Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Tak szczerze to w tym budżecie ciężko coś złożyć  by satysfakcjonowało brzmieniem. Tym bardziej , że 90% to filmy.

Osobiście w tym budżecie kupił bym soundbar, ewentualnie używany zestaw do kina domowego.

Bo kolumny aktywne dobrze grające to kosztują od  4tys zł, i są raczej małe do 25m2, a i tak przy filmach i dialogach , efekt będzie gorszy nawet od soundbara.

Z tym , że soundbar czy używany zestaw kina domowego nie będzie dobrze brzmiał, gdy będziesz chciał posłuchać muzy w stereo.

Napisano
15 minut temu, Brain-Dead napisał:

Tyle zlego nasluchalem sie na temat sundbaru zwlaszcza na tym forum ze jestem w szoku ze to polecasz. kazdy pisal ze nawet slabe stereo bedzie lepsze niz belka

Do filmów i wogle jako dźwięk z tv to soundbar jest bardzo dobry, gorszy niż dobry zestaw kina domowego, ale lepszy niż zwykłe stereo.

Ja mam stereo w salonie za około 40tys zł, w sypialni za 6tys zł i w pokoju syna tani soundbar Polka, i najlepszy dźwięk do oglądania tv jest z soundbara.

Jak pracowałem w Niemczech to za dźwięk z tv robiły mi aktywne kolumny KEF LSX. I bardzo dobrze grały w stereo, poprawiały dźwięk z tv, ale przy filmach jakiś efektów nie było.

Dlatego z myślą o tv wybrał bym w tej cenie soundbar. Do muzyki ewentualnie pózniej jak dozbierasz kasy w przyszłości kupisz coś innego, przeznaczone konkretnie do stereo.

Napisano

Miałem bardzo podobne warunki i założenia. Skończyłem na Aiyima D03 i Teufel Ultima 40. Jestem mega zadowolony. 

Teufela aktualnie zabiera mi syn. Zostawia mi w zamian swoje Polk XT60. Brakuje w nich zejścia niestety, Do filmów Teufel spisywał się o wiele lepiej.