Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
26 minut temu, il Dottore napisał:

Jeszcze jak się nadaje! :) Tu przykład z WiiM w roli źródła, Waflami z wysokiej serii i lampą Cayina: 

A ludzie kupują uDAC za 1000€... Może najpierw FiiO sprawdzić? 

Przestań już te swoje głupie kocopoly wypisywać. Pomyśl zanim coś napiszesz. Gdzie K11 do uDAC pasuje, on nawet leżeć koło niego nie powinien. 

Wielu już sprawdzało te K11 i to nic ciekawego. OK, tani jest ale jakościowo gra średnio. 

Napisano
34 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał:

jakościowo gra średnio. 

No właśnie mogłeś sobie posłuchać tej średniej jakości. 

I teraz pytanie brzmi: biorąc pod uwagę stosunek cen uDAC i FiiO czy to FiiO gra 10x gorzej?

Bo zagrać gorzej POWINNO jeśli jest wielokroć tańsze. U mnie Fosi ZA-3 też gra gorzej od 30x droższego Sugdena. 

Ale... 1/ jaka jest różnica? 2/ na czym ona polega? 3/ czy uzasadnia różnicę w cenie?

Napisano
58 minut temu, il Dottore napisał:

No właśnie mogłeś sobie posłuchać tej średniej jakości. 

I teraz pytanie brzmi: biorąc pod uwagę stosunek cen uDAC i FiiO czy to FiiO gra 10x gorzej?

Bo zagrać gorzej POWINNO jeśli jest wielokroć tańsze. U mnie Fosi ZA-3 też gra gorzej od 30x droższego Sugdena. 

Ale... 1/ jaka jest różnica? 2/ na czym ona polega? 3/ czy uzasadnia różnicę w cenie?

Czy ty wszystko musisz tak przeliczać, ile razy tańsze to tyle razy gorsze.

Znam sprzęty w cenie podobnej do Fosi , które grają od niego lepiej.

A co do K11 co z tego , że on taki tani , jak nic dobrego mi wnieść nie potrafi. uDAC już za to potrafi wnieść pożądane efekty.

W tym wypadku K11 to sprzęt , dla tych którzy muszą liczyć się z gotówką i sami mają tani sprzęt.

Udac to już dac ze "średniej półki " i do takich systemów dedykowany.

W tym przypadku zależy kto jaką kwotą dysponuje i do jakiego sprzętu.

Dla mnie w tym przypadku cena jak najbardziej uzasadnia różnicę.