Vectorinni Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Dobry. Temat jeszcze całkiem świeży i nie capi trupem, a na tytuł złotej łopaty się nie załapię, więc zapytam tutaj. Słuchajcie, od ponad tygodnia walczę z Tidalem, bo gamoń po kilku miesiącach bezproblemowego działania, zaczął świrować i strasznie ciąć odtwarzanie. Net śmiga, wszystkie aktualizacje porobione, po BT na piecu muza śmiga, a na Tidalu szajs. Straciłem przez luja 1,5 tygodnia słuchania muzyki. Ale nie o to, nie o to. Dzisiaj mi żyłka na czole wybuchła i byłem bardziej wkurzony jak po utracie smaku w covidzie. Pogoniłem w pieruny Tidala i zanabyłem drogą kupna bezstratnego Spotify Premium. Powiedzcie Wy mnie Pany, czy to możliwe żeby Spotify grał WYRAŹNIE lepiej od Tidala czy mi się co przesłuchuje? Załączam kolejne, dobrze sobie znane utwory, czy albumy i nie mogę oprzeć się wrażeniu że jest duuuużo lepiej. Wcześniej drażniące ucho kawałki, nabrały ogłady. Mam wrażenie lepszej separacji, sceny czy jakości poszczególnych tonów. Całościowo odbieram teraz muzykę znacznie lepszej jakości, tak jakbym dokonał jakiejś dużej zmiany w systemie i to takiej BARDZO trafionej🙂. Siedzę od kilku godzin, słuchając się kawałków odtwarzanych setki razy, a banan z ryja nie schodzi, jak u łysego przed wylotem do Turcji. Wiem że to tylko zera i jedynki, ale to możliwe, że aż tak mocna różnica jest jakości tych 2 serwisów? Nie należę raczej do osób o wybitnym słuchu, ale jestem w lekkim szoku, że tak różnie to odbieram. Psychofizyka, samopoczucie, czy inne voodoo? Możliwe to co piszę, czy umawiać wizytę?🙂 Odpisz, cytując
waldi1965 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Pobrałem całą swoją bibliotekę w tej najwyższej jakości i niestety ale przypłaciłem to szybkością działania aplikacji. Paczka waży ponad 40gb i zdarzają się opóźnienia w startowaniu aplikacji oraz nawigacji. Troszkę mnie to zdziwiło bo telefon (Motorola Edge 30) to typowy średniak i z innymi aplikacjami nie ma żadnych problemów. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 9 godzin temu, Vectorinni napisał: Możliwe to co piszę, czy umawiać wizytę? 99% audiofili uzywajacych streama slyszy różnice między platformami i jest to możliwe, trochę dziwne bo większość bardziej dźwięk Tidala stawia nad Spoty ale różnie bywa. Jeszcze większą różnice jest jak masz własne gęste pliki. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 19 minut temu, Wing0 napisał: 99% audiofili uzywajacych streama pisze, iż slyszy różnice między platformami i jest to możliwe, trochę dziwne bo większość bardziej dźwięk Tidala stawia nad Spoty ale różnie bywa. Bez obrazy Ja tam nie twierdzę, że nie ma różnic czy że nie może ich być, ale zastanawiam się np. nad Qobuzem i jego lepszością nad innymi, a mianowicie na ile może wpływać wygląd apki - a wygląda w porównaniu do Spotify całkiem inaczej, elegancko, rzekłbym luksusowo, na odczuwanie lepszości dźwięku. Oczywiście mogę się też całkowicie mylić. Edytowano 2 godziny temu przez Adi777 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 33 minuty temu, Adi777 napisał: Oczywiście mogę się też całkowicie mylić. Możesz się też nie mylić . Ja trenowałem różne platformy bardzo długo, miałem je w jednym czasie, nie dawałem się ponieść chwilowej emocji tzn pewnie dawałem ale potem już na chłodno słuchałem. Różnice dla mnie są słyszalne a najbardziej po odpaleniu pliku względem serwerów. Odpisz, cytując
Recommended Posts