Seki87 Napisano Środa o 16:31 Napisano Środa o 16:31 Witam. Czy ktoś pomoże wyborze nowego Ampli do 4k? Do kina I muzyki. Pokój 20m² nie audiofilski. Proszę o propozycję i jakie kolumny byście do tego sprzętu dopieli tak ok 2000tys. głośniki oczywiscie używane. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Środa o 16:55 Napisano Środa o 16:55 Onkyo 7100, Pioneer LX305 ze wględu na Dirac. Denon X3800h ze względu na możliwości rozbudowy (ale trzeba za to zapłacić). Odpisz, cytując
bora902 Napisano Środa o 17:24 Napisano Środa o 17:24 czekac z zakupem do 10 grudnia ! moze sytuacja sie zmieni na rynku... Odpisz, cytując
Q21 Napisano Środa o 17:42 Napisano Środa o 17:42 A co ma się stać 10 grudnia? Autorze, wspomniane trzy sprzety przez PanKlor są jak najbardziej fajnymi opcjami. Dobrze brzmiące, bdb wyposażone Odpisz, cytując
bora902 Napisano Środa o 19:10 Napisano Środa o 19:10 (edytowany) LX505 pioneer demo sztuka https://www.amazon.de/dp/B0C1TB29J4/?smid=AUAVRUONAQ4EG&tag=idealode-mp-pk-21&linkCode=asn&creative=6742&camp=1638&creativeASIN=B0C1TB29J4&ascsubtag=2025-11-12_10f394cd1528d1bc1fd00ffa1c9d388a0d553c97b17e1276d1f9817f5a99c6c7&th=1&psc=1__________ w grudniu sa promocje europejskie Edytowano Środa o 19:11 przez bora902 Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano Środa o 19:59 Napisano Środa o 19:59 Za 4 miliony złotych jest duży wybór amplitunerów, 2 miliony na kolumny to też sporo, jest w czym wybierać. 1 Odpisz, cytując
tomek72 Napisano wczoraj o 16:16 Napisano wczoraj o 16:16 (edytowany) 23 godziny temu, Seki87 napisał: Proszę o propozycję i jakie kolumny byście do tego sprzętu dopieli tak ok 2000tys. głośniki oczywiscie używane. Każdy ma inne potrzeby i preferencje zarówno pod względem możliwości technicznych, wyposażenia a przede wszystkim prezentacji dźwięku. Jeżeli nie masz punktu odniesienia to najlepiej umówić się w salonie i posłuchać różnych konfiguracji. Nie ma "złotego środka". Inna sprawa jeżeli głośniki używane (no w tym budżecie raczej tak) to z odsłuchem będzie niełatwo. Ale przynajmniej amplitunery odsłuchasz z nowymi głośnikami co może dać bazę do poszukiwań. Trzy modele "na start" zostały zaproponowane wyżej. Edytowano wczoraj o 16:17 przez tomek72 Odpisz, cytując
Seki87 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Jestem już po różnych konsultacjach i każdy mi proponuję denona x3800h na tym się chyba skupię ale jest druga opcja żeby kupić tańszego o jakieś 1500zł x2800h i dokupić końcówkę mocy dla lepszego stereo. Co o tym myślicie? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 41 minut temu, Seki87 napisał: Jestem już po różnych konsultacjach i każdy mi proponuję denona x3800h na tym się chyba skupię ale jest druga opcja żeby kupić tańszego o jakieś 1500zł x2800h i dokupić końcówkę mocy dla lepszego stereo. Co o tym myślicie? Słaby pomysł ale chętnie sprzedam Ci swoją końcówkę mocy. 🤣 X3800h ma lepsza kalibrację XT32 i różnica do zwykłego Audyssey albo XT jest zauważalna. Dodatkowo mozna dokupic Dirac (kilka poziomow) i to wniesie duzo wiecej niz koncowka mocy. Musiałbyś faktycznie mieć jakies bardzo trudne do wysterowania kolumny. Możliwości rozbudowy na przyszłość w x3800h sa duzo, duzo wieksze niz w niższych modelach. Odpisz, cytując
Seki87 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Rozumiem, każdy mówi coś innego zostańmy ze kupuje 3800 i kolumny j jakie mnie inetesuja to klipsch tak za ok 2500tys to jaki model był by dobry. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ile tych kolumn chcesz kupić za 2.5 kPLN? Bo z Klipscha to z nowych wystarczy na rp600m. Odpisz, cytując
Seki87 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Kolumny używane chcę kupić a Ampli nowy Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu 1 godzinę temu, Seki87 napisał: każdy mi proponuję denona x3800h na tym się chyba skupię ale jest druga opcja żeby kupić tańszego o jakieś 1500zł x2800h i dokupić końcówkę mocy dla lepszego stereo. Co o tym myślicie? Po pierwsze gdybyś kupił x2800 to argument lepszego stereo po dodaniu końcówki na fronty jest mocno naciągany, sygnał stereo i tak będzie „obrabiany” przez PRE amplitunera. Zdecydowanie pod względem możliwości jak pisze @PanKlor x3800 będzie lepszym wyborem. Druga sprawa to źródło do tego stereo, jeżeli nie masz odtwarzacza CD, strumieniowego zewnętrznego czy gramofonu to i tak będziesz korzystał z tego wbudowanego w ampli tudzież po ARC z telewizora nie widzę tutaj potrzeby niższego modelu ampli + końcówki. Porady poradami, słyszałeś jak gra ten amplituner, porównywałeś z innymi w podobnej cenie? czy chcesz kupić na podstawie opinii? Ja umówiłbym się w salonie zestawił Denona, Onkyo, Pioneera, Yamaha z Klipschami RP (skoro patrzysz w tym kierunku) i porównał co mi się bardziej podoba dźwiękowo. Jeżeli używane Klipsch to szukaj serii RP, albo starej przed zmianą nomenklatury Refererence (np. RF82, 62 itd.). Bądź ostrożny z obecną niższą serią Reference szczególnie na fronty i centralny. Odpisz, cytując
Recommended Posts