Piotr Sonido Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 19 godzin temu, Przemek66 napisał: A czy z NAD 778 są problemy z softem i jakieś inne? Na zagranicznych forach coś pisali o HDMI Bo to nie japończyk. Nie ma problemów z Softem jak Arcam ale to nie japończyk. To menu nie jest tak intuicyjne, ładne. Łatwe. 12 godzin temu, Zuriel48 napisał: Obstawiam, że w 80-90% tak jest, a amplituner, czy inne urządzenie trzeba zrozumieć. Nurtuje mnie jedno pytanie, ponieważ parę osób skarżyło się, że dźwięk w filmach zamiast wydobywać się z samego centralnego jest połączony z lewym frontem i prawy frontem Czy tak Arcam odtwarza niektóre filmy? prawdę mowiać pierwszy raz to slysze. Może nie korzystają z kodeków automatycznych tylko je narzucają? @Butler ma podobny soft w swoim. Odczułes coś takiego przy zmianie z japończyka? @Maykel zdaje się że też wcześniej miałeś japończyki? Ja nic takiego nie odnotowałem. Odpisz, cytując
Butler Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu U mnie ok, kwestia przyzwyczajenia. Ale przyznam że bardzo rzadko wchodzę w ustawienia by coś zmieniać lub konfugurować, nie mam takiej potrzeby. Odpisz, cytując
Maykel Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Ja tak samo. Po pierwszym ustawieniu opcji w menu amplitunera raczej nic nie zmieniam. Tylko czasem nurtuje mnie jedno. Ustawienie w ampli trybu wielokanałowego mam na ostatni tryb. I tak np. gdy syn gra na konsoli Xbox w Minecraft to idzie dźwięk w dolby surround ( ok innego nie ma) ale później włączając np. Netflix gdzie mamy film w DD+ dalej wyświetla dolby surround i muszę sam zmienić na DD+. Rozumiem że to przez ustawienia trybu wielokanałowego jako last ale jak dam na native to jest to samo. Why? Odpisz, cytując
Butler Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Jest PS5 oraz Xbox, ale mam je podłączone pod TV, audio leci przez EARC. Nie musze przełączać nic w trybach dźwięku. Jakiego masz Arcama? Edytowano 5 godzin temu przez Butler Odpisz, cytując
Maykel Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Też mam wszystko podłączone pod TV earc włączony tak samo jak i passtrought. Amplituner to avr 5. Masz jeszcze projektor? Bo pamiętam że chciałeś zrezygnować na rzecz samego TV. Odpisz, cytując
Butler Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Mam odpowiednik AVR31, pewnie różnice w sofcie. Nadal projektor, zmiana na TV odłożona bo po wypadku w grudniu jeszcze nie wróciłem do pracy więc obecnie żyje w trybie "eco" Odpisz, cytując
Maykel Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Ok rozumiem. Ale to już postanowione? Odpisz, cytując
Butler Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Raczej tak... Z proja oglądamy tylko filmy, i to też nie zawsze. Wręcz od święta. Często idziemy na łatwiznę i oglądamy na 75" Sony co jest proste w uruchomieniu. Poza tym na proju nie pogramy na konsolach które podpięte są pod TV. Chyba wolę zrezygnować z projekcji na rzecz niewiele mniejszego i uniwersalnego na wszystko TV. Może gdybym miał ekran 150"+, to ok. Ale mam "tylko" 107" 21:9 więc utrata wielkości nie powinna być bolesna. No ale najpierw muszę powrócić fo życia. 1 Odpisz, cytując
Zuriel48 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 2 godziny temu, Maykel napisał: I tak np. gdy syn gra na konsoli Xbox w Minecraft to idzie dźwięk w dolby surround ( ok innego nie ma) Nie wiem, jak jest na konsoli, ale na PC ustawiam tryb Direct i mam 7.1 i wydaje mi się,że na konsoli powinieneś mieć tak samo Edytowano 3 godziny temu przez Zuriel48 Odpisz, cytując
Maykel Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Na konsoli mam włączony tryb wielokanałowy. Czasem odtwarzam filmy Blu-ray z Atmos. Tam po wybraniu ścieżki w menu filmu atmos wskakuje automatycznie. Odpisz, cytując
Recommended Posts