atutekkepa Napisano Sobota o 12:51 Napisano Sobota o 12:51 Witam Wszystkich serdecznie Mam salon 45 m2 i 4 kolumny Voyager 350 2szt Scherzo 200 2szt Potrzebuję spiąć je ze średniej klasy wzmacniaczem i tv led. Do tego jakiś subwoofer. Budżet 5000 zł Prosiłbym o wskazowki. Dzięki i pozdrawiam Odpisz, cytując
tomek72 Napisano wczoraj o 17:35 Napisano wczoraj o 17:35 Jeżeli to ma być kino to brakuje jeszcze głośnika centralnego. Co do wzmacniacza rozumiem że poszukujesz amplitunera kina. W zaplanowanym budżecie każdy dostępny (może pomijając najniższe modele). O funkcjonalności sobie poczytaj i dopasuj do swoich potrzeb. W kwestii brzmienia - najlepiej umówić się na odsłuch. Z grubsza charakter brzmienia od jasnego do ciemniejszego Yamaha, Onkyo, Denon. Warto zwrócić uwagę na system korekcji. Obecnie najbardziej zaawansowany Dirac Live - „w pakiecie” ma Onkyo od modelu TX-NR7100 wzwyż, dostępny ale trzeba dokupić w Denon (nie wiem czy w X2800, ale 3800 wzwyż na pewno), niedostępny w Yamaha. Oprócz DL Onkyo ma AccuEQ, Denon Audyssey, a Yamaha YPAO. Dużo zależy jak masz „akustycznie zagospodarowany” salon - im gorsza akustyka tym lepsza korekcja się sprawdzi. Ale jeżeli chodzi o brzmienie to jak pisałem najlepiej umów się na odsłuch, chociaż trudno będzie zestawić go z kolumnami jakie posiadasz - chyba że zabierzesz je ze sobą, ale z tego co pamiętam to nie były małe paczki. Ewentualnie wypożyczyć i wtedy sprawdzić u siebie na gruncie. Odpisz, cytując
atutekkepa Napisano wczoraj o 18:06 Autor Napisano wczoraj o 18:06 Wielkie dzięki za odpowiedź. Wstępnie zastanawiałem sie nad którymś modelem Yamahy tak,do 3tyś . Zerknę na te modele co polecasz. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu No to Yamahe w tej kwocie masz V6A. Ale podłączeni dużych kolumn do amplitunera kina? Brak centralnego i suba? I to Tonsil który gra nadal dość jasno? Coś mi się tu mocno nie spina. Czy Ty faktycznie chciałeś budowac kino czy myślałeś o wzmacniaczu i byle podłączyć do niego 4 kolumny? Odpisz, cytując
atutekkepa Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Trafnie to określiłeś potrzebuje wzmacniacz do którego można podłączyć tv led i żeby wzmocnić te 4 kolumny jakiś subwoofer-em. Nie zależy mi na kinie domowym. Czy tak się da czy coś jeszcze bym potrzebował? Odpisz, cytując
atutekkepa Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Czy taki subwoofer będzie dobry do mojego zestawu Subwoofer Klipsch R-120SW Aktywny 200W Czarny - Opinie, Cena - RTV EURO AGD https://share.google/EcOPINDFqEjrHba6p Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, atutekkepa napisał: Nie zależy mi na kinie domowym. Paradoksalnie najłatwiej będzie kupić amplituner kina domowego. 31 minut temu, atutekkepa napisał: Subwoofer Klipsch R-120SW Aktywny 200W Czarny - Opinie, Cena - RTV EURO AGD https://share.google/EcOPINDFqEjrHba6p Zdefiniuj pasował ... to akurat subwoofer typowo do kd, z bass reflexem. Słabo się sprawdza w muzyce. Czy będzie działał z takim amplitunerem jaki wybrałeś - tak. Edytowano 11 godzin temu przez PanKlor Odpisz, cytując
atutekkepa Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Potrzebuję wzmocnić jeszcze bass w tych voyagerach 350 także dodatkowo chciałbym mieć subwoofer. Niekoniecznie ten klipsch może poleciłbyś coś lepszego do tego zestawu Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dnia 25.10.2025 o 13:51, atutekkepa napisał: Potrzebuję spiąć je ze średniej klasy wzmacniaczem i tv led. Do tego jakiś subwoofer. Budżet 5000 zł 17 minut temu, atutekkepa napisał: Potrzebuję wzmocnić jeszcze bass w tych voyagerach 350 także dodatkowo chciałbym mieć subwoofer. Niekoniecznie ten klipsch może poleciłbyś coś lepszego do tego zestawu Tv, wzmacniacz i sub do 5000, gdzie już piszesz, że chcesz jeszcze "lepszy" niż ten klipsch 🤔 obawiam się, że trzeba będzie budżet nieco zwiększyć Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Zamknięty subwoofer np. SVS SB1000 Pro/Rel T5 ale masz 45 metrów. Jak to ma grać trzeba zrobić przeskok o rozmiar większy SB2000 Pro / Rel T7. Niestety dobre subwoofery troche kosztują. 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Tv, wzmacniacz i sub do 5000, gdzie już piszesz, że chcesz jeszcze "lepszy" niż ten klipsch 🤔 obawiam się, że trzeba będzie budżet nieco zwiększyć Nie no, TV już ma ale to nie zmienia faktu, że trzeba będzie ten zakup rozłożyć na kawałki. Najpierw amplituner a za jakiś czas subwoofer. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu W takim razie 2 x SVS SB3000 i np. Onkyo RZ30 (tanio, żeby jej nie naciągać). 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts