Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze streamera Cambridge EXN100 czy może Everosolo DMP-A8 czy Audiolab 9000N

Recommended Posts

Napisano
4 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Ale nie musimy używać usb. Z transportu do dac kabelkiem I2S ewentualnie AES EBU, a z dac do wzmaka XLRy lub interconect.

U mnie transport jest jak PC - ma tylko wyjście USB. Kabelek HDMI/ I²S dopiero z DDC do DAC.  

Napisano
14 minut temu, il Dottore napisał:

U mnie transport jest jak PC - ma tylko wyjście USB. Kabelek HDMI/ I²S dopiero z DDC do DAC.  

No tak ale gdy zamiast PC, źródłem jest dobry transport to lepsze brzmienie osiągniemy poprzez kabel I2S lub AES EBU. Tak twierdzi duża ilość recenzentów w swoich filmach.

Napisano
16 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał:

No tak ale gdy zamiast PC, źródłem jest dobry transport to lepsze brzmienie osiągniemy poprzez kabel I2S lub AES EBU. Tak twierdzi duża ilość recenzentów w swoich filmach.

Sporo ludzi wraca jednak do poczciwego coaxiala. U mnie tez po pierwszej fascynacji I2S mam wrażenie ze mimo lepszej precyzji nie umiem sie pozbyć nalotu "cyfry". Na coax jakby naturalniej. Kolega który gra z dobrego pasywnego PC po USB kupil DDC Gustarda. Po czasie wrócił do USB prosto do daca (ale ma świetną kartę USB Jcat)

Napisano
22 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Widocznie mój transport nie jest dobry bo ma tylko wyjście USB. :) Ale mi wystarcza bo i tak zawsze używam DDC. 

5 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Sporo ludzi wraca jednak do poczciwego coaxiala.

Ja coax bardzo lubię. Gra mi po tym połączeniu bardzo dobrze. Ale używam I²S, bo:

1/ gra jeszcze lepiej :) - choć to może być sugestia, albo kwestia jakości kabla, bo mam bardzo dobry HDMI/ I²S, chyba lepszy od moich całkiem przecież przyzwoitych koaksjalnych. 

2/ mój DAC ma taką przypadłość że wydaje z siebie pstryk przy zmianie częstotliwości próbkowania. Jest to nieprzyjemne, ale ma miejsce tylko przy połączeniu kablem coax. Po  I²S problem nie występuje. 

W efekcie dwa niedawno kupione dobre kable coax leżą sobie bezczynnie.