PaweliCz Napisano wczoraj o 05:40 Napisano wczoraj o 05:40 Witam Szukam taniego nowego zestawu do muzyki elektronicznej i oto co wymyśliłem CD - Yamaha 303 Czy wzmacniacz Topping Pa3s będzie wystarczający? Jeśli nie Wzmacniacz Yamaha 301 ale nawet najtańszy Rotel będzie lepszy Głośnik PSB P3 lub Argon. Mały pokój, nie potrzebuje basu, oba grają neutralnie Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Jak elektronika brzmi przepuszczona przez ciepełko. Lubię jasno, szybko, górę. Dziękuję z góry Odpisz, cytując
S!N! Napisano wczoraj o 06:23 Napisano wczoraj o 06:23 (edytowany) Yamaha Hs8 (od3,50 min graja8 na drugim filmie), Focal Alpha evo 80 (pniżej) , krk z 5generacji. Edytowano wczoraj o 06:29 przez S!N! Odpisz, cytując
PaweliCz Napisano wczoraj o 07:10 Autor Napisano wczoraj o 07:10 No ładnie. W moim budżecie to najtańsze krk, wiem że mają super EQ z tyłu. Naprawdę duży woofer to podstawa? Zapomniałem zapytać jak brzmi cd Yamahy z plików? Odpisz, cytując
S!N! Napisano wczoraj o 07:17 Napisano wczoraj o 07:17 4 minuty temu, PaweliCz napisał: W moim budżecie to najtańsze krk, wiem że mają s Używki od yamahy lub focala albo dozbierać, jakość nie od uzyskania na PSB P3. Odpisz, cytując
PaweliCz Napisano wczoraj o 07:30 Autor Napisano wczoraj o 07:30 A gdyby ten topping on tylko 600 zł i 1500 zł na lepsze głośniki, nie monitory? Wiem, że w tym budżecie to używki ale nie mam dużych wymagań. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) 14 godzin temu, PaweliCz napisał: Lubię jasno, szybko, górę. No to Rotel. Obecnie tanie Chińczyki w klasie D grają bardzo zrównoważonym dźwiękiem. Więc Rotel. I poszukaj używanych B&W do tego. Krew z uszu gwarantowana. Edytowano 18 godzin temu przez il Dottore Odpisz, cytując
PaweliCz Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu (edytowany) Dziękuje za odpowiedź. Prawda jest taka, że pobawiłem się Youtube i CD yamahy ma jakby to powiedzieć średnice sztywną, płaską i nieciekawą ale do instrumentalnej muzyki będzie ok. Bas taki jak lubię. W dalszym ciągu podtrzymuje że chce idealną górę ale średnica przydaje się do wokalu. Denon mi odpadł, marantzowi trzeba podbić bas i obciąć górę na wzmacniaczu, średnica fajna, w Rotelu jeszcze lepsza, widać to jak wokalista zawyje. No ale Advanced Acoustics to jakieś cudo. Do zestawu Yamaha myślałem o najtańszym wzmacniaczu Yamahy żeby mocy i kasy starczyło na Heco Aurora XT 300 - cudo po prostu. W ogóle mogę pomarzyć o przekroczeniu 4000 zł. Co do advanced acoustics nic bym nie zmieniał i mogą być płaskie monitory a i tak mają lekkie EQ. Jeśli chodzi o Yamaha to tutaj też brakuje średnicy, jeszcze słucham HS7. Edytowano 15 godzin temu przez PaweliCz Odpisz, cytując
PaweliCz Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu Taniej i dobrze znalazłem monitory JBL 305P mkII ale w monitorach martwi mnie sweet spot. Odpisz, cytując
S!N! Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 5 godzin temu, PaweliCz napisał: Heco Aurora XT 300 - Szrot. 5 godzin temu, PaweliCz napisał: jeszcze słucham HS7 Gdzie słuchasz hs7? Że na Youtube? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Spójrz na zestawy Cambridge Audio AXA25 lub lepiej AXA35 z odtwarzaczem AXC35 oraz kolumny Heco Aurora 300Xt bądź Monitor Audio Bronze 100. To będzie zestaw, który dźwiękowo powinien Cię w pełni usatysfakcjonować. Jeśli masz możliwość, zapraszam serdecznie do nas na odsłuchy oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując
PaweliCz Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu O Q21! Dziękuję ale musi być usb. AXA25 ma fajną cenę ale czytając testy chyba nie Cambridge audio. Taniej niz aurora niż drożej, przecież jeszcze wzmacniacz. Yamaha do nich pasuje a topping nie wiem czy nie za słaby. No tak słucham na youtube i słysze różnice, nawet mi to wystarcza. Przecież na żywo będzie jeszcze lepiej. Posłucham monitorów. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @PaweliCz, a jaki sprzęt masz teraz? Odpisz, cytując
PaweliCz Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Pierwszy porządny zestaw, mówiłem że nie mam wymagań ale mam ucho do dobrego sprzętu. Monitory: Między Yamahami duża różnica i kontra Adam Audio mam zagwozdkę. Zastanawiam się jednak czy monitory mi pasują bo brzmią inaczej niż głośniki hifi. Jeśli taniej niż Heco nic nie gra mam możliwość przesłuchania na miejscu Yamahy czy Adam Audio. Z hifi gorzej. Dziękuje za każdą pomoc ale widzę, że odsłuch i jeszcze raz odsłuch. Odpisz, cytując
Recommended Posts