆 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Czwartek o 21:10 Napisano Czwartek o 21:10 Do takich zastosowań polecam Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 09:22 Napisano wczoraj o 09:22 Cześć Widziałem rozwiązania z uchwytami na sufit pod kątem, a także dodatkowe belki łączące skosy i na nim głośniki Odpisz, cytując
Konrad Grzybowski Napisano wczoraj o 09:32 Autor Napisano wczoraj o 09:32 Belka to było pierwsze o czym myślałem ostatecznie jednak chciałbym tego uniknąć. Jakieś konkretne uchwyty? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Cambridge minx 22. Do tego masz uchwyty więc taki sufit im nie starszny. Sprawdzone przez forumowiczów jako Atmosy. JAk budżet nie puszcza to może JBL Control One? Odpisz, cytując
Recommended Posts