From Nowhere Crew Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Witam wszystkich Niebawem będę budował nowy pokój KD, już kompletuję sprzęt pod atmos 7.2.4. Ale napotkałem mały problem, nazywa się żona Dołączam dwa zdjęcia z projektu z rozstawem kolumn w pomieszczeniu. W pierwszym wypadku surroundy boczne są na lini uszu, surroundy tylne za kanapa pod odpowiednim kątem. W drugim wypadku ( taki żona akceptuję ) surroundy boczne wysunięte troszkę do przodu ( nie zdjęciu są w lini uszu ) A surroundy tylne na tych samych ścianach co boczne tylko za słuchaczem. Wiem że prawilnie powinny byc za kanapa. Ale może ktoś z was ma tak ustawione kolumny tylne, może ktoś z was miał do czynienia z tak ustawionym systemem i może mi powiedzieć czy to ma sens ? Czy ryzykować rozwodem i montować za kanapa Odpisz, cytując
Zuriel48 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Właśnie robię 7.1.2 system,a docelowo 7.1.4 i myślę nad rozwiązaniem 2x Front High + 2x Top Rear Podobno efekt jest "wow" i druga opcja na zdjęciu jest poprawna,ponieważ wyrówna to Dirac i "przeciągnie" cały dźwięk Nie chcę źle doradzić,bo będę dopiero testował takie rozwiązanie.... Jaki masz ampli? Odpisz, cytując
Recommended Posts