Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry, zamierzam sobie w końcu zakupić kolumny aktywne do muzyki elektronicznej, gdzie muzyka jest bardzo dynamiczna (hardcore, speedcore uptempo), rzadkością jest coś spokojniejszego, ale się zdarza. Znalazłem cztery i każdy innej firmy, dlatego chciałbym poprosić o pomoc, ponieważ nie wiem, które są najbardziej warte uwagi. 
Triangle Elara Active LN-01A

KLIPSCH THE FIVES BLACK

ADAM AUDIO A4V

JBL 308P MKII

Napisano (edytowany)

A wielkość pokoju?

Jak liczysz na pomoc, to wypadałoby coś wiecej skrobnąć, bo to podstawowy parametr aby prawiodłowo dobrać sprzęt.

Do tego czy będzie stał na standach, szafce czy innym biurku.

Najlepiej rzut, pare słów o akustyce. To może ciut ułatwić sprawe. 

Pozdrawiam.

Edytowano przez Pitt39
Napisano

Pokój 5x5m, chwilowo będzie na szafce, ale domyślnie będzie na standach do końca tego roku. Pokój z meblami, a więc też nie jest to pomieszczenie puste (może w przyszłości, ale obecnie brak takiej możliwości), Nie ma echa czy tym podobne.  Jeśli coś potrzeba to proszę dać znać, bo jakoś wydaje mi się, że coś pominąłem, ale sam nie wiem co i nie potrafię zatyrybić.

Napisano

Nie znam JBL ale pozostałe kolumny to dośc jasne i analityczne brzmienie. Pytanie czy do tego typu muzyki tego szukasz.

Znam to brzmienie, nie wiem czy osobiście by mnie nie męczyło na dłuższe odsluchy. Ale nie wiem. 

Nad Adam Audio sam myślałem.