Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Brzmienei też. Osobiscie jestem Fanem brzmienia PMC. Nie wszystkich modeli. Ale to nie ma takiej marki gdzie wszystko mi leży.

Który model polecasz, tak dla zapoznania się?

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Rozegrane  Dynaudio Contour 20 Black Edition „otrzymały” zgodę na testy. :) 

Ja też nie wierzę w to, że je kupisz. Po pierwsze, myślę podobnie, jak Michał. Po drugie, nawet jeśli zagrają u Ciebie znacząco lepiej niż scm7, to nie sądzę, żeby przewaga ta była aż tak duża żebyś umiał sobie zracjonalizować ten wydatek. Po prostu nie jesteś typem rozrzutnika - być może powinieneś nauczyć się żyć z tą świadomoscią. ;) 

Edytowano przez Rafał S
Napisano
25 minut temu, Rafał S napisał:

tą świadomoscią. ;) 

Jakiś czas temu namawiałeś mnie na konkretny zakup na pięćdziesiątkę. Przecież to będzie zakup na resztę życia więc może się okazać nawet oszczędnością. :) 

Napisano

Nie wydasz tyle na jakiekolwiek paczki, sorry jeśli odbierzesz to negatywnie. To naprawdę dużo kasy i musiałyby rzucić Cię na kolana albo bambosze byś pogubił😉. Ale szacun za poszukiwania i chęć poznania czegoś nowego, innego. Sam jestem ciekaw, jak u Ciebie zagrają. 

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Jakiś czas temu namawiałeś mnie na konkretny zakup na pięćdziesiątkę. Przecież to będzie zakup na resztę życia więc może się okazać nawet oszczędnością. :) 

Czy nie lepiej poczekać na lifting SCM7? Obecny model robią od 2013 roku, może odświeżą ofertę? 

Edytowano przez soberowy
Napisano

Adam Dynaudio słyszałem tylko 2 razy w życiu raz na zlocie a drugi raz na AVS. Jak dla mnie to zupełnie inne granie niż ATC , Spendor czy ProAc. Szczerze? Będę baaardzo zdziwiony jeśli zostaną zwycięzcą tego pojedynku

Napisano (edytowany)
3 minuty temu, Slawko69 napisał:

Jak dla mnie to zupełnie inne granie niż ATC , Spendor czy ProAc. 

A co dokładnie masz na myśli? Gęstość środka? Bo, że nie mają tej słodyczy, co ProAc, to się zgadzam. Ale Spendor też jej nie ma. 

3 minuty temu, Slawko69 napisał:

Będę baaardzo zdziwiony jeśli zostaną zwycięzcą tego pojedynku

Dlatego, że to brzmienie odmienne od ww. brytyjskich paczek, czy dlatego, że go zwyczajnie nie lubisz? Szczerze - jestem ciekaw. :) 

Edytowano przez Rafał S
Napisano

Wiesz co nie potrafię poetycko recenzować sprzętu. Ale w Dynaudio brakuje mi emocji. Ich dźwięk odbieram jako bardzo poprawne wykonanie zadania ale brakuje tego czegoś co nie pozwala Ci oderwać się od słuchania. 

Napisano (edytowany)
13 minut temu, Slawko69 napisał:

Adam Dynaudio słyszałem tylko 2 razy w życiu raz na zlocie a drugi raz na AVS. 

Te na zlocie chyba wypadły po prostu słabo. Raz, że chyba akustyka była trochę im nieprzychylna (wg mnie lekko dudniły) a dwa być może też wzmacniacz lampowy "nie dał im rady". 

A jakich dynaudio słuchałeś na AVS? 

Edytowano przez KrólKiczu
Napisano
1 minutę temu, Slawko69 napisał:

Nie pamiętam jakie Dynie grały na AVS. Ich pech polegał na tym , że wyszedłem z pokoju Franco Serblina a to był dla mnie dźwięk wystawy

Mi też podobały się te monitory. Pytanie tylko czy muzyka nie była tam tak sprytnie dobrana, żeby każdy się zachwycił 😉

Napisano

Wiecie co, im dłużej słucham Spendora Classic 3/1 to skłaniam się ku temu, że one wcale nie grają „po męsku” jak to chyba Rafał określił.
Ani one twarde, ani ostre, góra miękka i delikatnie dozowana, średnica moim zdaniem  barwna z lekkim dodatkiem ciepła. Jakby upłynniają całą muzykę. Często można spotkać opis brzmienia - coś gra nowocześnie i coś gra jak vintage. Może za duże uogólnienie ale ten Spendor właśnie - nie gra nowocześnie. :)