Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
19 godzin temu, Przemek66 napisał:

A czy z NAD 778 są problemy z softem i jakieś inne? Na zagranicznych forach coś pisali o HDMI

Bo to nie japończyk. Nie ma problemów z Softem jak Arcam ale to nie japończyk. To menu nie jest tak intuicyjne, ładne. Łatwe.

12 godzin temu, Zuriel48 napisał:

Obstawiam, że w 80-90% tak jest, a amplituner, czy inne urządzenie trzeba zrozumieć.

Nurtuje mnie jedno pytanie, ponieważ parę osób skarżyło się, że dźwięk w filmach zamiast wydobywać się z samego centralnego jest połączony z lewym frontem i prawy frontem

Czy tak Arcam odtwarza niektóre filmy?

prawdę mowiać pierwszy raz to slysze. 

Może nie korzystają z kodeków automatycznych tylko je narzucają? 

@Butler ma podobny soft w swoim. Odczułes coś takiego przy zmianie z japończyka?

@Maykel zdaje się że też wcześniej miałeś japończyki? 

Ja nic takiego nie odnotowałem. 

Napisano

Ja tak samo. Po pierwszym ustawieniu opcji w menu amplitunera raczej nic nie zmieniam. Tylko czasem nurtuje mnie jedno. Ustawienie w ampli trybu wielokanałowego mam na ostatni tryb. I tak np. gdy syn gra na konsoli Xbox w Minecraft to idzie dźwięk w dolby surround ( ok innego nie ma) ale później włączając np. Netflix gdzie mamy film w DD+ dalej wyświetla dolby surround i muszę sam zmienić na DD+. Rozumiem że to przez ustawienia trybu wielokanałowego jako last ale jak dam na native to jest to samo. Why?