Tomasz Kluczynski Napisano Piątek o 20:01 Napisano Piątek o 20:01 Ale nie musimy używać usb. Z transportu do dac kabelkiem I2S ewentualnie AES EBU, a z dac do wzmaka XLRy lub interconect. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Piątek o 20:07 Napisano Piątek o 20:07 Mój głos na Audiolaba 9000N. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Piątek o 20:08 Napisano Piątek o 20:08 4 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Ale nie musimy używać usb. Z transportu do dac kabelkiem I2S ewentualnie AES EBU, a z dac do wzmaka XLRy lub interconect. U mnie transport jest jak PC - ma tylko wyjście USB. Kabelek HDMI/ I²S dopiero z DDC do DAC. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Piątek o 20:25 Napisano Piątek o 20:25 14 minut temu, il Dottore napisał: U mnie transport jest jak PC - ma tylko wyjście USB. Kabelek HDMI/ I²S dopiero z DDC do DAC. No tak ale gdy zamiast PC, źródłem jest dobry transport to lepsze brzmienie osiągniemy poprzez kabel I2S lub AES EBU. Tak twierdzi duża ilość recenzentów w swoich filmach. 2 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 16 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: No tak ale gdy zamiast PC, źródłem jest dobry transport to lepsze brzmienie osiągniemy poprzez kabel I2S lub AES EBU. Tak twierdzi duża ilość recenzentów w swoich filmach. Sporo ludzi wraca jednak do poczciwego coaxiala. U mnie tez po pierwszej fascynacji I2S mam wrażenie ze mimo lepszej precyzji nie umiem sie pozbyć nalotu "cyfry". Na coax jakby naturalniej. Kolega który gra z dobrego pasywnego PC po USB kupil DDC Gustarda. Po czasie wrócił do USB prosto do daca (ale ma świetną kartę USB Jcat) 2 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 22 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: No tak ale gdy zamiast PC, źródłem jest dobry transport to lepsze brzmienie osiągniemy poprzez kabel I2S lub AES EBU. Tak twierdzi duża ilość recenzentów w swoich filmach. Widocznie mój transport nie jest dobry bo ma tylko wyjście USB. Ale mi wystarcza bo i tak zawsze używam DDC. 5 godzin temu, marcinmarcin napisał: Sporo ludzi wraca jednak do poczciwego coaxiala. Ja coax bardzo lubię. Gra mi po tym połączeniu bardzo dobrze. Ale używam I²S, bo: 1/ gra jeszcze lepiej - choć to może być sugestia, albo kwestia jakości kabla, bo mam bardzo dobry HDMI/ I²S, chyba lepszy od moich całkiem przecież przyzwoitych koaksjalnych. 2/ mój DAC ma taką przypadłość że wydaje z siebie pstryk przy zmianie częstotliwości próbkowania. Jest to nieprzyjemne, ale ma miejsce tylko przy połączeniu kablem coax. Po I²S problem nie występuje. W efekcie dwa niedawno kupione dobre kable coax leżą sobie bezczynnie. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dnia 1.08.2025 o 14:31, il Dottore napisał: Ale czy ten Shangling ma angielski interfejs? Bo na miniaturze filmu napisy na jego wyświetlaczu są po chińsku Za to potwierdzają, że chiński DAC za 100€ jest lepszy od Rockny. Bo mierzy się lepiej. Jeszcze raz: pomiary nie grają a zestaw pre/końcówka będzie lepszy z definicji niż integra. Podobnie osobny DAC zagra lepiej niż DAC zintegrowany w zanieczyszczonym środowisku wzmacniacza. Przecież to oczywistości. A ja zapytam jeszcze raz. Jak człowiek, który nie potrafił usłyszeć, że gra na monitorach podłączonych w przeciwfazie, potrafi słyszeć te wszystkie cuda wianki? 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts