tram646 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Witajcie! Stoję przed zakupem odtwarzacza CD do Yamahy R-N602. Jeśli chodzi o wzmacniacz póki co zmiany nie są przewidziane. Do streamowania używam WiiM Pro Plus. Wiem że dźwiękowo bardziej przypasował mi )podczas testów po zakupie WiiMa) DAC w WiiM a nie w Yamasze, więc są połączone przez RCA. Początkowo myślałem po prostu o CD-S303 bo wizualnie by to dobrze wyglądało (WAŻ), ale natknąłem się na informacje że są/były z nimi jakieś kłopoty. Potem zwróciłem uwagę na Denona DCD-900NE Trochę pokopałem tu na forum, ale im dłużej grzebię tym bardziej bańka puchnie. Zaczynam rozpatrywać używane egzemplarze, ale za dużo tego żeby dobrze trafić. Po tym jak bardziej pasuje mi DAC w WiiM w stosunku do tego w Yamasze zastanawiam się czy nie kupić czegoś całkiem taniego (na przykład Yamaha CDX-396) i wypluć z niego po optyku lub coaxialu sygnał do WiiMa (kiedyś może innego DACa). Nawet ostatnio rzucił mi się w oczy Shanling CR60 aby użyć go jako transportu a przy okazji mieć rippera CD. Kolekcja płyt mała, ale zaczynają mi dokuczać braki w bibliotekach Tidala i Spotify, a przy okazji można by spreparować bibliotekę dla pozostałych domowników na ich telefony. Proszę Was o porady i pomysły co z tym gipsem zrobić. Na pewno nie chciałbym przekroczyć budżetu takiego jaki jest potrzebny na wspomniane nowe sztuki Yamahy, Denona czy Shanlinga. Odpisz, cytując
Himling Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Bierz Yamahe do kompletu ,po aktualizacji z tego co czytalem problemy znikly Odpisz, cytując
tram646 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu A może warto w takim razie popatrzeć na używane CD-S300? Odpisz, cytując
Recommended Posts