Bartttt Napisano Środa o 02:56 Napisano Środa o 02:56 Witam serdecznie całe forum :). Jako iż zaczynam urządzać powoli chatę szukam jakiegoś nagłośnienia lecz małego. Generalnie chodzi o to aby wszystko współgrało z reszta „wystroju” (nie mój pomysł ^^ ) Zestaw będzie stał w salonie około 30m2 bedzie służył 70% tv reszta Spotify/tidal. Interesują mnie kolumny podstawkowe aktywne lub kolumny podstawkowe z jakimś małym wzmacniaczem Jezeli chodzi o rodzaj muzyki: każdy Moje oczekiwania? Nie mam sprężynowanych zależy mi na tym, żeby wszystko w miarę ładnie grało Budżet myślę 6/8k za całość Co moglibyście doradzić/polecic? Pozdrawiam Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Środa o 04:47 Napisano Środa o 04:47 To ma być tylko 2.0 , 2.1 czy 5.1 ? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Środa o 05:40 Napisano Środa o 05:40 Napisałeś w temacie kina domowego. Szukasz 5.1? 30m mały wzmacniacz i małe kolumny? Wiim Amp Ultra + poprzednie modele MA Gold 100 lub KEF R3 Rega Brio to mały wzmacniacz dla Ciebie? Swoją droga dlaczego takie wszystko małe? Odpisz, cytując
Bartttt Napisano Środa o 06:10 Autor Napisano Środa o 06:10 (edytowany) Najmocniej przepraszam nie napisałem. Szukam 2.0 lub 2.1. Proszę o przeniesienie posta jeżeli jest w złym dziale Rega Brio jest okej jak również Wiim. Dlaczego? Chciałbym wszystko wkomponować w salon żeby się nie rzucało w oczy Edytowano Środa o 06:17 przez Bartttt Odpisz, cytując
Q21 Napisano Środa o 09:32 Napisano Środa o 09:32 Cześć Przyda się odsłuch na pewno Bardzo wstępnie sprawdziłbym wspomnianego WiiMa Amp UItra lub EverSolo Play. Z kolumn opcji sporo Monitor Audio Silver 100, Pylon Diamond 18 mkII, może Buchardty P300 skoro zależy Ci na wyglądzie Bardzo fajne skrzynki, grające z dobrym zejściem, świetną sceną i detalem, ale wymagające pod kątem ustawienia. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch, podziałamy Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Środa o 12:30 Napisano Środa o 12:30 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Napisałeś w temacie kina domowego. Szukasz 5.1? 30m mały wzmacniacz i małe kolumny? Wiim Amp Ultra + poprzednie modele MA Gold 100 lub KEF R3 Rega Brio to mały wzmacniacz dla Ciebie? Swoją droga dlaczego takie wszystko małe? Po mojemu , to nagłaśniamy miejsce odsłuchu , a nie 30 M2 . Może się mylę Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:10 Napisano wczoraj o 05:10 22 godziny temu, Bartttt napisał: Dlaczego? Chciałbym wszystko wkomponować w salon żeby się nie rzucało w oczy szkoda bo to system audio. Wygląda ładnie jak jest. 16 godzin temu, maciek72 napisał: Po mojemu , to nagłaśniamy miejsce odsłuchu , a nie 30 M2 . Może się mylę i tak i nie. Miejsce odsluchu jest kluczowe ale wielkośc pomieszczenia ma znaczenie. Wpływa na mody, fale stojące. ITP Generalnie jak pracuje dane pomieszczenie w miejscu odsłuchu. Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano wczoraj o 09:44 Napisano wczoraj o 09:44 Jeżeli chodzi o opcje aktywne to na pewno wybór będziesz miał mniejszy. Napisz coś więcej na temat kryteriów dotyczących designu jakimi mamy się kierować przy sugestiach Możesz też podesłać zdjęcie miejsca docelowego. W ten sposób łatwiej będzie poruszać się po produktach. To pierwszy zestaw czy miałeś już coś kiedyś ? Odpisz, cytując
Bartttt Napisano wczoraj o 14:19 Autor Napisano wczoraj o 14:19 Wrzucam rzut miejsca oraz przykładowego wykończenia jak mniej więcej to będzie wyglądać. Tv będzie znacznie mniejszy Generalnie wszystkie dotychczas wrzucone propozycje są okej, jest możliwość doboru koloru także to wystarczy. Płaskie przody w miarę bez żadnych wystających rzeczy są okej. Pierwszy zestaw. Chciałbym poprostu wydać dobrze te pieniądze żeby micha się cieszyła podczas słuchania Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 15:32 Napisano wczoraj o 15:32 1 godzinę temu, Bartttt napisał: Pierwszy zestaw. Chciałbym poprostu wydać dobrze te pieniądze żeby micha się cieszyła podczas słuchania Zapraszamy w takim razie Sprawdzisz kilka zestawów i będziesz wiedizał, w jakim kierunku iść Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu @Bartttt , zdajesz sobie sprawę , że takie monitory muszą być wspierane subwooferem ? Moje Tannoy 101 xp , albo Acoustic Energii 105 ? Odpisz, cytując
RoRo Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Dnia 23.07.2025 o 08:10, Bartttt napisał: Najmocniej przepraszam nie napisałem. Szukam 2.0 lub 2.1. Proszę o przeniesienie posta jeżeli jest w złym dziale Przeniosłem ten wątek do właściwego działu-czyli STEREO. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 15 godzin temu, Bartttt napisał: Wrzucam rzut miejsca oraz przykładowego wykończenia jak mniej więcej to będzie wyglądać. Tv będzie znacznie mniejszy Generalnie wszystkie dotychczas wrzucone propozycje są okej, jest możliwość doboru koloru także to wystarczy. Płaskie przody w miarę bez żadnych wystających rzeczy są okej. Pierwszy zestaw. Chciałbym poprostu wydać dobrze te pieniądze żeby micha się cieszyła podczas słuchania tam jest kominek czy go nie ma? Odpisz, cytując
Bartttt Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu 12 minut temu, Piotr Sonido napisał: tam jest kominek czy go nie ma? Kurczę zawsze cos muszę przeoczyć. Nie ma kominka nie ma Odpisz, cytując
Recommended Posts