MariuszZ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @tomek4446 teraz to na czym mi najbardziej zależało. Zgranie fazy i IR suba i kolumn. Na razie dla 100 Hz i tylko analiza REWem. Może jutro pomiary po wprowadzeniu korekt odczytanych z dzisiejszych analiz. Zmierzyłem osobno lewą, prawą i suba z referencja czasową poprzez crossovera z DBXa. Odcięcie teoretyczne 60Hz, ale jak wcześniej zaznaczyłem w realu wyszło na 100Hz. Sprawdzając zgodnośc fazy i IR na 10oHz czyli częstotliwości podziału wyszło, że lewa kolumnę musze opóźnić o 4,36ms. Po tym zabiegu odzyskam po kilka dB w zakresie okołopodziałowym głównie w notchach czyli tych niechcianych dołkach. Odzysk dB SPL niewielki, ale chodzi głównie o zgranie impulsu, żeby sub grał razem z kolumnami na częstotliwości okołopodziałowej. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 28 minut temu Napisano 28 minut temu (edytowany) @MariuszZ - co tam się zadziało u Ciebie z harmonicznymi od 1kHz w górę? Nie kojarzę, żebyś miał je wcześniej na takim poziomie... Edytowano 27 minut temu przez lpomis Odpisz, cytując
Recommended Posts