leoś Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, mateolo2 napisał: Jestem pewien na 1000% Potwierdzam ( na kolumnach Kef r7), Mialem 4 dace + 3 w cd playerach i każdy grał inaczej. Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ale uważam że nazywanie go Warmer jest marketingowym strzałem w kolano. On nic nie ociepla (wcześniej u mnie sabre, delta sigma). On się powinien nazywać “air” albo coś takiego. Bo to jest różnica największa - przestrzeń. Potężna przestrzeń. 1 Odpisz, cytując
d00 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, leoś napisał: Potwierdzam ( na kolumnach Kef r7), Mialem 4 dace + 3 w cd playerach i każdy grał inaczej. Sprawdzałeś głośność na wyjściu każdego? Bo te różnice to głośność często gęsto. Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 5 minut temu, leoś napisał: Potwierdzam ( na kolumnach Kef r7), Mialem 4 dace + 3 w cd playerach i każdy grał inaczej. R7 - ZAJEBISTE kolumny Musi to fajnie grać z warmerem (miałem r3) 2 minuty temu, d00 napisał: Sprawdzałeś głośność na wyjściu każdego? Bo te różnice to głośność często gęsto. Warmer ma akurat bardzo niski Vrms, niższy niż większość dacow na rynku. Więc efekt powinien być odwrotny (1.6 albo 1.8) gdzie taki wiim ma np 2vrms Edytowano 2 godziny temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
leoś Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, d00 napisał: Sprawdzałeś głośność na wyjściu każdego? Bo te różnice to głośność często gęsto. Nie miałem ich jednoczesnie, ale nie w tych rzecz. Miałem jakiegos Beresforda 2 lata , potem rdaca kilkanaście, dalej Wiim i teraz Warmer . I na każdym były/są różnice. Różnice robiło tez oczywiście zasilanie rdac z tomankiem to było od razu inne granie, ale to znany i stary temat . Odpisz, cytując
tmnich Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 23 minuty temu, d00 napisał: Sprawdzałeś głośność na wyjściu każdego? Bo te różnice to głośność często gęsto. Znowu to samo, jakoś się nie odniosłeś do moich wcześniejszych postów o vrms w DAC…. bo po tym nie miałbyś żadnego argumentu. Dnia 3.12.2025 o 06:52, Robert eN napisał: każdy z dac podaje inne max napięcie wyjściowe: 2V, 2.25V, 2.5V. przełączając, słychać różnice - wynikające z różnego poziomu głośności - tak, ten co gra głośniej gra "lepiej Bądźmy precyzyjni, poziom wyjścia RCA, Eversolo A8 2,1 Vrms Eversolo A10 2,1 Vrms Node 2,0 Vrms Wiim Ultra 2.0 Vrms Topping D70 Pro Octo 2,1 Vrms Wszystkie urządzenia były podłączone do m5si i oczywiście PRE wykorzystywane w m5si. Różnica 0,1 Vrms co się przekłada na około 0,4dB, usłyszysz w ślepym teście ? Różnicę w odbiorze dźwięku miedzy Node 2024/WiiM Ultra a np. A10 wynikały nie z tego zktóreś urządzenia grało głośniej tyko z jakości urządzenia, implementacji DAC, zasilania itd. oraz Dnia 8.12.2025 o 11:24, d00 napisał: To jakim cudem jeden czy drugi ma mieć więcej czy mniej basu? Eversolo A8 i A10 , różnica w basie zauważalna nawet dla głuchego. Czym się różnią? właśnie DAC. Teraz inny chińczyk Gustard. R26 – RCA: 2,5 V RMS, XLR: 5,0 V R30 – RCA: 2,5 V RMS, XLR: 5,0 V A26 – RCA: 2,5 V RMS, XLR: 5,0 V A26 gra tak samo jak R26 ? , pomijam już wpływ zasilania bo w każdym wymienionym przypadku sekcje zasilania są na wysokim poziomie. Warmer za 1,2k pewnie zostanie DACiem roku. Edytowano 2 godziny temu przez tmnich Odpisz, cytując
leoś Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, mateolo2 napisał: R7 - ZAJEBISTE kolumny Musi to fajnie grać z warmerem (miałem r3) Dziękuję, jest bardzo dobrze , szczególnie że już patrzyłem na sporo droższy dac a wszedł ten Warmer . 18 minut temu, mateolo2 napisał: Warmer ma akurat bardzo niski Vrms, niższy niż większość dacow na rynku. Więc efekt powinien być odwrotny (1.6 albo 1.8) gdzie taki wiim ma np 2vrms 1.8 na RCA i 3.8 na XLR to jest faktycznie mało jak na dzisiejsze czasy. Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, leoś napisał: Dziękuję, jest bardzo dobrze , szczególnie że już patrzyłem na sporo droższy dac a wszedł ten Warmer . 1.8 na RCA i 3.8 na XLR to jest faktycznie mało jak na dzisiejsze czasy. Tym bardziej poziom głośności nie wpływa na nasz odbiór Powinno być nawet tak, że nam to gra gorzej niż wiim ultrabo przecież jest ciszej Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @mateolo2, @leoś czy możecie powiedzieć co robi ten DAC, że kolumna schodzi niżej niż przy innym przetworniku cyfrowo-analogowym. Bardzo mnie to zaciekawiło. Jeśli to prawda i ten DAC dodaje kilka dB dołu, chętnie zrezygnuję z subwoofera a myślę, że i Adam @kaczadupa będzie tym zainteresowany bo i jego monitoraki nie schodzą jakoś mega nisko a kilka dodatkowych decybeli na dole, dodałoby im odpowiedniego ciężaru. 1 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, KrólKiczu napisał: @mateolo2, @leoś czy możecie powiedzieć co robi ten DAC, że kolumna schodzi niżej niż przy innym przetworniku cyfrowo-analogowym. Bardzo mnie to zaciekawiło. Jeśli to prawda i ten DAC dodaje kilka dB dołu, chętnie zrezygnuję z subwoofera a myślę, że i Adam @kaczadupa będzie tym zainteresowany bo i jego monitoraki nie schodzą jakoś mega nisko a kilka dodatkowych decybeli na dole, dodałoby im odpowiedniego ciężaru. Nie mam pojęcia. Bas schodzi niżej, jest bardziej zróżnicowany. Co za to odpowiada w środku? Nie wiem, nie znam się 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Mateusz @mateolo2, a możesz podesłać jakieś utwory do testowania basu i jego zejścia? Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu U mnie akurat dac r2r nic nie zmienił w dole pasma. 2 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 6 minut temu, KrólKiczu napisał: Mateusz @mateolo2, a możesz podesłać jakieś utwory do testowania basu i jego zejścia? Nie mam takich. Po prostu słucham muzyki. A Ty nie znasz żadnych utworów z dobrym, zróżnicowanym basem? Edytowano 1 godzinę temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, KrólKiczu napisał: utwory do testowania basu i jego zejścia? Robert Elster - Lizard Tales Chris Jones - Long After Are Gone The Chemical Brothers - Under The Influence 1 1 Odpisz, cytując
leoś Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, KrólKiczu napisał: @mateolo2, @leoś czy możecie powiedzieć co robi ten DAC, że kolumna schodzi niżej niż przy innym przetworniku cyfrowo-analogowym. Bardzo mnie to zaciekawiło. Jeśli to prawda i ten DAC dodaje kilka dB dołu, chętnie zrezygnuję z subwoofera a myślę, że i Adam @kaczadupa będzie tym zainteresowany bo i jego monitoraki nie schodzą jakoś mega nisko a kilka dodatkowych decybeli na dole, dodałoby im odpowiedniego ciężaru. Wiesz, prawde mowiąc mało mnie to obchodzi dlaczego mam lepsze granie, najważniejsze w tych hobby jest trafić coś i być zadowolonym . Ale żeby nie być niegrzecznym mam kilka teorii. Pierwsze, wychodzilissmy obaj z Mateolo liniowo z Wiima Ultra a teraz po USB . To zasadnicza różnica. Drugie : Wiim to streamer . dac , pre , phono, z ekranikiem i bardzo silna aplikacja w tej cenie co Warmer jako goły dac . Podobno pieniadze nie grają ale Legia z Barceloną nie wygrywa . Nawet nie może pograć . Trzecie: R2 R to jest inne granie niz D/s i inne . To widać , słychać i czuć. Wiem coś o tym bo mam tez niezły analog. To na z (razie) bo goście pukają do drzwi. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ja mam już docelowy przetwornik. Warmera traktuję jako fajną, chwilową modę (fajnie zrobione wycieraczki zawsze działają, tak było przy Eversolo, gdy każdy wrzucał na fejsa zdjęcia z jego wycieraczkami i tak jest teraz z Warmerem) w budżetowym, chińskim audio. Chwilową bo cena u chińczyka (1250zł) szybko może zakończyć zainteresowanie krajowych salonów audio (2000zł) tym produktem. A i obawiam się, że gdy do recenzji dojdą profesjonalne magazyny audio a nie jak jest teraz - nieznani blogerzy z tuby - to będzie lekkie zdziwienie z tym super niskim basem itp. Ale faktycznie wygląd w połączeniu z atrakcyjną ceną może działać na wyobraźnię i działa!. 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, leoś napisał: Wiesz, prawde mowiąc mało mnie to obchodzi dlaczego mam lepsze granie, najważniejsze w tych hobby jest trafić coś i być zadowolonym . Ale żeby nie być niegrzecznym mam kilka teorii. Pierwsze, wychodzilissmy obaj z Mateolo liniowo z Wiima Ultra a teraz po USB . To zasadnicza różnica. Drugie : Wiim to streamer . dac , pre , phono, z ekranikiem i bardzo silna aplikacja w tej cenie co Warmer jako goły dac . Podobno pieniadze nie grają ale Legia z Barceloną nie wygrywa . Nawet nie może pograć . Trzecie: R2 R to jest inne granie niz D/s i inne . To widać , słychać i czuć. Wiem coś o tym bo mam tez niezły analog. To na z (razie) bo goście pukają do drzwi. Ja też po latach używania delta sigma muszę przyznać że r2r to inna bajka. Między żadnym przetwornikiem delta sigma nie słyszałem tak dużej różnicy jak przejście z niego na r2r. Nigdy już do delta sigma nie wrócę. Co najwyżej jak portfel pozwoli to zmienię warmera na Laiv udac Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, d00 napisał: Sprawdzałeś głośność na wyjściu każdego? Bo te różnice to głośność często gęsto. Nie, warmera słucha głośniej, sabre słuchał zawsze ciszej i dlatego gorzej grało. Tak naprawdę grają identycznie 😆 Odpisz, cytując
d00 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 28 minut temu, KrólKiczu napisał: @mateolo2, @leoś czy możecie powiedzieć co robi ten DAC, że kolumna schodzi niżej niż przy innym przetworniku cyfrowo-analogowym. Bardzo mnie to zaciekawiło. Jeśli to prawda i ten DAC dodaje kilka dB dołu, chętnie zrezygnuję z subwoofera a myślę, że i Adam @kaczadupa będzie tym zainteresowany bo i jego monitoraki nie schodzą jakoś mega nisko a kilka dodatkowych decybeli na dole, dodałoby im odpowiedniego ciężaru. Wyciągnąłem z szafy K11 R2R, testuję namiętnie z SU-1 i ni ch**, nie ma więcej basu. Wokale są bardziej zaokrąglone i mniej syczy hi-hat na górze (widać to na wykresach ASR). I rzeczywiście tak jest. Natomiast teraz powiem, że dla mnie DAC ma być równy - preferuję SU-1, bo gra równiej w paśmie. Jeśli DAC R2R mi ściąga górę (ociepla) to zakłamuje. Przerabia. Zmienia. To samo sobie mogę EQ ogarnąć. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu No dobra każdy posiadacz Warmera pisze jak on zmienia odbiór muzyki w stosunku do DS ale czy między nim a tytułowym K13 R2R jest przepaść?? Czy K13 brakuje tego co ma Warmer? Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Testowaliśmy w 3 systemach (lampa, A i AB) Qutesta, Auralica Vege, Aresa, Emirala i 3ego R2R na lampie. Między R2R były minimalne różnice mimo zakresu cen od 4 do 15 i między Qutestem i Vega tez były minimalne. Ale R2Ry grały zupełnie inaczej , dynamicznie, soczyście, z werwa, a jednocześnie bez jazgotu. Dla mnie to była przepaść i to co powodowało moja nerwoze po zmianie na R2R sie skończyło. Nie zmieniłem od ponad roku nic, słucham muzyki. 1 1 Odpisz, cytując
tmnich Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, kaczadupa napisał: Warmera traktuję jako fajną, chwilową modę (fajnie zrobione wycieraczki zawsze działają, tak było przy Eversolo, gdy każdy wrzucał na fejsa zdjęcia z jego wycieraczkami i tak jest teraz z Warmerem) w budżetowym, chińskim audio. Nie rozumiesz, tu się nikt nie podnieca, ale też nie deprecjonuje że jest to tani chińczyk, bo jest tani, tyle ile dobry obiad w knajpie dla 4 osób. 19 minut temu, kaczadupa napisał: Chwilową bo cena u chińczyka (1250zł) szybko może zakończyć zainteresowanie krajowych salonów audio (2000zł) tym produktem. Znowu nie kumasz, dostępność kanałów dystrybucji pozwala kupować tam gdzie cena jest atrakcyjna. 21 minut temu, kaczadupa napisał: A i obawiam się, że gdy do recenzji dojdą profesjonalne magazyny audio a nie jak jest teraz - nieznani blogerzy z tuby - to będzie lekkie zdziwienie z tym super niskim basem itp. Czyżby powrót do lat 90 i czytanie recenzji 😂😂😂😂. Kim są ci profesjonaliści 😂m ból dupy straszny, że tani warmer może zagrać. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 12 minut temu, d00 napisał: Jeśli DAC R2R mi ściąga górę (ociepla) to zakłamuje. Przerabia. Zmienia. To samo sobie mogę EQ ogarnąć. Różnice nie mają nic wspólnego z EQ. Nawet równe w pomiarach DS vs R2R graha inaczej. Żadna korekta nie jestem w stanie uzyskać dźwięku R2R na DS... 33 minuty temu, leoś napisał: Trzecie: R2 R to jest inne granie niz D/s i inne . To widać , słychać i czuć. Wiem coś o tym bo mam tez niezły analog. Zgadza się, zupełnie inna bajka. Dźwięk znacznie bliżej analogu muzyki na żywo. Opinie osób które tego nie slysza są dla mnie z lekka mało wartościowe... 6 minut temu, tmnich napisał: Kim są ci profesjonaliści 😂m ból dupy straszny, że tani warmer może zagrać. Ból straszny warmer wywołał 😁 Edytowano 1 godzinę temu przez marcinmarcin Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, tmnich napisał: Nie rozumiesz, tu się nikt nie podnieca, ale też nie deprecjonuje że jest to tani chińczyk, bo jest tani, tyle ile dobry obiad w knajpie dla 4 osób. Znowu nie kumasz, dostępność kanałów dystrybucji pozwala kupować tam gdzie cena jest atrakcyjna. Czyżby powrót do lat 90 i czytanie recenzji 😂😂😂😂. Kim są ci profesjonaliści 😂m ból dupy straszny, że tani warmer może zagrać. Warmer i blogerzy go promujący są właśnie dla Ciebie a Ty jesteś rynkiem zbytu dla nich. Wszyscy zadowoleni więc odpuść ten ból dupy bo takimi tekstami nikogo nie przekonasz. Baw się dobrze Warmerem. Pozdrawiam. 1 Odpisz, cytując
tmnich Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, kaczadupa napisał: Baw się dobrze Warmerem. Pozdrawiam. Tak, bawię się różnymi konfiguracjami, dlaczego? Bo mogę i chce. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts