Piotr Sonido Napisano Piątek o 05:19 Napisano Piątek o 05:19 19 godzin temu, Przemek66 napisał: A czy z NAD 778 są problemy z softem i jakieś inne? Na zagranicznych forach coś pisali o HDMI Bo to nie japończyk. Nie ma problemów z Softem jak Arcam ale to nie japończyk. To menu nie jest tak intuicyjne, ładne. Łatwe. 12 godzin temu, Zuriel48 napisał: Obstawiam, że w 80-90% tak jest, a amplituner, czy inne urządzenie trzeba zrozumieć. Nurtuje mnie jedno pytanie, ponieważ parę osób skarżyło się, że dźwięk w filmach zamiast wydobywać się z samego centralnego jest połączony z lewym frontem i prawy frontem Czy tak Arcam odtwarza niektóre filmy? prawdę mowiać pierwszy raz to slysze. Może nie korzystają z kodeków automatycznych tylko je narzucają? @Butler ma podobny soft w swoim. Odczułes coś takiego przy zmianie z japończyka? @Maykel zdaje się że też wcześniej miałeś japończyki? Ja nic takiego nie odnotowałem. Odpisz, cytując
Butler Napisano Piątek o 06:53 Napisano Piątek o 06:53 U mnie ok, kwestia przyzwyczajenia. Ale przyznam że bardzo rzadko wchodzę w ustawienia by coś zmieniać lub konfugurować, nie mam takiej potrzeby. Odpisz, cytując
Maykel Napisano Piątek o 07:35 Napisano Piątek o 07:35 Ja tak samo. Po pierwszym ustawieniu opcji w menu amplitunera raczej nic nie zmieniam. Tylko czasem nurtuje mnie jedno. Ustawienie w ampli trybu wielokanałowego mam na ostatni tryb. I tak np. gdy syn gra na konsoli Xbox w Minecraft to idzie dźwięk w dolby surround ( ok innego nie ma) ale później włączając np. Netflix gdzie mamy film w DD+ dalej wyświetla dolby surround i muszę sam zmienić na DD+. Rozumiem że to przez ustawienia trybu wielokanałowego jako last ale jak dam na native to jest to samo. Why? Odpisz, cytując
Butler Napisano Piątek o 07:41 Napisano Piątek o 07:41 (edytowany) Jest PS5 oraz Xbox, ale mam je podłączone pod TV, audio leci przez EARC. Nie musze przełączać nic w trybach dźwięku. Jakiego masz Arcama? Edytowano Piątek o 07:43 przez Butler Odpisz, cytując
Maykel Napisano Piątek o 09:05 Napisano Piątek o 09:05 Też mam wszystko podłączone pod TV earc włączony tak samo jak i passtrought. Amplituner to avr 5. Masz jeszcze projektor? Bo pamiętam że chciałeś zrezygnować na rzecz samego TV. Odpisz, cytując
Butler Napisano Piątek o 09:09 Napisano Piątek o 09:09 Mam odpowiednik AVR31, pewnie różnice w sofcie. Nadal projektor, zmiana na TV odłożona bo po wypadku w grudniu jeszcze nie wróciłem do pracy więc obecnie żyje w trybie "eco" Odpisz, cytując
Maykel Napisano Piątek o 09:38 Napisano Piątek o 09:38 Ok rozumiem. Ale to już postanowione? Odpisz, cytując
Butler Napisano Piątek o 09:46 Napisano Piątek o 09:46 Raczej tak... Z proja oglądamy tylko filmy, i to też nie zawsze. Wręcz od święta. Często idziemy na łatwiznę i oglądamy na 75" Sony co jest proste w uruchomieniu. Poza tym na proju nie pogramy na konsolach które podpięte są pod TV. Chyba wolę zrezygnować z projekcji na rzecz niewiele mniejszego i uniwersalnego na wszystko TV. Może gdybym miał ekran 150"+, to ok. Ale mam "tylko" 107" 21:9 więc utrata wielkości nie powinna być bolesna. No ale najpierw muszę powrócić fo życia. 1 Odpisz, cytując
Zuriel48 Napisano Piątek o 10:01 Napisano Piątek o 10:01 (edytowany) 2 godziny temu, Maykel napisał: I tak np. gdy syn gra na konsoli Xbox w Minecraft to idzie dźwięk w dolby surround ( ok innego nie ma) Nie wiem, jak jest na konsoli, ale na PC ustawiam tryb Direct i mam 7.1 i wydaje mi się,że na konsoli powinieneś mieć tak samo Edytowano Piątek o 10:02 przez Zuriel48 Odpisz, cytując
Maykel Napisano Piątek o 10:12 Napisano Piątek o 10:12 Na konsoli mam włączony tryb wielokanałowy. Czasem odtwarzam filmy Blu-ray z Atmos. Tam po wybraniu ścieżki w menu filmu atmos wskakuje automatycznie. Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Należy pamiętać że w trybie Direct pominięta będzie korekcja Dirac Live bądź inna w zależności od amplitunera. A nie ma w Arcam trybu automatycznego? Odpisz, cytując
Recommended Posts