Margrou Napisano 31 października Napisano 31 października Witam po paru tygodniach rekonesansu w sieci,oglądnięciu wielu recenzji i w sumie skromnym budżecie zastanawiam się nad połączeniem Yamaha RN600A z Polk Audio T50.Zależy mi bardzo na pokrętle Loudness jak i dodatkach sieciowych jakich posiada Yamaha.Metraż to jakieś 36 metrów muzyka Rock,Metal często mocniejsze odmiany.Myślałem także nad Indiana line Tesi 561 czy Wilson Raptor7.Będę wybierał się również w najbliższym czasie na odsłuch dlatego zależy mi na jakiś mądrych propozycjach od forumowiczów Nie ukrywam że jestem zielony w sprawach sprzętowych. Odpisz, cytując
Ben 1975 Napisano 31 października Napisano 31 października Na taki metraż nie polecam Polk Audio T50. Wiem bo sam je miałem w 20 metrach. One po prostu u mnie ginęły. Co do pozostałych kolumn niech się inni wypowiedzą. Odpisz, cytując
Margrou Napisano 1 listopada Autor Napisano 1 listopada Dziękuje za odpowiedź. Nie jestem z tych co lubi dyskotekę w domu lubię wieczorne odsłuchy Właśnie wyskoczyła mi fajna okazja na Yamaha RN500 za 5 stów i zastanawiam się czy nie brać do tego Melodika BL40 MK3 co o tym myślicie?Będzie to dobrze grało razem? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 listopada Napisano 3 listopada Cześć Najlepiej odsłuchać po prostu i porównać Kilka opcji omawiamy tutaj: Odpisz, cytując
Margrou Napisano 4 listopada Autor Napisano 4 listopada Dzięki za filmik Q21 W czwartek jadę posłuchać Tesi 561/661 i Elac Debut f5/f6 (może coś mi w salonie jeszcze zaproponują ciekawego w budżecie)mam też na oku używane dali zensor 7 i na pewno po odsłuchach wpadnę do gościa też je sprawdzić Co do wzmacniacza już stoi na szafce Yamaha R-N803D (fajna okazja się trafiła) zastanawiam się czy faktycznie przy takim metrażu (36m) skuteczność jak doradzał kolega minimum 90DB? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 listopada Napisano 5 listopada Osobiście nie przejmowałbym się aż tak skutecznością na papierze, bo potem różnie się okazuje Jak nie słuchasz szczególnie głośno, to będą inne wymagania. Ale ogółem to Yamaha z większością kolumn w tym budżecie moim zdaniem sobie rozsądnie poradzi. Odpisz, cytując
Margrou Napisano 5 listopada Autor Napisano 5 listopada 2 godziny temu, Q21 napisał: Osobiście nie przejmowałbym się aż tak skutecznością na papierze, bo potem różnie się okazuje Jak nie słuchasz szczególnie głośno, to będą inne wymagania. Ale ogółem to Yamaha z większością kolumn w tym budżecie moim zdaniem sobie rozsądnie poradzi. Chyba jednak zdecyduję się na Indiana Line Tesi 561 kiedyś ich słuchałem i podobało się.W Top HI-FI w Wrocławiu przez telefon nie idzie się z nimi dogadać niestety tego nie maja tego też a mam ponad 300 km do przejechania więc zamawiam od was.Zasadnicze pytanie czy jeśli będzie jednak u mnie kiepsko mogę zwrócić? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 listopada Napisano 5 listopada Ogółem tak, ale napisz na PW - może mamy wygrzane demo, które sprawdzisz na spokojnie, a w razie czego się podmieni na nówki Odpisz, cytując
Margrou Napisano 6 listopada Autor Napisano 6 listopada Już nie aktualne Właśnie przywiozłem parę bialutkich Audiovector x3 Super po dłuższym odsłuchu jakiś 5 innych modeli zdecydowałem się właśnie na tą parę.Miałem też bardzo dobre porównanie co te kolumny potrafią np z Hegel bodajże H190 moja Yamaha RN803D niestety do bardziej dynamicznego grania z tymi kolumnami się nie nadaję. 1 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 6 listopada Napisano 6 listopada Gratulacje! To bardzo przejrzyste żywo brzmiące kolumny. U mnie grały z Yamahą A-S300, potem z A-S2100. Teraz z piecem vintage Saba MI215, bardzo ciepłe i przyjemne granie, od najcichszych poziomów głośności. A pograć głośno też potrafią, ale u mnie w znacznie mniejszym pomieszczeniu. Odpisz, cytując
Margrou Napisano 6 listopada Autor Napisano 6 listopada 1 godzinę temu, michaudio napisał: Gratulacje! To bardzo przejrzyste żywo brzmiące kolumny. U mnie grały z Yamahą A-S300, potem z A-S2100. Teraz z piecem vintage Saba MI215, bardzo ciepłe i przyjemne granie, od najcichszych poziomów głośności. A pograć głośno też potrafią, ale u mnie w znacznie mniejszym pomieszczeniu. Właśnie bawię się ale po ciuchu bo już godzina nie ta No na razie bardzo pozytywnie mnie te Audiovector-y zaskoczyły niestety Yamaha na pure direct gra nijako jak dla mnie,więc pasma musiałem podbić.Bas mięciutki i subtelny choć jak trzeba potrafi pokazać pazur.Na jakiś czas zostanę z Yamahą choć wydaje mi się że potencjał tych kolumn będzie nie do końca wykorzystany jednak. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 7 listopada Napisano 7 listopada Miałem podobnie łącząc je z Yamahą, czegoś mi brakowało. Teraz połączone ze starą Sabą grają tak jak lubię, z włączonym Loudness bas czytelnie pulsuje niezależnie od poziomu głośności. Głosy wokalistek brzmią pięknie, góra nie kłuje. Świetnie się uzupełniają, można słuchać godzinami bez zmęczenia, a nóżka sama chodzi do taktu. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts