rajdek Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @tomek4446 pytaj będzie Cię naprowadzał 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 21 minut temu, tomek4446 napisał: Przez 20 lat tak mówiłem I w tym jest różnica między graniem z subem i bez. Z subem ten kawałek robi się ciekawy Tu masz od początku do wejścia Claptona na wokalu - szału nie ma, bo i z czego. A tu masz możliwości mojego sprzętu - bez DSP i subwoofera. Odpisz, cytując
lpomis Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 6 minut temu, pairtick napisał: A tu masz możliwości mojego sprzętu - bez DSP i subwoofera. Pokaż wykres REW z SPL i pogłosem. Jestem ciekaw, czy Twój pokój podziela Twoją miłość do Tannoyów. 13 minut temu, tomek4446 napisał: Co do czatu to zdaje się na Ciebie. Ale rozumiem, że konto premium na forum wykupione? Odpisz, cytując
rajdek Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, tomek4446 napisał: " Three O'clock blues " - B.B. King z Claptonem U mnie wygląda taksuba nie mam. 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 21 minut temu, rajdek napisał: U mnie wygląda tak Życzę Ci, żeby ten pomiar nie był poprawnie wykonany lub żeby aplikacja pokazywała kompletne bzdury. /edit To w ogóle sygnał sine sweep czy Ty „mierzyłeś” utwór? Jeśli to drugie to jaki w tym sens? Edytowano 3 godziny temu przez lpomis 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, lpomis napisał: Życzę Ci, żeby ten pomiar nie był poprawnie wykonany lub żeby aplikacja pokazywała kompletne bzdury. Myślę że masz dużo większą wiedzę ode mnie, pewnie ten wykres sugeruje wielką bułę, ale tak nie jest. Być może źle to zrobiłem i mikrofon i apka są do kitu. 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 7 minut temu, rajdek napisał: Być może źle to zrobiłem i mikrofon i apka są do kitu. Ehhh losie 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 51 minut temu, lpomis napisał: Pokaż wykres REW z SPL i pogłosem. Jestem ciekaw, czy Twój pokój podziela Twoją miłość do Tannoyów. Ale, 'o czym Ty do mnie rozmawiasz'? 😉 Ja zielonego pojęcia nie mam o pomiarach i po prostu słucham. Edytowano 2 godziny temu przez pairtick 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @lpomis to był zarejestrowany początek utworu, taj jest na końcu Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Wykres/pomiar kolumn Wykres/pomiar pomieszczenia Co warto mierzyć, co mniej. Z czym trzeba się kopać i tłuc, a co można odpuścić. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @AudioTube można prościej, co decyduje o napływie dopaminy, odbiór uszy czy kolorowe wykresy? 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Bardzo szybko, w sprintach falstart, czerwona kartka. Następny zawodnik proszę. 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, pairtick napisał: szału nie ma, bo i z czego. Tu nie chodzi o szał , a o uzupełnienie niskich rejestrów tam gdzie występują. Jak ich nie ma , sub milczy. 1 godzinę temu, lpomis napisał: Ale rozumiem, że konto premium na forum wykupione? Złożyłem już wniosek o kredyt , będzie dobrze. A przy okazji. Nie wytrzymałem i uczyniłem pomiar , tym razem to lampy: - bez suba - z subem po prawej stronie przy kolumnie - z subem w rogu / tam gdzie stał Mivoc , będziesz wiedział/ POMIAR 23.11.25.mdat Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @tomek4446 wrzuć pare zdjęć podpięcia suba. Lecisz z kable do głośnikowe czy jak? WBA w pre nie ma wyjścia do suba? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu A Wojtek / @lpomis / , jak by to coś pytało o wymiary pomieszczenia to: szer. 3,62 m x dł. 5,84 . x wys. 2,57 m 7 minut temu, Wing0 napisał: wrzuć pare zdjęć podpięcia suba. A proszę bardzo. Może coś z tego pojmiesz , ja ni cholery WBA ma tylko jedną parę wyjść / na monobloki/ . Jak zamawiałem lampy nie miałem suba w planach. Sub podpięty więc pod terminale głośnikowe prawego monobloku po kablu speacon. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ogłoszenie dla kolegów/userów forum z długim stażem i przyzwoitością. Leży u mnie w szafie. Nieużywany, mam inny. Słuchawkowiec. Także jako pre z wyjściem na suba. Jako pre można go użyć lub nie, wtedy to wyjście hebelkiem jako pasywne. Sygnał przeleci jak trzeba. Daj znać na prive. Wyślę jeszcze przed świętami. Do użytku na czas nieokreślony. Niech służy. Reklamę zrobisz Piotrkowi z WBA. 2 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 38 minut temu, tomek4446 napisał: Sub podpięty więc pod terminale głośnikowe prawego monobloku po kablu speacon. Ciekawe dość to rozwiązanie mają dużo ulatwia przy purystycznych systemach i wsio leci pod DL? I jeśli leci sobie sygnał z monosa na kolimne i suba to jak jest cięta kolumna z tego samego wyjścia? Jeśli bylk gdzieś wcześniej o tym to podlinkuj Tomku Edytowano 1 godzinę temu przez Wing0 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, lpomis napisał: edit To w ogóle sygnał sine sweep czy Ty „mierzyłeś” utwór? Jeśli to drugie to jaki w tym sens? Utwór, który ma swoją charakterystykę, odebrałem że @tomek4446 na tym utworze sprawdzał swój subwoofer. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 59 minut temu, tomek4446 napisał: Tu nie chodzi o szał , a o uzupełnienie niskich rejestrów tam gdzie występują. Jak ich nie ma , sub milczy. No i tu mam właśnie poważne obawy, co do korzystania z DSP i subwoofera 🤔 Tomek, ja nie mam jakiejkolwiek korekcji w systemie, pomijając zwrotnicę w kolumnach. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 43 minuty temu Napisano 43 minuty temu Weźmy sobie teraz taki utwór Genesis i moje 'pomiary' tabletem 😉 I teraz, wersja z dojechanym basem. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu 52 minuty temu, Wing0 napisał: Ciekawe dość to rozwiązanie mają dużo ulatwia przy purystycznych systemach i wsio leci pod DL? O chłopie , zastanów się czy na pewno chcesz wiedzieć No dobra sam chciałeś. U mnie jest tak: - streamer / coaxial/ i CD / optyk/ podłączone pod DDRC-22D / dirac live/ - z 22D do RME / dac/ po AES/EBU - z RME po XLR do pre WBA i po RCA do Luxmana - WBA monoblok po speacon z terminala głośnikowego do suba - Luxman po speacon z terminali głośnikowych do suba / muszę przepinać wtyk w subie/ - a i oczywiście z amp. KD po coaxialu do suba Proste prawda Odpisz, cytując
rajdek Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu 7 minut temu, pairtick napisał: Weźmy sobie teraz taki utwór Genesis i moje 'pomiary' tabletem 😉 I co te pomiary mówią? Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Proste prawda No czarna magia to to nie jest :), ale teraz jak tniesz pasmo skoro na suba idzie sygnał z tego samego gniazda co na kolumny? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu 10 minut temu, rajdek napisał: I co te pomiary mówią? To już jest pytanie do osób, które mają o tym pojęcie. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu 1 minutę temu, pairtick napisał: To już jest pytanie do osób, które mają o tym pojęcie. Wątpię żeby ktoś Ci to zinterpretował. Odpisz, cytując
Recommended Posts