Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, Slawko69 napisał:

Serbliny na ostatnim AVS grały przepięknie. Ale z lampą i w spokojnym repertuarze. 

Zwykłe Accordo, czy Goldberg? Goldbergów chętnie bym kiedyś posłuchał (tylko posłuchał, bo cenowo to już abstrakcja). Natomiast te mniejsze Accordo z przetwornikami 15cm? Za takie pieniądze w ciemno wybrałbym zamiast tego Contour 20BE. Albo Twoje D2R i różnicę w cenie dopłaciłbym do wzmacniacza. :) 

Napisano (edytowany)
11 godzin temu, kaczadupa napisał:

Jak zasłużą, to dostaną. Najpierw niech się wykażą z dobrym wzmacniaczem a potem będziemy myśleć o rarytasach. 

Jest to oczywiście podejście bezpieczniejsze finansowo i nie wykluczam, że też bym tak zrobił na Twoim miejscu. Z drugiej strony - ryzykujesz to, że zapłacisz kaucję za luksusowe paczki i nie dowiesz się, jak grają. Cytowane zdanie jest dość buńczuczne. Michał i Wojtek wspominali o problemach poprzedniego Elexa z dwoma innymi modelami Dynek. Twój mk4 ma więcej watów od R-ki, ale wciąż nie chce się pochwalić mocą dla 4 omów. Są przesłanki, że to niefortunny partner dla Contourów. A niektóre modele Dynaudio słyną z tego, że ich dźwięk otwiera się w pełni dopiero ze wzmacniaczami wyższej klasy. Moje doświadczenie też to potwierdza. Confidence 20 grają mimo wszystko lepiej z Pathosem niż z Normą, a jednocześnie wciąż brakuje tu trochę do brzmienia, jakie prezentowały z A-klasowymi Accu w Nautilusie. Bogusław też zauważył ostatnio, że mój dźwięk ma się nijak do tego, co pokazały te same CF20 z odpowiednio dobraną elektroniką u p. Romana. Niestety muszę żyć z tym, że nie wykorzystuję potencjału swoich paczek. A wiem, że nie wykorzystuję, bo miałem punkt odniesienia. Jeśli ograniczysz się do Elexa, to może Ci tego punktu zabraknąć. :) 

(Ktoś złośliwy mógłby na moim miejscu odpisać jednym zdaniem: że przekonasz się, czy Twój piec jest faktycznie dobry dopiero, jak podepniesz do niego Contoury. ;)

Edytowano przez Rafał S
Napisano (edytowany)

Profesjonaliści z Magazynu AUDIO twierdzą, że Elex mk4 to brzmienie angażujące i przekonujące.

Czy potrzeba czegoś więcej za rekomendację?

Żaden tam profesjonalny chłód i zasypywanie detalem a zwyczajnie piecyk do każdej muzyki i dla przyjemności. 

Edytowano przez kaczadupa