mateolo2 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 2 godziny temu, młodymeloman napisał: Myśle że są w porządku. Dziś z rana anulowali moje zamówienie za fiio warmera i zwrócili pieniążki bez problemu. Posiadam czarny k11. Zasilacz wyglądający jak k13 ma pojawić się z początkiem nowego roku. Najpewniej styczeń 2026. Nadal ifi ipower X jest cichszy niż te liniówki od fiio więc powinien być lepszy. Czemu anulowali? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 2 godziny temu, młodymeloman napisał: Myśle że są w porządku. Dziś z rana anulowali moje zamówienie za fiio warmera i zwrócili pieniążki bez problemu. Posiadam czarny k11. Zasilacz wyglądający jak k13 ma pojawić się z początkiem nowego roku. Najpewniej styczeń 2026. Nadal ifi ipower X jest cichszy niż te liniówki od fiio więc powinien być lepszy. A , jak wygląda reszta toru ? Głośniki , wzmacniacz itp Odpisz, cytując
młodymeloman Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 34 minuty temu, maciek72 napisał: A , jak wygląda reszta toru ? Głośniki , wzmacniacz itp wiim pro plus -> fiio k11 r2r -> musical fidelity m2si -> polk r200 36 minut temu, mateolo2 napisał: Czemu anulowali? Na moją prośbę. 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 2 minuty temu, młodymeloman napisał: wiim pro plus -> fiio k11 r2r -> musical fidelity m2si -> polk r200 Na moją prośbę. Rozmyśliłeś się ;)? Odpisz, cytując
młodymeloman Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) 21 minut temu, mateolo2 napisał: Rozmyśliłeś się ;)? Tak. To nie jest sprzęt dla mnie. Zamówiłem na gorąco. Nie zdawałem sobie sprawy z problemów jakie generują lampy. Głównie przeszkadzałoby mi rozgrzewanie lamp conajmniej 1 min aby zabrzmieć i nie skrócić żywotności gdy podam mu zasilanie wraz z sygnałem audio. Mam cały system na triggerach AC sterowany z wiima bez soft startu + upgrade brzmieniowy w porównaniu do k11/k13 nie jest znaczący (nawet jest mniej basu). Uznałem, że nie warto. Edytowano 12 godzin temu przez młodymeloman Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) 10 minut temu, młodymeloman napisał: Tak. To nie jest sprzęt dla mnie. Zamówiłem na gorąco. Nie zdawałem sobie sprawy z problemów jakie generują lampy. Głównie przeszkadzałoby mi rozgrzewanie lamp conajmniej 1 min aby zabrzmieć i nie skrócić żywotności gdy podam mu zasilanie wraz z sygnałem audio. Mam cały system na triggerach AC sterowany z wiima bez soft startu + upgrade brzmieniowy w porównaniu do k11/k13 nie jest znaczący (nawet jest mniej basu). Uznałem, że nie warto. Z tego co mówią wszystkie recenzje skok brzmieniowy między k11 a k13 jest bardzo wyraźny. A warmer idzie jeszcze krok dalej od k13. W kwestii lamp - one są tylko jako buffer, nie trzeba ich rozgrzewać i lampy w takim stopni nie zużyją się w przeciągu 10 lat. Nawet jeden recenzent powiedział, że od razu po odpaleniu gra świetnie. Edytowano 12 godzin temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) @młodymeloman Problematyczne użytkowanie lamp masz w prawdziwych wzmacniaczach lampowych. W takim DACu nic się z nimi nie dzieje. Użytkujesz go normalnie. Pewnie tylko chwile po przyciśnięciu włącznika reaguje i tyle. Szkoda że nie kupiłeś bo na pewno ktoś by go odkupił od ręki 🙂 Edytowano 12 godzin temu przez Artur Charicki Odpisz, cytując
młodymeloman Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, mateolo2 napisał: Z tego co mówią wszystkie recenzje skok brzmieniowy między k11 a k13 jest bardzo wyraźny. A warmer idzie jeszcze krok dalej od k13. W kwestii lamp - one są tylko jako buffer, nie trzeba ich rozgrzewać i lampy w takim stopni nie zużyją się w przeciągu 10 lat Według mojej wiedzy k11 i k13 brzmią tak samo z liniowym zasilaniem. Chyba że mówisz o wzmacniaczu słuchawkowym to by się zgadzało. Sam dac jest ten sam. Wiec jak komuś brzmi lepiej to placebo raczej. W temacie warmera i lamp pytałem fiio i odpisali, że do rozruchu wystarczy 1min, ale właściwe brzmienie stabilizuje się średnio po 10-15 minutach od włączenia. Można słuchać od razu, ale warto odczekać wtedy plastyczność dźwięku i jego głębia uderza znacznie mocniej. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowany) 11 minut temu, młodymeloman napisał: właściwe brzmienie stabilizuje się średnio po 10-15 minutach Chcesz przez to powiedzieć że włączasz sprzęt na krócej niż 15 min? 11 minut temu, młodymeloman napisał: Sam dac jest ten sam. Wiec jak komuś brzmi lepiej to placebo raczej. Wystarczy ze te lampki dodadzą harmoniczne parzyste i odbiór może być inny. Trzeba porównać a nie z góry mówić o placebo. Ja osobiście czekam aż ktoś z forum przetestuje tego Warmera. Może porówna go do innego DACa i będziemy mądrzejsi. Edytowano 12 godzin temu przez Artur Charicki Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) 21 minut temu, młodymeloman napisał: Według mojej wiedzy k11 i k13 brzmią tak samo z liniowym zasilaniem. Chyba że mówisz o wzmacniaczu słuchawkowym to by się zgadzało. Sam dac jest ten sam. Wiec jak komuś brzmi lepiej to placebo raczej. W temacie warmera i lamp pytałem fiio i odpisali, że do rozruchu wystarczy 1min, ale właściwe brzmienie stabilizuje się średnio po 10-15 minutach od włączenia. Można słuchać od razu, ale warto odczekać wtedy plastyczność dźwięku i jego głębia uderza znacznie mocniej. Co oglądam recenzje k13 to wszyscy mówią, że drabinka ta sama ale pozostałe układy zostały zmienione i dźwięk jest o klasę lepszy. Ale sam tego nie sprawdziłem. Może wypożycz k13 i porównaj? Edytowano 11 godzin temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
młodymeloman Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Artur Charicki: Czasami się zdarza tylko kilka kawałków przy kawce z rana a placebo to pisałem w kontekście k13. mateolo2: k13 może brzmieć lepiej za sprawą lepszego zasilania na start ALE jak podłączysz oba urządzenia pod podobne dobre liniowe zasilanie to różnica się zaciera. Tak jak piszesz najlepiej sprawdzić. Odpisz, cytując
Żerberżur Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Jestem na etapie wyboru sprzętu do dosyć wymagających podstawkowych Monitor Audio Gold 100 5G. Kable Tellurium Q blu II. Pełnowymiarowe sprzęty odpadają ze względu na głębokość szafki RTV. Ta K13 wydaje się ciekawą opcją jako DAC. Pozostała by kwestia zbalansowanego wzmacniacza i źródła. Streaming traktuję jako dodatek, priorytet gęste pliki po USB i HDMI do połączenia z LG C3. Budżet, nie chciałbym przekraczać kwoty 6 tysięcy. Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 3 minuty temu, Żerberżur napisał: Jestem na etapie wyboru sprzętu do dosyć wymagających podstawkowych Monitor Audio Gold 100 5G. Kable Tellurium Q blu II. Pełnowymiarowe sprzęty odpadają ze względu na głębokość szafki RTV. Ta K13 wydaje się ciekawą opcją jako DAC. Pozostała by kwestia zbalansowanego wzmacniacza i źródła. Streaming traktuję jako dodatek, priorytet gęste pliki po USB i HDMI do połączenia z LG C3. Budżet, nie chciałbym przekraczać kwoty 6 tysięcy. Hej, załóż nowy wątek, bo tu bardziej o k13 rozmawiamy niż o wzmacniaczach i doradzaniu reszty toru. Odpisz, cytując
d00 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Kolejny DAC od FiiO: https://www.fiio.com/newsinfo/1103337.html Dublują tak produkty, że ciężko powiedzieć jaki jest tego cel. Wydają trzeci DAC R2R i ch** wie, który powinno się wybrać. Odpisz, cytując
Recommended Posts