mike8585 Napisano 30 sierpnia Napisano 30 sierpnia (edytowany) Wiem że rotel ma dac ale jest w okazyjnej cenie od znajomka co bardziej do trance elektroniki.nad c356 BEE jest bez dać bo za z daciem i bez Edytowano 30 sierpnia przez mike8585 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 30 sierpnia Napisano 30 sierpnia 3 godziny temu, mike8585 napisał: Wiem że rotel ma dac ale jest w okazyjnej cenie od znajomka co bardziej do trance elektroniki.nad c356 BEE jest bez dać bo za z daciem i bez Weź to napisz normalnie bo w końcu nie wiadomo kto ma dać a kto bez. 2 Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 30 sierpnia Autor Napisano 30 sierpnia (edytowany) Dac ma rotel Ra 12 nie było wersji bez dac natomiast nad nie ma dac były wersję z dac i bez mam dać zewnętrzny fiio k7 wraz ze wzmakiwm słuchawkowym ma dużo lepsze parametry od tych we wzmacniaczach .Rotel więc dzięki dachowi nie ma przewagi co innego dźwięk jeden i drugi ma większą moc niż producent deklaruje rotel ma nie 60 W tylko 2x 84 W przy 8 omach ,natomiast nad ma zamiast 80 120W X2 8 ohm więc nad jest mocniejszym zawodnikiem ale myślę że i 1 i 2 napędzi większość kolumn którego wzmaka charakterystyka pasuje bardziej do Trance ?techno i elektroniki na razie kolumn nie mam kupuje wzmak i będę miał kolejne zmartwienie kolumny .... Edytowano 30 sierpnia przez mike8585 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 30 sierpnia Napisano 30 sierpnia OK, ale nie pisz dać-dachowi ,najlepiej pisz cały czas dac i wystarczy. Nie mam zamiaru Cię pouczać, tylko wtedy jest bardziej zrozumiałe to co napiszesz. Co do wzmaków się nie odnoszę, bo ich nie słyszałem. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 30 sierpnia Napisano 30 sierpnia 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Nie mam zamiaru Cię pouczać, tylko wtedy jest bardziej zrozumiałe to co napiszesz. Popieram! Mike8585-użytkownik ma kwadrans na poprawienie literówek w swoim wpisie i warto z tego skorzystać. Pisz proszę nazwy firm z wielkiej litery i stawiaj przecinki gdzie trzeba-to będzie bardziej czytelnie dla wszystkich. To taka drobna sugestia-więc nie obrażaj się na to i... witaj na Forum Audio😎 Jeżeli Rotela możesz mieć w dobrej cenie od znajomego-to jest to niezły wzmacniacz, zazwyczaj dobrze gra elektronikę, techno, rocka i metal-ale nie wiem jak z trance (pewnie też da sobie radę). Z jakimi kolumnami gra u Twojego znajomego? Jak duże masz pomieszczenie i w jakie kolumny celujesz (na razie pytam czy podłogowe czy podstawkowe, bo pewnie jeszcze nie masz faworytów). Pozdrawiam Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 30 sierpnia Autor Napisano 30 sierpnia Pomieszczenie na 10 m2 ale raczej kolumny podłogowe choć słyszałem wiele wersji stx są w dobrych cenach ale f360 to za duże do mojego pomieszczenia lubię głośno posłuchać a podstawkowe mi tego nie dadzą Odpisz, cytując
mike8585 Napisano Poniedziałek o 15:03 Autor Napisano Poniedziałek o 15:03 Padło na stx quant 300 czy gravitum 250?czytałem gdzieś że tu lepiej nad by lezal Odpisz, cytując
S!N! Napisano wczoraj o 19:37 Napisano wczoraj o 19:37 Dnia 31.08.2025 o 00:15, mike8585 napisał: podstawkowe mi tego nie dadzą Mylisz się - mam podstawki i nie zamieniłbym je na żadne inne podłogówki, a trochę tego przerobiłem ,przykładowo takie jaspery 18 by Cię przykryły dolnym basem na takim metrażu, chyba nie miałeś nigdy styczności z dobrymi monitorami. 1 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Rzeczywistość nie jest czarno-biała, w czasie remontu wstawiłem Audiovectory QR5 do pomieszczenia i powierzchni 8m2 (3 z 4 ścian karton gips 2,9m wysokości) I zagrało jak dobre car-audio, pulsowało basem, masowało podroby przy każdej głośności, tak na pełnej... Jak i po cichu. Oczywiście przy sztywnych murowanych ścianach nie byłoby tak dobrze... Ale nie generalizowałbym w ciemno z wielkością kolumn, bez wiedzy o konsystencji ścian. Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu Wiesz co podstawki w formie power audio mogą to wiem choć nie ma tu mowy o jakości bo producent nie podaje nawet danych wiem że mają 2 omy żadnego pasma efektywności( na pewno jest spora rozbierałem te głośniki to duży niskotonowy ma magnes ......ale do cichego słuchania się to nie nadaje no może lepiej jak i kumpla który ma sony shake x30d ale to nawet głośno nie gra spl sprawdzone 116 db to sprzęt na imprezy i to dla tych podpitych co wszystko jedno co gra a ja miałem to kupić dobrze że wzielem słabszego Panasonica bo go bez szału bez jakości jakoś posłucham....nawet po cichu .... Jak słyszysz mój trance nie jest na tyle szybki bym potrzebował KRK rp10 po 2 mieszkam w bloku i TV pani Jaworowicz spl 113 no i nie wydaje mi się aby ten sprzęt nadawał się do cichego słuchania po godz 18 .choć ja przy Panasonic akx 710 miałem policję o 15 😁 ze niby zaglucgam spokój ale po kilku zdaniach powiedzieli pani 2 piętra wyżej że to niemożliwe o czym mówi że słyszy drgania szklanek w kuchni i nast razem problemu nie było a jak zawoła zost obciążona kosztami od 20 tak na prawdę uciążliwych nie można w blokowisku Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Z tych dwóch NAD. Ale tylko wtedy kiedy był już po serwisie i to nie jakimś garażowym tylko kogoś kto wie co robi. Odpisz, cytując
S!N! Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 7 godzin temu, mike8585 napisał: Wiesz co podstawki w formie power audio mogą to wiem choć nie ma tu mowy o jakości bo producent nie podaje nawet danych wiem że mają 2 omy żadnego pasma efektywnośc Nie za bardzo rozumiem ten post, serio posłuchaj sobie porządnych monitorów choćby po to, aby nie pisać takich nieprawidłowości i poszerzyć wiedze. Dobre monitorki rozniosą Ci te 10m2 i zagrają rewelacyjnie cicho oraz głośnio - moje mają ustawienia spl od 94 do 114 - jak już podałem przykład jasperów wyżej to myślisz , że te monitory grają źle przy cichym odsłuchu labo taka unitra zgb401 ? Miałem je jakiś czas na 35m2 i uwierz, że na luzie nagłośniły takie pomieszczenie. Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Słuchasz trance jaki obecnie masz zestaw ?wiesz też czego ja słucham bo odmian trancu trochę też jest aby to grało dobrze głośno i cicho kupiłbym nowe KRK g10 ale nie blok i raczej to nie do cichego sluchania Odpisz, cytując
S!N! Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu @mike8585 Nie namawiam Cię do tego, abyś kupił krk tylko abyś ruszył tyłek iich posłuchał, jest mnóstwo świetnych monitorów, które warto obczaić (zdziwiłbyś się jak to gra i jak jest prowadzony bas i jak niszczą tanie podłogówki) a do 10m2 to już w ogóle łatwizna w znalezieniu. Do takiego metrażu to nawet mniejsze modele byłyby odpowiednie, osobiście jadę na Neumann kh150 + kh750. Odpisz, cytując
mike8585 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu https://riff.net.pl/monitory-odsluchowe/63266-krk-rp103g4-monitor-studyjny-trojdrozny-816654007643.html To cena 1 sztuki? Odpisz, cytując
Recommended Posts