Scur Napisano Poniedziałek o 08:53 Napisano Poniedziałek o 08:53 Mam aktualnie Kolumny Canton 896.2, potrzebuję z nich wydobyć głębszy dół. Aktualnie startowo działają na Cambridge CXA61 u mnie. Dźwięk jest w ogólnej opinii liniowy, nie przesycony w żadną stronę, przestrzenny i ładnie "odrywa się od kolumn" ale może ktoś ma pomysł ws nieco żywszego dołu ? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Poniedziałek o 09:49 Napisano Poniedziałek o 09:49 Z tego co czytałem na niemieckich forach to właśnie narzekali na ilość basu w 896.2. U mnie w serii reference 8k go nie brakuje, ale ja basolubem nie jestem. Może jakiś wzmak z regulacją basu będzie dobrym wyjściem, a jak to nie zda egzaminu to wymiana kolumn albo zakup subwoofera. 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano Poniedziałek o 15:18 Napisano Poniedziałek o 15:18 Cześć, a jak masz to ustawione na ten moment? Byłbyś w stanie wrzucić jakieś zdjęcia? Ogółem CXA61 nie jest najbardziej basowym wzmacniaczem, odchudza dość zauważalnie to pasmo. Szukając niewielkiego przejścia w kontekście tego zakresu na pewno sprawdziłbym Arcamy Radia. Jeśli interesuje Cię większe przejście na ciepłą stronę grania, to może Rega Elex MK4? 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Poniedziałek o 15:22 Napisano Poniedziałek o 15:22 A co do wzmaka to dobrym kierunkiem byłby taki jak mój Qudral Aurum A9 , ewentualnie jego starszy brat A8.Oba mają regulację basu od -6 do +6 i ten bas jest super, w porównaniu do na przykład chwalonego MF m5si jest go zdecydowanie więcej i jest bardzo dobrze kontrolowany. Poszukaj wersji A8 bo tylko ta jest jeszcze w Polsce dostępna. 1 Odpisz, cytując
Scur Napisano Poniedziałek o 15:30 Autor Napisano Poniedziałek o 15:30 11 minut temu, Q21 napisał: Cześć, a jak masz to ustawione na ten moment? Byłbyś w stanie wrzucić jakieś zdjęcia? Ogółem CXA61 nie jest najbardziej basowym wzmacniaczem, odchudza dość zauważalnie to pasmo. Szukając niewielkiego przejścia w kontekście tego zakresu na pewno sprawdziłbym Arcamy Radia. Jeśli interesuje Cię większe przejście na ciepłą stronę grania, to może Rega Elex MK4? Sałatka na niecałe 25m ale kolumny właśnie w tej wnęce z TV. 11 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: A co do wzmaka to dobrym kierunkiem byłby taki jak mój Qudral Aurum A9 , ewentualnie jego starszy brat A8.Oba mają regulację basu od -6 do +6 i ten bas jest super, w porównaniu do na przykład chwalonego MF m5si jest go zdecydowanie więcej i jest bardzo dobrze kontrolowany. Poszukaj wersji A8 bo tylko ta jest jeszcze w Polsce dostępna. Dzięki będę musiał poszukać i testować, choć wcześniej zastanawiałem się nad Vincent sp228? 6 minut temu, Scur napisał: Sałatka na niecałe 25m ale kolumny właśnie w tej wnęce z TV. Dzięki będę musiał poszukać i testować, choć wcześniej zastanawiałem się nad Vincent sv228? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:46 Napisano wczoraj o 05:46 Dwie rzeczy. Canton jest bardzo podatny na zmianę wzmacniacza. Możesz uzyskać z nich brzmienie punktowe wrecz metaliczne na basie albo z innym wzmacniaczem wrecz bardzo poluzowane. Denon to wzmacninacze które mocno wpływają napoluzowanie basu i dodanie głębi. Uważam że Rega i Roksan także mogą być ciekawymi pomysłami. Druga sprawa to układ tych kolumn. Odsłuch w innym miejscu nie ma absolutnie sensu. U Ciebie wpływ tej akustyki jest znacznie wiekszy niż zmoana samego wzmacniacza. Nie dość ze wnęka to jeszcze tak głuchawo. Luzując bas możesz doprowadzić łatwo do jego dudnienia. 1 Odpisz, cytując
Scur Napisano wczoraj o 08:02 Autor Napisano wczoraj o 08:02 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Dwie rzeczy. Canton jest bardzo podatny na zmianę wzmacniacza. Możesz uzyskać z nich brzmienie punktowe wrecz metaliczne na basie albo z innym wzmacniaczem wrecz bardzo poluzowane. Denon to wzmacninacze które mocno wpływają napoluzowanie basu i dodanie głębi. Uważam że Rega i Roksan także mogą być ciekawymi pomysłami. Druga sprawa to układ tych kolumn. Odsłuch w innym miejscu nie ma absolutnie sensu. U Ciebie wpływ tej akustyki jest znacznie wiekszy niż zmoana samego wzmacniacza. Nie dość ze wnęka to jeszcze tak głuchawo. Luzując bas możesz doprowadzić łatwo do jego dudnienia. Tego się obawiam i chce tylko lekko podciągnąć dół. Troche będę musiał testować Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 08:22 Napisano wczoraj o 08:22 W tym ustawieniu bas często może być mocno podbity. Sprawdziłbym te Arcamy Radia, bo dobrze trzymają to pasmo, a jednak jest bardziej zaznaczone niż w CXA. Obecnie w bdb cenach https://www.q21.pl/product/search?query=arcamfinaldeal Ciekawie sprawdzić się też może Fezz Silver Luna EVO, ale nie miałem okazji sparować tego wzmacniacza z Cantonami. 1 Odpisz, cytując
Scur Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: W tym ustawieniu bas często może być mocno podbity. Sprawdziłbym te Arcamy Radia, bo dobrze trzymają to pasmo, a jednak jest bardziej zaznaczone niż w CXA. Obecnie w bdb cenach https://www.q21.pl/product/search?query=arcamfinaldeal Ciekawie sprawdzić się też może Fezz Silver Luna EVO, ale nie miałem okazji sparować tego wzmacniacza z Cantonami. Macie może jaka propozycje fajnego ale jednak budżetowego Streamera pod np arcam a25? Odpisz, cytując
Scur Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu 53 minuty temu, Q21 napisał: Co rozumiesz przez budżetowy? Stremer Ok 1000pln? Generalnie wolałbym all in one :)) być może to byłoby lepsze wyjście przy okazji zmiany Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 21 godzin temu, Scur napisał: Tego się obawiam i chce tylko lekko podciągnąć dół. Troche będę musiał testować Testować wzmacniacz tylko i wyłącznie u siebie. Albo spróbować jakąs kalibrację np Dirac w MiniDSP? 13 godzin temu, Scur napisał: Stremer Ok 1000pln? Generalnie wolałbym all in one :)) być może to byłoby lepsze wyjście przy okazji zmiany Do Radia podłączysz sobie fajnie Wiim PRO + A w tej cenie znajdziesz także uzywany Ifi Zen Stream. Gra świetnie. 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 15 godzin temu, Scur napisał: Stremer Ok 1000pln? Generalnie wolałbym all in one :)) być może to byłoby lepsze wyjście przy okazji zmiany Zwykły WiiM Pro. DAC w Arcamie jest lepszy niż ten w Pro Plus. Odpisz, cytując
Recommended Posts