Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 19.11.2025 o 20:13, tomek4446 napisał:

Przepraszam , nie zauważyłem pytania. Łódź Waść Panie , Łódź . 

I to jest bardzo dobra koncepcja. Myślałem nawet by zaproponować przyjazd z subem , ale parę godzin to po prostu nic nie da. By to bydle zagrało akceptowalnie to najpierw pot , krew i łzy :) 

Przepraszam, ale cos mi sie pokaszanilo i nie pokazuje mi powiadomien. 28-ego jade do Poznania i wezme cos na probe. Pisalem z chatem gpt no i generalnie wychodzi ze najbardziej optymalnie to minimum 2xtx7. Oczywisicie proponuje wyzej ale pytanie czy jak bedzie tylko jeden sub to czy jest sens isc wyzej niz t9x?

Napisano
5 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Pisalem z chatem gpt no

Ten chat nie ogarnia, że Neumann ma port z przodu tak więc… T9x jest lepszy, niż T7x jest przede wszystkim mocniejszy od razu czuć przepaść, ale ja już kupować to  wyższą serię i nie ma sensu nawet się zastanawiać nad T9x jeśli masz możliwość  zakupu s, która da Ci przynajmniej bardziej zróżnicowany bas tylko trzeba pamiętać, że to suby hi-fi nastawione na muzykalność.

Napisano (edytowany)
11 godzin temu, S!N! napisał:

Ten chat nie ogarnia, że Neumann ma port z przodu tak więc… T9x jest lepszy, niż T7x jest przede wszystkim mocniejszy od razu czuć przepaść, ale ja już kupować to  wyższą serię i nie ma sensu nawet się zastanawiać nad T9x jeśli masz możliwość  zakupu s, która da Ci przynajmniej bardziej zróżnicowany bas tylko trzeba pamiętać, że to suby hi-fi nastawione na muzykalność.

poprosilem go o nalozenie krzywej impulsowej subów na spl mojego pomieszczenia, przy odcieciu suba na 45hz. Musialem mu wgrac plik mdat. z rewa zapisany w txt. No i pieknie nalozyl krzywe na siebie. Oczywiscie uwzglednil dla kazdego z subow wlasciwe zejscie ile - db na ilu hz. Potrwalo zanim dobrze nalozyl, ale wyszlo z tego ze optymalnie dziure na 33-50hz wypelnia mi t9x. Generalnie podbicie modem na 29hz jest bardzo delikatnie podbijane przez suby. Najwyzej 1-1,5db. Za to dziure sub zasypuje przynajmniej na symulacjach calkowicie. Ba, wgralem rzut i wymiary pomieszczenia i na tej podstawie wskazal 3 najbardziej rokujace punkty ustawienia suba. 

Za tydzien czy dwa sprawdze w praktyce jak pokrywa sie z symulacja.

Edytowano przez Mikelas76
Napisano

@Mikelas76 No i?  Seria S jest nieporównywalna do tego co chcesz kupić i jest to najlepszy wybór w takim przypadku, najniższy s5210 nawet sobie radzi w 15m2 ma najlepszy bas z tych co wymieniłeś i najszybszy tylko tak jak wspomniałem to są suby h-fi brzmią przyjemnie, nie wiem jakie masz kolumny jak jakieś gniotki to rzeczywiście wystarczą Ci niższe modele. maksymalną precyzje dają suby studyjne i tam dopiero można usłyszeć bas i jego warstwy oraz barwę oraz idealne zszycie z zestawami premium, jest ultra szybko i przede wszystkim dokładnie. 

Napisano
2 godziny temu, S!N! napisał:

@Mikelas76 No i?  Seria S jest nieporównywalna do tego co chcesz kupić i jest to najlepszy wybór w takim przypadku, najniższy s5210 nawet sobie radzi w 15m2 ma najlepszy bas z tych co wymieniłeś i najszybszy tylko tak jak wspomniałem to są suby h-fi brzmią przyjemnie, nie wiem jakie masz kolumny jak jakieś gniotki to rzeczywiście wystarczą Ci niższe modele. maksymalną precyzje dają suby studyjne i tam dopiero można usłyszeć bas i jego warstwy oraz barwę oraz idealne zszycie z zestawami premium, jest ultra szybko i przede wszystkim dokładnie. 

No i ?

Wlasnie ci napisalem ze najbardziej optymalnym wg chata i moim zdaniem GRAFICZNIE wg nalozonych wykresow SPL jest t9x. S510 ma wiecej db ponizej 30hz co juz nie koniecznie jest potrzebne w muzyce. S510 ma wiecej mocy mowiac wprost, z tym ze ja nie mam potrzeby na przyrost decybeli ponizej 30hz. Moja potrzeba jest wypelnienie dziury spowodowanej modami pomieszczenia. Moglbym nawet zyc bez suba. Raczej probuje dojsc do perfekcji.
A jakie mam “gniotki” i reszte zabawek widac w mojej stopce…