Tomasz Kluczynski Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 26 minut temu, il Dottore napisał: Jeszcze jak się nadaje! Tu przykład z WiiM w roli źródła, Waflami z wysokiej serii i lampą Cayina: A ludzie kupują uDAC za 1000€... Może najpierw FiiO sprawdzić? Przestań już te swoje głupie kocopoly wypisywać. Pomyśl zanim coś napiszesz. Gdzie K11 do uDAC pasuje, on nawet leżeć koło niego nie powinien. Wielu już sprawdzało te K11 i to nic ciekawego. OK, tani jest ale jakościowo gra średnio. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 34 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: jakościowo gra średnio. No właśnie mogłeś sobie posłuchać tej średniej jakości. I teraz pytanie brzmi: biorąc pod uwagę stosunek cen uDAC i FiiO czy to FiiO gra 10x gorzej? Bo zagrać gorzej POWINNO jeśli jest wielokroć tańsze. U mnie Fosi ZA-3 też gra gorzej od 30x droższego Sugdena. Ale... 1/ jaka jest różnica? 2/ na czym ona polega? 3/ czy uzasadnia różnicę w cenie? 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 58 minut temu, il Dottore napisał: No właśnie mogłeś sobie posłuchać tej średniej jakości. I teraz pytanie brzmi: biorąc pod uwagę stosunek cen uDAC i FiiO czy to FiiO gra 10x gorzej? Bo zagrać gorzej POWINNO jeśli jest wielokroć tańsze. U mnie Fosi ZA-3 też gra gorzej od 30x droższego Sugdena. Ale... 1/ jaka jest różnica? 2/ na czym ona polega? 3/ czy uzasadnia różnicę w cenie? Czy ty wszystko musisz tak przeliczać, ile razy tańsze to tyle razy gorsze. Znam sprzęty w cenie podobnej do Fosi , które grają od niego lepiej. A co do K11 co z tego , że on taki tani , jak nic dobrego mi wnieść nie potrafi. uDAC już za to potrafi wnieść pożądane efekty. W tym wypadku K11 to sprzęt , dla tych którzy muszą liczyć się z gotówką i sami mają tani sprzęt. Udac to już dac ze "średniej półki " i do takich systemów dedykowany. W tym przypadku zależy kto jaką kwotą dysponuje i do jakiego sprzętu. Dla mnie w tym przypadku cena jak najbardziej uzasadnia różnicę. 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Wiesz @il Dottore ja bym Ci radził posłuchać tego uDACa , a dopiero wyrażać o nim opinie. Ty dużo gadasz na niego na nie, bo mały , bo drogi, bo tylko marketing, a wcale go nie słyszałeś. Jestem na 99% pewien , że gdybyś włączył go do swojego systemu to byś od razu zaczął o nim pisać zupełnie inaczej. Na razie tylko narzekasz i plujesz na niego. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: ja bym Ci radził posłuchać tego uDACa Jest teraz u mnie we wsi na ogłoszeniach. Klient krzyczy 1000€ za niego. https://www.adverts.ie/home-audio/laiv-harmony-udac-discrete-balanced-r2r-dac-silver/38425118 Naprawdę z wielką przyjemnością bym posłuchał i porównał ale głupio mi sprzedawcy głowę zawracać, skoro i tak nie mam intencji zakupu. Ale... mamy na forum posiadaczy tego FiiO i uDAC-a: może zrobić miłe spotkanie przy kawce i przekonać się co te sprzęty są warte? Bo bezpośredniego porównania nic nie zastąpi. 5 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: K11 to sprzęt , dla tych którzy muszą liczyć się z gotówką i sami mają tani sprzęt Wafle Elysian 4 to nie jest tani sprzęt. Przynajmniej nie dla mnie. 7899€ u mnie we wsi. Za moje głośniki nawet 1500€ nie dałem. 1 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 godzin temu, il Dottore napisał: 1/ jaka jest różnica? 2/ na czym ona polega? 3/ czy uzasadnia różnicę w cenie? Jeśli ta różnica jest i jest na korzyść droższego produktu, to pozostaje kwestia ceny. Jeśli ktoś jest w stanie i ma chęć do wydania większej gotówki by mieć to co mu bardziej pasuje to nie można zabronić mu wyłożenia tej dodatkowej kwoty i kupienia rozwiązania droższego. To czy ja, czy Ty, czy ktokolwiek inny by się zastanowił i odpuścił bo "za drogo jak na taką różnicę"/"nie ma takiej kasy", nie ma żadnego zastosowania. To ten konkretny kupujący podejmuje swoją decyzję. My sobie możemy tylko dyskutować na forum czy według nas dobrze robi, a on w tym czasie będzie siedział zadowolony i słuchał muzyki na sprzęcie droższym, ale bardziej mu pasującym. Stać go na to było więc się zdecydował. Ja się właśnie przesiadłem z BS Node N130 na Auralica i nie żałuję, choć nie wiem czy ta różnica jest taka by uzasadnić wielokrotność kwoty jaką trzeba dać na BS Node. I jeszcze iPada musiałem dokupić. I jestem bardzo zadowolony z wydanych pieniędzy. 3 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 20 minut temu, Chmarski napisał: jeszcze iPada musiałem dokupić U mnie na szczęście Aurender śmiga na Androidzie. Wielkie ufffffffff było po zakupie i przeczytaniu instrukcji bo sprzętu Apple nie trawię. Ja mam jeszcze gorzej niż Ty, bo Tobie przynajmniej gra lepiej. Zapłaciłeś więcej i gra lepiej. Jest to logiczne i pożądane. A pamiętajmy, że im wyższa klasa sprzętu tym więcej musisz zapłacić za już zupełnie minimalne różnice. A mój Aurender wcale nie gra lepiej niż poprzednie źródło a 5x więcej kosztował. Owszem - gra inaczej. Ale nie lepiej. Ten sam poziom. Za to użytkowo ma milion przewag nad PC i już do PC jako źródła nie wrócę. Edytowano 1 godzinę temu przez il Dottore Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, il Dottore napisał: Za to użytkowo ma milion przewag nad PC i już do PC jako źródła nie wrócę. Zaczynałem od notebooka podłączonego do DAC wzmacniacza po USB i dobrze to grało. Tyle, że kabel się ciągnął, wentylatory się załączały... Jak na moje ówczesne ucho grało to podobnie Auralica Altair G1. Tylko ucho w tej chwili bardziej wyrobione, wzmacniacz też już inny, który pokazuje dużo więcej szczegółów. No i Altair G2.1 to nie to samo co G1. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 11 minut temu, Chmarski napisał: Tyle, że kabel się ciągnął, wentylatory się załączały.. Ja miałem Mini-PC Asusa służące mi tylko za odtwarzacz do muzyki i filmów. Wszystko podłączone elegancko, żadnej partyzantki. Ale to był stary komputer klasy śmieciowej. Nie odtwarzał filmów 4K, uruchamiał się Bóg jeden wie, jak długo... Potem jeszcze włącz Fidelizer, JRMC... no masakra. JRMC sterowałem z telefonu programem Gizmo. Bezproblemowo i ładnie graficznie oraz bardzo wygodnie. Aurender przeniósł mnie w XXI wiek. Naciskasz guzik - i gra! To jest jak odtwarzacz CD, tylko w środku ma załadowane kilkanaście tysięcy płyt z natychmiastowym dostępem. Sterować można tym interesem z telefonu lub tableta. Android lub Apple. Jedyna użytkowa wada Aurendera to konieczność kablowego podłączenia do routera - na szczęście u mnie router stoi dosłownie metr od stolika z audio. Edytowano 1 godzinę temu przez il Dottore 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts