Radek Kostrzewski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 31 minut temu, tomek4446 napisał: A ja właśnie odszczekuje wszystko co złego pisałem o DSP. Wrzuciłem Twój utwór i jest ok. Nic nie dudni , bas wygasa błyskawicznie. Z ciekawości wyłączyłem filtry Dirac Live i już było nie do przyjęcia. A jak już sprawdzamy reakcję naszego pomieszczenia , szczególnie z podpiętym subem to zapodaj " All your love " - Sara .K. Do tego utworu , oraz do " Celestial Echo" - Malia dostrajałem suba . Prorok , czy jak ? Sytuacja opanowana , po prostu w monobloku mam odwrotnie oznaczone terminale głośnikowe Kocham te lampy !!! Wiesz te dsp w tych suboowerach to są opinie w sklepach I uźytkowników słabe, bo I takie opinie się trafiają.To już pewnie lepsze są Dirac w amplitunerach kina domowego. Ja jak szukałem suboowera dla siebie ,to mi nie polecali takich suboowerów bo nie wiele coś pomagaja a moglem kupić bo były tańsze .Cś tam działają ale to nie to samo co procesory dsp wspomagane programem Rew itd. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Radek Kostrzewski napisał: Wiesz te dsp w tych suboowerach to są opinie w sklepach I uźytkowników słabe Kurczę , mamy chyba za dużo bodźców. DSP jest wszędzie nawet we smartfonach. Ja już szczerze to nie mam pojęcia co dobre a co złe. Raz , że za dużo zmiennych , dwa , że potrzebna spora wiedza, której nie mam. Bawiłem się wprowadzaniem fitrów z REW do Eversolo , RME i efekt był raczej nie powalający. Zostałem przy DDRC-22D czyli Diracu , jedyne co to ograniczyłem zakres działania filtrów do 125 Hz i na takim slocie słucham. Nic mądrzejszego sam nie wymyślę. Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Kurczę , mamy chyba za dużo bodźców. DSP jest wszędzie nawet we smartfonach. Ja już szczerze to nie mam pojęcia co dobre a co złe. Raz , że za dużo zmiennych , dwa , że potrzebna spora wiedza, której nie mam. Bawiłem się wprowadzaniem fitrów z REW do Eversolo , RME i efekt był raczej nie powalający. Zostałem przy DDRC-22D czyli Diracu , jedyne co to ograniczyłem zakres działania filtrów do 125 Hz i na takim slocie słucham. Nic mądrzejszego sam nie wymyślę. Co by nie było czy mamy taki lub inny program akustyki nie oszukamy .Sugerowane jest stosowanie bastrapów paneli ,rozpraszaczy .Wiadomo dzwieki bezpośrednie ,opóżnienia ,odbicia ,rozpraszanie .Więc nie koniec calej układanki.Panele akustycze to podstawa ,aby dobrze grało . 1 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Radek Kostrzewski napisał: Co by nie było czy mamy taki lub inny program akustyki nie oszukamy . Byłbym ostrożny z tak kategorycznymi stwierdzeniami. Mamy w koncu sluchawki z anc i np. Dirac Live oraz inne Waveformingi. Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu To znaczy ,że kupie sobie szafe o różnych kątach wymiarach I mi policzy akustyke. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ciężko polemizuje sie z tak ogólnym stwierdzeniem, dodatkowo przedstawionym okaleczoną polszczyzną. Spróbuję jednak... nowoczesne systemy aktywnej korekcji akustyki sa w stanie, w pewnym zakresie, pozbyć sie niechcianych dźwięków. Kiedyś w podobnym celu stosowalo sie aktywne pułapki basowe. 1 Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu No właśnie korekcji w mniejszym lub wiekszym stopniu...ale jak mocno skutecznym....? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu Jak definiujesz skutecznosc? Czy skrócenie czasu poglosu o 100-200 ms dla pewnych częstotliwości ponizej 100 Hz to duzo czy malo? Odpisz, cytując
Radek Kostrzewski Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu W akustyce są różne pojęcia, nie tylko czas pogłosu ale dużo innych rzeczy na to aby złożyło sie na dobrą akustyke. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu (edytowany) Ale to nie ja kategorycznie stwierdziłem, ze akustyki nie oszukamy. Ja tylko pokazuje, ze takie kategoryczne stwierdzenie nie jest prawdziwe. Innymi slowy kwestia nie jest zerojedynkowa tylko sa pewne odcienie szarosci. Poza tym w wątku mowa o subwooferze. o oprócz pogłosu i równego SPL jest w tym zakresie istotne? Edytowano 27 minut temu przez PanKlor Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 19 minut temu Napisano 19 minut temu Ok to ja moze dla przypomnienia zapytam gdzie macie to dsp? w subie, transporcie, czy innym miejscu? Szczegolnie nie chcialbym dodatkowego elementu wprowadzac do toru, a transportu za diabla nie zmienie. 1 godzinę temu, Radek Kostrzewski napisał: Super mi się usta śmieją od dawna walczyłem z tymi modami no I coś w końcu się ruszyło. czym ruszyles? 3 godziny temu, tomek4446 napisał: Wstałem , odpaliłem muzyczkę i REL cichy jak szef w dniu wypłaty Zero jakiegokolwiek przydźwięku , a nic od wczoraj nie ruszałem. Może kupiłem wersję niedzielną , nie wiem , dopytam w Salonie Z racji dnia wolnego odpaliłem lampy i ....... nie mogło być jednak tak pięknie , sub się prawie nie odzywa nawet jak dam go na full. Przepiąłem na tranzystor , kurna działa normalnie. No to teraz , albo to kabel , albo podłączenie. W przypadku lamp mam go podpiętego do jednego monobloku , skręcone ze sobą plusy i wpięte pod terminal głośnikowy , masa do masy. I zabawa od nowa.... Nie wiązał bym DSP z jakością suba. To teraz tania zabawka montowana wszędzie gdzie się da. A ty Tomku gdzie masz dsp? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu 6 minut temu, Mikelas76 napisał: A ty Tomku gdzie masz dsp? Aktualnie korzystam z MiniDSP DDRC-22D z pełną licencją Dirac Live. Właśnie leci " Three O'clock blues " - B.B. King z Claptonem. Jak ja mogłem słuchać bez suba Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 5 minut temu Napisano 5 minut temu https://blackdotaudio.eu/minidsp-2x4-flex-dsp-audio-processor---balanced-(trs),237,1400170.html?srsltid=AfmBOor03D0zQxquWw8H3v47HAzjjOxckQ2ccjoSbLNQZBMcKg552sWi Ja używam tego Odpisz, cytując
Recommended Posts