Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
31 minut temu, tomek4446 napisał:

A ja właśnie odszczekuje wszystko co złego pisałem o DSP. Wrzuciłem Twój utwór i jest ok. Nic nie dudni , bas wygasa błyskawicznie. Z ciekawości wyłączyłem filtry Dirac Live i już było nie do przyjęcia. 

A jak już sprawdzamy reakcję naszego pomieszczenia , szczególnie z podpiętym subem to zapodaj " All your love " - Sara .K. Do tego utworu , oraz do " Celestial Echo" - Malia dostrajałem suba .

Prorok , czy jak ? :) 

Sytuacja opanowana , po prostu w monobloku mam odwrotnie oznaczone terminale głośnikowe :) 

Kocham te lampy !!!

Wiesz te dsp w tych suboowerach to są opinie w sklepach I uźytkowników słabe, bo I takie opinie się trafiają.To już pewnie lepsze są Dirac w amplitunerach kina domowego. 

Ja jak szukałem suboowera dla siebie ,to mi nie polecali takich suboowerów bo nie wiele coś pomagaja a moglem kupić bo były tańsze .Cś tam działają ale to nie to samo co procesory dsp wspomagane programem Rew itd.

Napisano
6 minut temu, Radek Kostrzewski napisał:

Wiesz te dsp w tych suboowerach to są opinie w sklepach I uźytkowników słabe

Kurczę , mamy chyba za dużo bodźców. DSP jest wszędzie nawet we smartfonach. Ja już szczerze to nie mam pojęcia co dobre a co złe. Raz , że za dużo zmiennych , dwa , że potrzebna spora wiedza, której nie mam. Bawiłem się wprowadzaniem fitrów z REW do Eversolo , RME i efekt był raczej nie powalający. Zostałem przy DDRC-22D czyli Diracu , jedyne co to ograniczyłem zakres działania filtrów do 125 Hz i na takim slocie słucham. Nic mądrzejszego sam nie wymyślę. 

Napisano
2 minuty temu, tomek4446 napisał:

Kurczę , mamy chyba za dużo bodźców. DSP jest wszędzie nawet we smartfonach. Ja już szczerze to nie mam pojęcia co dobre a co złe. Raz , że za dużo zmiennych , dwa , że potrzebna spora wiedza, której nie mam. Bawiłem się wprowadzaniem fitrów z REW do Eversolo , RME i efekt był raczej nie powalający. Zostałem przy DDRC-22D czyli Diracu , jedyne co to ograniczyłem zakres działania filtrów do 125 Hz i na takim slocie słucham. Nic mądrzejszego sam nie wymyślę. 

Co by nie było czy mamy taki lub inny program akustyki nie oszukamy .Sugerowane jest stosowanie bastrapów paneli ,rozpraszaczy .Wiadomo dzwieki bezpośrednie ,opóżnienia ,odbicia ,rozpraszanie .Więc nie koniec calej układanki.Panele akustycze to podstawa ,aby dobrze grało .

Napisano
6 minut temu, Radek Kostrzewski napisał:

Co by nie było czy mamy taki lub inny program akustyki nie oszukamy .

Byłbym ostrożny z tak kategorycznymi stwierdzeniami. Mamy w koncu sluchawki z anc i np. Dirac Live oraz inne Waveformingi.

Napisano

Ciężko polemizuje sie z tak ogólnym stwierdzeniem, dodatkowo przedstawionym okaleczoną polszczyzną. Spróbuję jednak... nowoczesne systemy aktywnej korekcji akustyki sa w stanie, w pewnym zakresie, pozbyć sie niechcianych dźwięków. Kiedyś w podobnym celu stosowalo sie aktywne pułapki basowe.