atutekkepa Napisano Sobota o 12:51 Napisano Sobota o 12:51 Witam Wszystkich serdecznie Mam salon 45 m2 i 4 kolumny Voyager 350 2szt Scherzo 200 2szt Potrzebuję spiąć je ze średniej klasy wzmacniaczem i tv led. Do tego jakiś subwoofer. Budżet 5000 zł Prosiłbym o wskazowki. Dzięki i pozdrawiam Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Jeżeli to ma być kino to brakuje jeszcze głośnika centralnego. Co do wzmacniacza rozumiem że poszukujesz amplitunera kina. W zaplanowanym budżecie każdy dostępny (może pomijając najniższe modele). O funkcjonalności sobie poczytaj i dopasuj do swoich potrzeb. W kwestii brzmienia - najlepiej umówić się na odsłuch. Z grubsza charakter brzmienia od jasnego do ciemniejszego Yamaha, Onkyo, Denon. Warto zwrócić uwagę na system korekcji. Obecnie najbardziej zaawansowany Dirac Live - „w pakiecie” ma Onkyo od modelu TX-NR7100 wzwyż, dostępny ale trzeba dokupić w Denon (nie wiem czy w X2800, ale 3800 wzwyż na pewno), niedostępny w Yamaha. Oprócz DL Onkyo ma AccuEQ, Denon Audyssey, a Yamaha YPAO. Dużo zależy jak masz „akustycznie zagospodarowany” salon - im gorsza akustyka tym lepsza korekcja się sprawdzi. Ale jeżeli chodzi o brzmienie to jak pisałem najlepiej umów się na odsłuch, chociaż trudno będzie zestawić go z kolumnami jakie posiadasz - chyba że zabierzesz je ze sobą, ale z tego co pamiętam to nie były małe paczki. Ewentualnie wypożyczyć i wtedy sprawdzić u siebie na gruncie. Odpisz, cytując
atutekkepa Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Wielkie dzięki za odpowiedź. Wstępnie zastanawiałem sie nad którymś modelem Yamahy tak,do 3tyś . Zerknę na te modele co polecasz. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu No to Yamahe w tej kwocie masz V6A. Ale podłączeni dużych kolumn do amplitunera kina? Brak centralnego i suba? I to Tonsil który gra nadal dość jasno? Coś mi się tu mocno nie spina. Czy Ty faktycznie chciałeś budowac kino czy myślałeś o wzmacniaczu i byle podłączyć do niego 4 kolumny? Odpisz, cytując
atutekkepa Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Trafnie to określiłeś potrzebuje wzmacniacz do którego można podłączyć tv led i żeby wzmocnić te 4 kolumny jakiś subwoofer-em. Nie zależy mi na kinie domowym. Czy tak się da czy coś jeszcze bym potrzebował? Odpisz, cytując
atutekkepa Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Czy taki subwoofer będzie dobry do mojego zestawu Subwoofer Klipsch R-120SW Aktywny 200W Czarny - Opinie, Cena - RTV EURO AGD https://share.google/EcOPINDFqEjrHba6p Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, atutekkepa napisał: Nie zależy mi na kinie domowym. Paradoksalnie najłatwiej będzie kupić amplituner kina domowego. 31 minut temu, atutekkepa napisał: Subwoofer Klipsch R-120SW Aktywny 200W Czarny - Opinie, Cena - RTV EURO AGD https://share.google/EcOPINDFqEjrHba6p Zdefiniuj pasował ... to akurat subwoofer typowo do kd, z bass reflexem. Słabo się sprawdza w muzyce. Czy będzie działał z takim amplitunerem jaki wybrałeś - tak. Edytowano 7 godzin temu przez PanKlor Odpisz, cytując
atutekkepa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Potrzebuję wzmocnić jeszcze bass w tych voyagerach 350 także dodatkowo chciałbym mieć subwoofer. Niekoniecznie ten klipsch może poleciłbyś coś lepszego do tego zestawu Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Dnia 25.10.2025 o 13:51, atutekkepa napisał: Potrzebuję spiąć je ze średniej klasy wzmacniaczem i tv led. Do tego jakiś subwoofer. Budżet 5000 zł 17 minut temu, atutekkepa napisał: Potrzebuję wzmocnić jeszcze bass w tych voyagerach 350 także dodatkowo chciałbym mieć subwoofer. Niekoniecznie ten klipsch może poleciłbyś coś lepszego do tego zestawu Tv, wzmacniacz i sub do 5000, gdzie już piszesz, że chcesz jeszcze "lepszy" niż ten klipsch 🤔 obawiam się, że trzeba będzie budżet nieco zwiększyć Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Zamknięty subwoofer np. SVS SB1000 Pro/Rel T5 ale masz 45 metrów. Jak to ma grać trzeba zrobić przeskok o rozmiar większy SB2000 Pro / Rel T7. Niestety dobre subwoofery troche kosztują. 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Tv, wzmacniacz i sub do 5000, gdzie już piszesz, że chcesz jeszcze "lepszy" niż ten klipsch 🤔 obawiam się, że trzeba będzie budżet nieco zwiększyć Nie no, TV już ma ale to nie zmienia faktu, że trzeba będzie ten zakup rozłożyć na kawałki. Najpierw amplituner a za jakiś czas subwoofer. Odpisz, cytując
atutekkepa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Spoko żona dołoży:) 1 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 35 minut temu Napisano 35 minut temu W takim razie 2 x SVS SB3000 i np. Onkyo RZ30 (tanio, żeby jej nie naciągać). 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts