Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dnia 16.09.2025 o 20:01, soberowy napisał: Stawiasz jakość wykonania wyżej od ProAc, ATC czy PMC? stawiam równie wysoko. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, Slawko69 napisał: Serbliny na ostatnim AVS grały przepięknie. Ale z lampą i w spokojnym repertuarze. Zwykłe Accordo, czy Goldberg? Goldbergów chętnie bym kiedyś posłuchał (tylko posłuchał, bo cenowo to już abstrakcja). Natomiast te mniejsze Accordo z przetwornikami 15cm? Za takie pieniądze w ciemno wybrałbym zamiast tego Contour 20BE. Albo Twoje D2R i różnicę w cenie dopłaciłbym do wzmacniacza. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu (edytowany) 11 godzin temu, kaczadupa napisał: Jak zasłużą, to dostaną. Najpierw niech się wykażą z dobrym wzmacniaczem a potem będziemy myśleć o rarytasach. Jest to oczywiście podejście bezpieczniejsze finansowo i nie wykluczam, że też bym tak zrobił na Twoim miejscu. Z drugiej strony - ryzykujesz to, że zapłacisz kaucję za luksusowe paczki i nie dowiesz się, jak grają. Cytowane zdanie jest dość buńczuczne. Michał i Wojtek wspominali o problemach poprzedniego Elexa z dwoma innymi modelami Dynek. Twój mk4 ma więcej watów od R-ki, ale wciąż nie chce się pochwalić mocą dla 4 omów. Są przesłanki, że to niefortunny partner dla Contourów. A niektóre modele Dynaudio słyną z tego, że ich dźwięk otwiera się w pełni dopiero ze wzmacniaczami wyższej klasy. Moje doświadczenie też to potwierdza. Confidence 20 grają mimo wszystko lepiej z Pathosem niż z Normą, a jednocześnie wciąż brakuje tu trochę do brzmienia, jakie prezentowały z A-klasowymi Accu w Nautilusie. Bogusław też zauważył ostatnio, że mój dźwięk ma się nijak do tego, co pokazały te same CF20 z odpowiednio dobraną elektroniką u p. Romana. Niestety muszę żyć z tym, że nie wykorzystuję potencjału swoich paczek. A wiem, że nie wykorzystuję, bo miałem punkt odniesienia. Jeśli ograniczysz się do Elexa, to może Ci tego punktu zabraknąć. (Ktoś złośliwy mógłby na moim miejscu odpisać jednym zdaniem: że przekonasz się, czy Twój piec jest faktycznie dobry dopiero, jak podepniesz do niego Contoury. ) Edytowano 57 minut temu przez Rafał S Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 53 minuty temu Autor Napisano 53 minuty temu (edytowany) Profesjonaliści z Magazynu AUDIO twierdzą, że Elex mk4 to brzmienie angażujące i przekonujące. Czy trzeba czegoś więcej za rekomendację? Żaden tam profesjonalny chłód i zasypywanie detalem a zwyczajnie piecyk do każdej muzyki i dla przyjemności. Edytowano 42 minuty temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
lpomis Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu To ja poproszę coś więcej o samym brzmieniu Spendorów 3/1. W czym są dobre, a w czym wybitne? I czy jest coś z czym sobie ewidentnie nie radzą? Mam wrażenie, że na razie większość wpisów to nadmierne filozofowanie, m.in. o nieodpowiednim wzmacniaczu. Przypomina to sytuację z Kraftestami i wiecznym czepialstwem o Marantza 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts