hercules Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Cześć, Pomóżcie proszę. Zmontowałem sobie taki zestaw Yamahy składający się z 1) amplituner R-N800A 2) CD-S303 3) gramofon Vinyl 500 Mój problem polega na tym, że zastanawiam się, czy, skoro amplituner ma "wywietrzniki" u góry obudowy, to czy ja mogę położyć te urządzania jedno na drugim (każde z nich ma nóżki więc pozostaje mała przerwa między urządzeniami) ? Zagwozdka wzięła się stąd, że w internecie są zdjęcia ukazujące CD-S303 stojące na R-N800A, jednak zastanawiam się czy to nie za mała przerwa i czy nie wpłynie to na żywotność urządzeń? Nie jestem zbyt doświadczonym użytkownikiem, dlatego zdecydowałem się tu poprosić o pomoc osoby znające się w temacie. Ewentualnie - pytanie alternatywne: Czy R-N800A może stać we wnęce szafki RTV gdzie nad sobą miały 2cm przestrzeni (czy to nie za mało?) Będę wdzięczny za wskazówki. Z góry dziękuję Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu @hercules taki zestaw powinien przetrwać jako słupek/ CD na ampli/, choć z drugiej strony niektóre klocki potrafią się nieźle grzać,jak wynika z forumowych wpisów. Może wrzuć CD we wnękę,o której piszesz,a amplituner niech zostanie tam ,gdzie miał stać "słupek" i sprawa załatwiona. Każde z urządzeń będzie miało wystarczającą wentylację,a Ty, spokojną głowę. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Stawianie cedeka na wzmacniaczu raczej wzmacniaczowi nie zaszkodzi, bo cedek mając metalową obudowę przejmie i rozproszy część ciepła, tylko jest jedno ale... Odtwarzacz systematycznie nagrzewany przez wzmacniacz będzie zbierał kurz jak odkurzacz, także wewnątrz, co spowoduje częstsze brudzenie się soczewki lasera i związana z tym konieczność czyszczenia. Więc lepiej żeby odtwarzacz CD nie stał na wzmacniaczu. Jeśli chcesz dodatkowo przedłużyć okresy czystości lasera i bezproblemowego odtwarzania, to zawsze zostawiaj w nieużywanym odtwarzaczu płytę, która będzie robiła za daszek nad laserem. Ale nie tę, która była ostatnio odtwarzana, bo przy odtwarzaniu płyta też się nagrzewa (i przyciąga kurz) tylko taką w temperaturze otoczenia, nieodtwarzaną. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 15 godzin temu, hercules napisał: Czy R-N800A może stać we wnęce szafki RTV gdzie nad sobą miały 2cm przestrzeni (czy to nie za mało?) Zdecydowanie za mało. 800-tka nie jest ciężka, może postaw ją na Cd-ku. Edytowano 2 godziny temu przez terracan1929 Odpisz, cytując
hercules Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi Jest juz dla mnie jasne, ze raczej na amplitunerze nie powinno nic stac jednak to rodzi u mnie problem. Tak jak pisalem mam 3 urzedzenia Ampli, CD i gramofon. Sadzilem ze uloze je w "slupek", a jak mam je ustawic kazde obok drugiego to rodzi sie problem z miejscem. A co sadzicie o stawianiu gramofonu na CDku? Edytowano 2 godziny temu przez hercules Odpisz, cytując
michaudio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jeśli tylko się zmieści, głównie na głębokość, to może stać. Odpisz, cytując
Recommended Posts