Poekar80 Napisano Niedziela o 08:55 Napisano Niedziela o 08:55 Część forum, czy ktoś z Was doświadczył takiego połączenia (audiosymptom i6 + yamaha a-s501) Jestem ciekaw czy to ma sens ewentualnie może ktoś już odsłuchiwał takiego zestawu i podzieli się wrażeniami. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 10:43 Napisano Niedziela o 10:43 (edytowany) Cześć Czy dysponujesz już tymi kolumnami bądź tym wzmacniaczem? Czy szukasz wszystkiego od początku? Edytowano 20 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Poekar80 Napisano Niedziela o 11:09 Autor Napisano Niedziela o 11:09 Tak posiadam audiosymptom i6 i napędzałem je TAGA hta25b ale jest za słabą opcją do tych kolumn. Udało mi się nabyć w dobrej cenie używany i jescze na gwarancji wspomniany wzmacniacz Yamaha , miałem w opcji jescze rotel a11 tribute i meramtza pm6007. Szperając po internatach jakoś ten wzmak Yamahy był najczęściej polecany z pośród trzech wymienionych . Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 11:25 Napisano Niedziela o 11:25 (edytowany) W porządku. To co Ci nieodpowiada w tej konfiguracji? Co chciałbyś uzyskać, nowego? Edytowano 20 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Poekar80 Napisano Niedziela o 11:36 Autor Napisano Niedziela o 11:36 Jescze nie wiem bo Yamaha dotrze dopiero do mnie pod koniec przyszłego tygodnia. Zastanawiam się czy to będzie dobre połączenie a miałem też nadzieję że ktoś się wypowie kto już doświadczył dźwięku z takiego zestawu Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 11:42 Napisano Niedziela o 11:42 Poczekaj chwile, aż w takim razie będziesz miał wszystko. Odsłuchaj tego, a potem będziemy decydować co tam zmienić dalej. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano Niedziela o 14:03 Napisano Niedziela o 14:03 @Poekar80 Miałeś Tagę ale bardzo słabą. Proponuje sprawdzić hta1000b. Miałem i polecam. Wg mnie lepsza od as701. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 16:04 Napisano Niedziela o 16:04 Mam wątpliwości, że ten wzmacniacz będzie lepszy od AS701 Dodatkowo, mam też wątpliwość o trwałość tego urządzania. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano Niedziela o 16:52 Napisano Niedziela o 16:52 Masz prawo mieć wątpliwości. Ja z yamah się wyleczyłem kiedy je kupiłem. Miałem as301 i 501. Jedna i druga grała tak samo płasko i jazgotliwie. 701 miał kolega i grała może trochę bardziej pełnie ale już Pioneer a40 ae był ciekawszy. Hta1000b miała już tą głębię , bogatszą średnicę i masywniejszy bas. Była w mojej opinii wtedy najlepsza. Piszę za siebie. To moje odczucia. 2 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 05:35 Napisano Poniedziałek o 05:35 Nie słuchałem konkretnie tego połączenie ale moim zdaniem będzie to nieco jasne brzmienie. Co prawda Audiosymptom nie graja tak ostro jak niskie modele Klipsch ale jednak. Nie wiem czy tu jednak wspomniany Rotel nie będzie ciekawsza opcją. Albo Magnat MR 780. Także Denon PMA 720, mimo że to niski i tani model. Odpisz, cytując
Poekar80 Napisano Poniedziałek o 07:27 Autor Napisano Poniedziałek o 07:27 (edytowany) Myslałem o tym MAGNACIE ale odrzuciłem go ze względu wygrzewania przed startem za każdym razem (30 sek) Cóż czekam na odbiór Yamahy podłączę i zobaczę czy mi to dopowiada jak nie wrócę do MAGNATA Edytowano 20 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Q21 Napisano Poniedziałek o 08:33 Napisano Poniedziałek o 08:33 hej Wspomniana Yamaha to granie znacznie inne od Twojej obecnej Tagi. Jaśniejsze, bardziej detaliczne, ale i wyostrzone w górze. Do Audiosymptomów moim zdaniem to niezbyt pasuje, ale są fani takich połączeń Daj znać, jak wzmacniacz już u Ciebie będzie Odpisz, cytując
Poekar80 Napisano Poniedziałek o 08:51 Autor Napisano Poniedziałek o 08:51 (edytowany) TAGA moim zdaniem nie miała odpowiedniej mocy by napędzić te audiosymptomy, miałem wrażenie że brakowało jej tchu. Ale dźwięk był faktycznie ciepły i stonowany. A co wg twojego zdania najlepiej zgrywa się z tymi kolumnami ? Edytowano Wtorek o 20:08 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Q21 Napisano Poniedziałek o 15:10 Napisano Poniedziałek o 15:10 Wyższe Tagi są jak najbardziej okej, może starsza Rega Brio, Musical Fidelity, Atoll, Magnat Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 05:11 Napisano Wtorek o 05:11 21 godzin temu, Poekar80 napisał: Myslałem o tym MAGNACIE ale odrzuciłem go ze względu wygrzewania przed startem za każdym razem (30 sek) Cóż czekam na odbiór Yamahy podłączę i zobaczę czy mi to dopowiada jak nie wrócę do MAGNATA Ma normalny stary up. Taga nie byla tu dobrym przykładem, ta Twoja wcześniejsza, ale dobrze to testuj i wróć. Daj nam znać jak to wypada razem. Odpisz, cytując
Poekar80 Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Dotarła Yamaha ! Cóż pierwsze testy są zadowalające, bas schodzi nisko jest jak dla mnie wystarczająco, góra faktycznie trochę ostro ale najgorsze, że środek jest taki trochę nijaki. Pobawię się jeszcze ustawieniami, potestuje na różnych źródłach i podejmę decyzję czy nie zamówić jescze tego Magnata 780 dla porównania. Podsumowując jest ogromny postęp względem Tagi ale kurde czuję jakiś taki niedosyt Odpisz, cytując
Recommended Posts