Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Tak szczerze to w tym budżecie ciężko coś złożyć  by satysfakcjonowało brzmieniem. Tym bardziej , że 90% to filmy.

Osobiście w tym budżecie kupił bym soundbar, ewentualnie używany zestaw do kina domowego.

Bo kolumny aktywne dobrze grające to kosztują od  4tys zł, i są raczej małe do 25m2, a i tak przy filmach i dialogach , efekt będzie gorszy nawet od soundbara.

Z tym , że soundbar czy używany zestaw kina domowego nie będzie dobrze brzmiał, gdy będziesz chciał posłuchać muzy w stereo.

Napisano
15 minut temu, Brain-Dead napisał:

Tyle zlego nasluchalem sie na temat sundbaru zwlaszcza na tym forum ze jestem w szoku ze to polecasz. kazdy pisal ze nawet slabe stereo bedzie lepsze niz belka

Do filmów i wogle jako dźwięk z tv to soundbar jest bardzo dobry, gorszy niż dobry zestaw kina domowego, ale lepszy niż zwykłe stereo.

Ja mam stereo w salonie za około 40tys zł, w sypialni za 6tys zł i w pokoju syna tani soundbar Polka, i najlepszy dźwięk do oglądania tv jest z soundbara.

Jak pracowałem w Niemczech to za dźwięk z tv robiły mi aktywne kolumny KEF LSX. I bardzo dobrze grały w stereo, poprawiały dźwięk z tv, ale przy filmach jakiś efektów nie było.

Dlatego z myślą o tv wybrał bym w tej cenie soundbar. Do muzyki ewentualnie pózniej jak dozbierasz kasy w przyszłości kupisz coś innego, przeznaczone konkretnie do stereo.

Napisano

Miałem bardzo podobne warunki i założenia. Skończyłem na Aiyima D03 i Teufel Ultima 40. Jestem mega zadowolony. 

Teufela aktualnie zabiera mi syn. Zostawia mi w zamian swoje Polk XT60. Brakuje w nich zejścia niestety, Do filmów Teufel spisywał się o wiele lepiej. 

Napisano
Dnia 26.09.2025 o 17:46, Brain-Dead napisał:

Dzien dobry chce kupić sprzęt audio do 3k , myslalem najbardziej w tej cenie o kolumnach aktywnych , salon to 25m2 , czy moze warto sie w tym budzecie intersowac sie kinem domowym?

90% procent to filmy.  

Cześć,

Naszym zdaniem zakup aktywnych kolumn nie jest wcale złym pomysłem!

Po pierwsze albo przede wszystkim dobrze (jak na swoją cenę) poradzą sobie z muzyką. Mam tu myśli produkt od marki Audiopro, A38

https://www.tophifi.pl/multiroom/audio-pro/audio-pro-a38.html

Druga sprawa, ogromne wyposażenie dodatkowe: Streaming, Tidal Connect,  Spotify Connect , optyk  HDMI...itd

To rozwojowy system, można również dołożyć suba jakby z jakiegoś powodu zabrakło niskiego basu.

I na koniec, w filmie to się sprawdzi, soundbary będą miały problem zaprezentować coś więcej od tego.

Jak chciałbyś sprawdzić, zapraszamy:)

Napisano
26 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Cześć,

Naszym zdaniem zakup aktywnych kolumn nie jest wcale złym pomysłem!

Po pierwsze albo przede wszystkim dobrze (jak na swoją cenę) poradzą sobie z muzyką. Mam tu myśli produkt od marki Audiopro, A38

https://www.tophifi.pl/multiroom/audio-pro/audio-pro-a38.html

Druga sprawa, ogromne wyposażenie dodatkowe: Streaming, Tidal Connect,  Spotify Connect , optyk  HDMI...itd

To rozwojowy system, można również dołożyć suba jakby z jakiegoś powodu zabrakło niskiego basu.

I na koniec, w filmie to się sprawdzi, soundbary będą miały problem zaprezentować coś więcej od tego.

Jak chciałbyś sprawdzić, zapraszamy:)

To już wiesz kolego, czego unikać w pierwszej kolejności. 

Napisano

Unikaj kolumn aktywnych Audio Pro.

Jeśli 90% do tv to daj sobie spokój ze stereo, bo to choćby w dialogach się nie sprawdza.

Do tego co ci potrzeba to tylko zestaw kina domowego, ale to musiał by ci ktoś doradzić jaki używany, lub soundbar . Całkiem dobry znajdziesz już w cenie 2300-3500zl, i nie będzie problemu z kablami .

Napisano
11 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Unikaj kolumn aktywnych Audio Pro.

Jeśli 90% do tv to daj sobie spokój ze stereo, bo to choćby w dialogach się nie sprawdza.

Do tego co ci potrzeba to tylko zestaw kina domowego, ale to musiał by ci ktoś doradzić jaki używany, lub soundbar . Całkiem dobry znajdziesz już w cenie 2300-3500zl, i nie będzie problemu z kablami .

Tutaj się zupełnie nie zgodzę.

Nie ma znaczenia jaki to będzie soundbar,  Audiopro A38 lub A48 wciąga takie konfigurację i tyle w temacie. Proponuję zrobić jakieś porównania żeby sie wypowiadać.

Brak dialogów? Przepraszam ale to już bzdura :)

Napisano (edytowany)
52 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Tutaj się zupełnie nie zgodzę.

Nie ma znaczenia jaki to będzie soundbar,  Audiopro A38 lub A48 wciąga takie konfigurację i tyle w temacie. Proponuję zrobić jakieś porównania żeby sie wypowiadać.

Brak dialogów? Przepraszam ale to już bzdura :)

Przestańcie ludziom wciskać te słabe kolumny aktywne firmy Audio Pro. Jeśli jeszcze ktoś chce do stereo, to od biedy może mu wystarczą. Jako dźwięk z tv, są nie porównywalnie gorsze od niezłego soundbara.

Jakiś czas był spokój i ich nikomu nie wciskaliście, znów się zaczyna.

Oczywiście były porównywane jako dzwięk do tv , i sromotnie przegrywały porównanie z soundbarem.

Nie chodziło o brak dialogów, tylko o ich czytelność.

Edytowano przez Tomasz Kluczynski
Napisano
Przed chwilą, Tomasz Kluczynski napisał:

Przestańcie ludziom wciskać te słabe kolumny aktywne firmy Audio Pro. Jeśli jeszcze ktoś chce do stereo, to od biedy może mu wystarczą. Jako dźwięk z tv, są nie porównywalnie gorsze od niezłego soundbara.

Jakiś czas był spokój i ich nikomu nie wciskaliście, znów się zaczyna.

Oczywiście były porównywane jako dzwięk do tv , i sromotnie przegrywały porównanie z soundbarem.

Tu nikt nie wciska tylko proponuje. Jesli Tobie nie odpowiada ich dźwięk, to zostaw to dla siebie i nie zniechęcaj innych użytkowników. Zbytnio generalizujesz, a każdy słuchający ma inne ucho.

Napisano
3 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Tu nikt nie wciska tylko proponuje. Jesli Tobie nie odpowiada ich dźwięk, to zostaw to dla siebie i nie zniechęcaj innych użytkowników. Zbytnio generalizujesz, a każdy słuchający ma inne ucho.

Trzeba ich chronić, by nie robili głupot.

O Audio Pro wielokrotnie już wam wypominano nadmierną promocję kiepskich kolumn. Jakiś czas był spokój, znów zaczynacie.

Napisano
15 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Podaj argumenty

Też jestem ciekawy...:)

Argumenty? 

Sprzedawca zawsze będzie wciskał klientowi produkt na którym w danym budżecie ma najwyższą marże.  Tak to niestety w obecnych czasach jest gdy żyje się z prowizji. 

Kolega wyżej jeszcze dodał, że to bardzo kiepski produkt więc mamy komplet. 

Zacznijcie polecać coś czym nie handlujecie to będzie można traktować  te porady na poważnie. Do tego czasu to reklama/span.