Skocz do zawartości

Nowy DAC/AMP od Fiio K13 R2R - pierwsze testy, porównania, opinie

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, RoRo napisał:

Nie "Czas odpuścić dyskusję z tym jegomościem" ale raczej "czas na opuszczenie Forum przez..."

Bez przesady, znacznie gorsze gagatki były i dostawały wielokrotne szanse, nie wspomnę już że piekny pokaz odstawiła grupka forumowych gwiazd

Napisano
16 minut temu, misiekx napisał:

wycieczki

wycieraczki miało być 🤣

Swoją drogą nasze forum jest bardzo opiniotwórcze. Rano z ciekawości wszedłem na olx, 2 sztuki fiio warmer, wieczorem już tylko jedna się ostała - przypadek? 😜

Napisano
19 minut temu, marcinmarcin napisał:

Bez przesady, znacznie gorsze gagatki były i dostawały wielokrotne szanse, nie wspomnę już że piekny pokaz odstawiła grupka forumowych gwiazd

Yhy...Widać, że Sugden "łonczy"...

Chińczyk z Dublina prosił się o to od dłuższego czasu. Ten wątek był tylko jednym z wielu. Na szczęście moderacja dowiozła.

Napisano (edytowany)
11 godzin temu, Vectorinni napisał:

Yhy...Widać, że Sugden "łonczy"...

Chińczyk z Dublina prosił się o to od dłuższego czasu. Ten wątek był tylko jednym z wielu. Na szczęście moderacja dowiozła.

W tym przypadku @marcinmarcin ma rację. Doctorek nie był groźny, tylko trochę upierdliwy no i było go trochę za dużo. Ma też taką wadę, że wszystko przekręca tak by jemu pasowało. Taki całkowity ban to przesada, powinien dostać reprymendę o swój styl pisania odpowiedzi oraz dzienną ilość postów, to powinno wystarczyć. Gdyby dalej przesadzał to wtedy Ban . A zawsze pozostawała jeszcze opcja ignoruj.

Edytowano przez Tomasz Kluczynski
Napisano
22 godziny temu, KrólKiczu napisał:

I żeby nie było - miałem okazję słuchać zarówno DACów R2R jak i obcmokanege sugdena i niestety żadnej magii w tych urządzeniach nie odkryłem. 

I tu jest klucz bo magi nie będzie. Trzeba jakoś opisać brzmienie często przybierając barwne kwieciste słowa, to czytający sobie wyobraża magiczne zamiany. Mnie brzmienie R2R przypadło do ucha, gra inaczej i nie mam zamiaru wmawiać nikomu że to konieczne i lepsze.

Napisano (edytowany)
2 minuty temu, cymes napisał:

@kaczadupa pochwal się że żadne kolumny nie mogą dorównać wokalom z ATC :10_wink:

Nie znam Twoich Dali więc nie mogę potwierdzić. Z pewnością nie wejdą tak dobrze w klitkę jak małe OZ od ATC ale bym posłuchał. Dali zawsze odbierałem jako mega przyjemne brzmienie. 

1 minutę temu, misiekx napisał:

I jak je odebrałeś, jak wrażenia? 

Tylko bez wokali..... Bo to wiadomo 😉

YB Audio Bise słuchałem wieki temu, nawet nie pamiętam reszty toru. Co pamiętam … bardzo dbają o uszy ich właściciela czyli przeciwieństwo Bowersa a kierunek bardziej na Spendor Classic 3/1. Ogólnie ciepłe, nawet bardzo przez bardzo ostrożnie dawkowaną górę pasma i chyba mocno wycieniowaną górną średnicę. Z pamięci więc takie tam bajanie. :) 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)
3 minuty temu, cymes napisał:

nic nie tracę

Nie no, tu się nie zgodzę. Może się bardziej podobać czy tam lepiej omijać problemy danego pokoju ale coś się też traci. Tak czy nie?  Z jakiegoś powodu ;) ludzie BR wymyślili i jednak stosują. 

Napisano

Przepraszam,że w temacie Warmera jak dorośli rozmawiają 😉

Natknąłem się na info w necie,że można wyjąc lampy - pierwszą i trzecią od lewej  i to nic nie zmienia .

Ale dotyczy tylko wyjść RCA , do XLR muszą być wszystkie.

Ja u siebie na razie nie będę sprawdzać.

Napisano
3 minuty temu, kaczadupa napisał:

Nie no, tu się nie zgodzę.

Jasne możesz się nie zgadzać ale potraktuj to indywidualne. U mnie po otwarciu w napompowanych basem utworach jest już przekroczona granica masy. Po drugie powoduje lekko ciągnący się koniec, a ja kocham jak Teac trzyma dół żelazną ręką.

Napisano
5 minut temu, cymes napisał:

U mnie po otwarciu w napompowanych basem utworach jest już przekroczona granica masy. Po drugie powoduje lekko ciągnący się koniec

Radek znam ten problem, przerobiłem multum głośników, dlatego kupiłem kolumny z odpowiednim głośnikiem, zwrotnicą też inaczej strojoną żeby nic nie tracić przy zatykaniu bas refleks. Ale to jest oczywiście indywidualną sprawa i każdy robi i wybiera pod siebie. 

Napisano (edytowany)

Ale powiem Wam, że słuchanie recenzji w internecie to jest absurd - któryś raz się o tym przekonuje. W necie mówią że jedyny minus warmera to lekki bas, który nie schodzi nisko. Gdybym byl gościem, który słucha recenzji, to z tego powodu nie kupiłbym warmera. A gdybym ja teraz miał napisać recenzję? To tak nisko schodzącego basu to ja nie słyszałem w żadnym przetworniku. 

Edytowano przez mateolo2
Napisano (edytowany)
3 minuty temu, mateolo2 napisał:

To tak nisko schodzącego basu to ja nie słyszałem w żadnym przetworniku. 

Jest szansa, że podgrzanie/pogrubienie basu odbierasz jako lepsze zejście czy na 100% jesteś pewien tego co napisałeś? 

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, kaczadupa napisał:

Jest szansa, że podgrzanie/pogrubienie basu odbierasz jako lepsze zejście czy na 100% jesteś pewien tego co napisałeś? 

Jestem pewien na 1000%. On nie jest podgrzany w żaden sposób. Tylko schodzi duzzzoo nizej, jest lepiej kontrolowany, twardy, ma uderzenie. W porownaniu do wbudowanego w wiim ultra

Edytowano przez mateolo2