oppp21 Napisano Sobota o 14:44 Napisano Sobota o 14:44 (edytowany) Czesc, Szukam wzmacniacza do monitor audio gold 5g. Raczej szukam uzywanego, budzet do 4.5-5k. Musi miec obowiazkowo HDMI arc. Rekomendacja mocy dla goldow to 80-120W przy 4 ohm. Wszedzie czytam ze potrzebuja mocnego wzmacniacze. Czytajac rozne fora wyodrebnilem sobie nastepujace: Marantz M1 Marantz 60N NAD M10 V2 Cambridge Evo 75 Sklaniam sie w kierunku Marantz M1 albo 60N, gdyz to sa wzglednie swieze konstrukcje. W 60N mocno nie pasuje mi rozmiar. jest ogromny. Czy M1 wystarczy? Czy sa jakies wieksze roznice w odbiorze tych wzmacniaczy? Czy ktorys z nich nie pasuje do goldow tzn ma za malo mocy? Moze ktos ma jakies inne propozycje? Edytowano Sobota o 14:53 przez oppp21 Odpisz, cytując
Misio38 Napisano Sobota o 15:00 Napisano Sobota o 15:00 O co chodzi z tym HDMI? Warto się ograniczać do takiego sprzętu tylko po to, by korzystać z jednego pilota, bo ciężko wziąć do ręki tego od wzmaka i zrobić głośniej lub ciszej? Odpisz, cytując
oppp21 Napisano Sobota o 15:15 Autor Napisano Sobota o 15:15 (edytowany) 30 minut temu, Misio38 napisał: O co chodzi z tym HDMI? Warto się ograniczać do takiego sprzętu tylko po to, by korzystać z jednego pilota, bo ciężko wziąć do ręki tego od wzmaka i zrobić głośniej lub ciszej? Tak, na dluzsza mete to jest irytujace, zwlaszcza jesli ktos duzo korzysta. Jestesmy w 2025 roku, jeśli sa pewne rozwiazania techniczne zwiekszajace wygode z uzytkowania, to chcialbym z nich skorzystac Jestem gotowy na kompromis w celu uzyskania dobrego stosunku jakosc dzwieku vs komfort vs cena. Edytowano Sobota o 15:30 przez oppp21 Odpisz, cytując
n7javik Napisano Sobota o 15:38 Napisano Sobota o 15:38 Te kolumny dobrze mi grały z arcamem sa30, hdmi jest i bonusowo Dirac w razie potrzeby Odpisz, cytując
Bogusz Ratajczak Napisano Sobota o 16:30 Napisano Sobota o 16:30 Dorzucę Roksana K3 do sprawdzenia. Odpisz, cytując
T Z6 Napisano Sobota o 17:25 Napisano Sobota o 17:25 2 godziny temu, Misio38 napisał: O co chodzi z tym HDMI? Warto się ograniczać do takiego sprzętu tylko po to, by korzystać z jednego pilota, bo ciężko wziąć do ręki tego od wzmaka i zrobić głośniej lub ciszej? Ja mam 10 pilotow i nie widze w tym problemu.Ludzie stali sie przesadnie wygodni...Lenistwo nic wiecej. 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano Sobota o 17:35 Napisano Sobota o 17:35 7 minut temu, T Z6 napisał: Ja mam 10 pilotow i nie widze w tym problemu.Ludzie stali sie przesadnie wygodni... Mam obecnie 4 wzmacniacze i żaden z nich nie jest wyposażony w pilota Pomimo to uważam się za leniwca:) Odpisz, cytując
T Z6 Napisano Sobota o 17:38 Napisano Sobota o 17:38 2 minuty temu, Sipo napisał: Mam obecnie 4 wzmacniacze i żaden z nich nie jest wyposażony w pilota Pomimo to uważam się za leniwca:) Gdy mam podniesc dupe by cos zrobic to podnosze i to robie. Nie zasmiecajmy wątku.Ograniczenie do hdmi wyklucza wiele fajnych wzmacniaczy. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Z nówek warto sprawdzić Musicala M3xi też. Zapowiada się bardzo ciekawie, no i jest HDMI ARC Ciekawy jest też Audiolab 7000A, ale z Goldami nie każdemu pewnie przypadnie do gustu. Zachęcam do obejrzenia filmu, gdzie omawiamy całą tę serię Odpisz, cytując
Carmion Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jednakże jeżeli słuchasz spokojniejsze gatunku muzyczne z naciskiem na wokale to znacznie lepiej sprawdzi się Roksan Caspian M2 i tutaj warto porzucić HDMI. Ale musisz dorzucić streamer z DAC. Ale brzmienie jest czarujące i nigdy nie zmęczy. Jeżeli jednak słuchasz bardzo dynamiczne kawałki i lubisz dynamiczne brzmienie z dość jasną górą to polecam używkę Cambridge azur 851a i do tego używkę azur 851n lub cxn i jeżeli połączysz te urządzenia to tworzysz amplituner lecz nadal bez HDMI. Monitory audio gold 5g dobrze współgrają z Arcam sa30. Nawet Arcam da radę napędzić model 300 5g. W tym budżecie spokojnie powinieneś kupić używkę. Brzmienie moim zdaniem jest neutralne i uniwersalne na wszystkie gatunki muzyczne. W dodatku Dirac robi też robotę. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts