Brain-Dead Napisano wczoraj o 15:46 Napisano wczoraj o 15:46 Dzien dobry chce kupić sprzęt audio do 3k , myslalem najbardziej w tej cenie o kolumnach aktywnych , salon to 25m2 , czy moze warto sie w tym budzecie intersowac sie kinem domowym? 90% procent to filmy. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 16:11 Napisano wczoraj o 16:11 Tak szczerze to w tym budżecie ciężko coś złożyć by satysfakcjonowało brzmieniem. Tym bardziej , że 90% to filmy. Osobiście w tym budżecie kupił bym soundbar, ewentualnie używany zestaw do kina domowego. Bo kolumny aktywne dobrze grające to kosztują od 4tys zł, i są raczej małe do 25m2, a i tak przy filmach i dialogach , efekt będzie gorszy nawet od soundbara. Z tym , że soundbar czy używany zestaw kina domowego nie będzie dobrze brzmiał, gdy będziesz chciał posłuchać muzy w stereo. Odpisz, cytując
Brain-Dead Napisano wczoraj o 16:19 Autor Napisano wczoraj o 16:19 Tyle zlego nasluchalem sie na temat sundbaru zwlaszcza na tym forum ze jestem w szoku ze to polecasz. kazdy pisal ze nawet slabe stereo bedzie lepsze niz belka Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 16:40 Napisano wczoraj o 16:40 15 minut temu, Brain-Dead napisał: Tyle zlego nasluchalem sie na temat sundbaru zwlaszcza na tym forum ze jestem w szoku ze to polecasz. kazdy pisal ze nawet slabe stereo bedzie lepsze niz belka Do filmów i wogle jako dźwięk z tv to soundbar jest bardzo dobry, gorszy niż dobry zestaw kina domowego, ale lepszy niż zwykłe stereo. Ja mam stereo w salonie za około 40tys zł, w sypialni za 6tys zł i w pokoju syna tani soundbar Polka, i najlepszy dźwięk do oglądania tv jest z soundbara. Jak pracowałem w Niemczech to za dźwięk z tv robiły mi aktywne kolumny KEF LSX. I bardzo dobrze grały w stereo, poprawiały dźwięk z tv, ale przy filmach jakiś efektów nie było. Dlatego z myślą o tv wybrał bym w tej cenie soundbar. Do muzyki ewentualnie pózniej jak dozbierasz kasy w przyszłości kupisz coś innego, przeznaczone konkretnie do stereo. Odpisz, cytując
waldi1965 Napisano 7 minut temu Napisano 7 minut temu Miałem bardzo podobne warunki i założenia. Skończyłem na Aiyima D03 i Teufel Ultima 40. Jestem mega zadowolony. Teufela aktualnie zabiera mi syn. Zostawia mi w zamian swoje Polk XT60. Brakuje w nich zejścia niestety, Do filmów Teufel spisywał się o wiele lepiej. Odpisz, cytując
Recommended Posts