Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Q21 napisał:

Cena bardzo przyjemna. Na 50m2 powinny się sprawdzić, ale lubią mocne i fajne klasowo wzmacniacze, trzeba mieć to na uwadze ;) 

Wzmacniacza jeszcze nie mam ale jeśli będę miał czas to podjadę do was i czegoś posłucham bo wiem że macie takie kolumny.

Napisano
Dnia 11.10.2025 o 14:23, S!N! napisał:

polecasz ten syf w każdym jednym wątku

Ale którę? Polecam różne kolumny w różnych wątkach. A Ty się po prsotu przyczepiaśz i uzywasz takie sformułowania nigdy nie potrafiąc wzkazać o co ci chodzi. Masz jakieś waty i tyle. 

Dodaj mnie do ignorowanych i będzie spokój.

Dnia 12.10.2025 o 07:13, il Dottore napisał:

Nie jest łatwo nagłośnić 50 m.kw, tu jest potrzebny rozmach i duża skuteczność głośników. 

To się powinno zmieścić w budżecie: Klipsch Heresy IV + Fosi ZA-3. :) 

Potem sobie dokupisz kiedyś Sugdena A-21 i z taką efektywnością głośników Acuuphase może iść się paść. :)

Albo opcja z tańszymi kolumnami (ale wciąż poważny zawodnik, współosiowe jak Tannoy): Vestlyd V15C - 8 tys. za parę i masz 12 tysiaków luzu na używanego Sugdena A21 - za tyle kupisz bez problemu np. na Audiomarkt.   

Można też mniejsze Vestlydy - ponoć lepsze na średnicy. Tu głośnik 12 cali - 6000 zapłacisz za parę. 

Heresy to do lampy :)

Dnia 12.10.2025 o 08:51, Dan79 napisał:

Proszę o pomoc czy warto dać za wzmacniacz większą kasę i kupić tańsze kolumny?

W wiekszosci przypadków, NIE

Dnia 12.10.2025 o 08:51, Dan79 napisał:

W sklepie Denon nawet powiedzieli mi, że  Sopra 1 te podstawkowe wystarczą spokojnie (ja się nie znam ale mimo iż mają je w promocji to wydaje mi się że potrzebna jest duża kolumna) Z Focal Kanta 3 grała ładnie ale trochę za droga.

A do domu pożyczą?

Napisano

Temu panu chyba nic nie pomoże. Widać że chłop ma duże kompleksy. Praktycznie wszędzie jak już się udziela to zawszę z prowokacją. 

Dnia 15.10.2025 o 11:10, Dan79 napisał:

Wzmacniacza jeszcze nie mam ale jeśli będę miał czas to podjadę do was i czegoś posłucham bo wiem że macie takie kolumny.

Daj znać jak finalnie złożysz zestaw. Jestem ciekaw co wybierzesz.