misiekx Napisano wczoraj o 16:17 Napisano wczoraj o 16:17 Hej. Spytam tutaj 😉. Jaki tv 65cali polecacie? Cena? Najlepiej nie za drogo ale nie mam sprecyzowanej. Nie mam jakoś presji żeby zmienić ale przy BF może coś się trafi fajnego. Oled, Qled, 4k.... Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 16:29 Napisano wczoraj o 16:29 Jak daleko siedzisz od TV ? Czemu tylko 65 ? Odpisz, cytując
misiekx Napisano wczoraj o 16:39 Autor Napisano wczoraj o 16:39 Ogólne wytyczne co do wielkości tv i miejsca 'paczenia 😉' znam. Tak samo jak różnice między oled a qled. Chodzi o to czy ktoś może widział naprawdę godnego polecenia, lub ma w chałupie. 2,80 cm. Jak będzie trochę większy też ok. Ale nie chcę takiego na pół ściany. Odpisz, cytując
burz Napisano wczoraj o 16:46 Napisano wczoraj o 16:46 (edytowany) Celuj w 75” oraz OLED LG, Sony lub Panasa. Jeśli cenowo nie dasz rady, zejdź na OLED 65”. Edytowano wczoraj o 16:48 przez burz 1 Odpisz, cytując
Butler Napisano wczoraj o 17:32 Napisano wczoraj o 17:32 (edytowany) Ja bym brał jakiś mikro led TCL. Może to i chińskie, ale stosunkowo niedrogie i kompatybilne z wieloma formatami obrazu (DV, HDR10+) oraz dźwięku jeśli trzeba. A jak budżet większy to OLED np. od LG Edytowano wczoraj o 17:33 przez Butler 2 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 17:38 Napisano wczoraj o 17:38 Z tej odległości 85 " Polecam TCL , na jak najwyższy model Ciebie stać . W tamtym roku kupiłem 85 C 855 . W tym roku nowsze modele są dużo tańsze 1 Odpisz, cytując
Seb Napisano wczoraj o 18:49 Napisano wczoraj o 18:49 Mam i polecam Philips 65oled818.Też oglądam z tej odległości i dramatu nie ma. Ambilight sprawdza się przy wieczornym filmowaniu. 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-tcl-85c8k-85-qd-mini-led-4k-144-hz-google-tv-dolby-atmos-dolby-vision-hdmi-2-1?gad_source=1&gad_campaignid=23231761632&gclid=CjwKCAiAoNbIBhB5EiwAZFbYGGZy3Jxc4XtmzJFjUIHgiK9l8cv999Yvfe0zJncOn-kuRJGv0r6KRhoC9IEQAvD_BwE Są chyba jakieś upusty plus 2-3 raty gratis. Musisz pilnować promocji 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu Trochę mnie odrzuca ta marka, fakt niczego nie miałem i nie znam ale sony, panas, lg, philips to jednak sprawdzone marki. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowany) A ja po poprzednich 15 latach, znowu kupiłem Sony. 4K , Full Aray, Mini Led, HDR i różne inne wypasy. Nie mam NIC do zarzucenia. Edytowano 22 godziny temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Też mam Sony Bravia już 10 lat i zepsuć się nie chce 😀 Jaki model kupiłeś? Odpisz, cytując
Butler Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Sony to też mój główny TV. Także nie mam mu nic do zarzucenia. Prawie. CENA 1 Odpisz, cytując
Konrad Grzybowski Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Obejrzysz materiał i z pewnością podejmiesz decyzję. Sam używam LG OLED C4 77" z odległości 3m. Super się sprawdza w filmach i grach. 1 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu @misiekx jak się zmieści w budżecie to OLED (LG/Samsung). Jak się nie zmieści to faktycznie jakiś TCL/Hisense mogą być dobrym tropem. Zanim kupisz zobacz czy nie znajdziesz recenzji/pomiarów na rtings.com 1 Odpisz, cytując
karolkos Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Ładnych kilka lat temu też szukałem TV i marka TCL była wymieniana jako jeden z lepszych wyborów w aspekcie Cena/jakość. Jak czytam, do tej pory chyba ta tendencja się utrzymuje? Mam Philipsa i nie narzekam. Widziałem prezentację na stoisku Philipsa na tegorocznym AVS i powiem szczerze, że Oled Plus generował taki obraz jak bardzo dobre demo gry komputerowej. Nie wiem, czy oglądanie takiej jakości na dłuższą metę nie byłoby męczące? Ja, gdybym teraz stał przed dylematem wyboru TV to kierowałbym się tym, żeby był możliwie jak największy i żeby miał dobre parametry wyświetlania. Nie dopłacałbym do najnowszych rozwiązań, ponieważ one jak są nowością są drogie, a później albo okazuje się, że będą w każdym nowszym TV, albo popadną w niełaskę i znikną w niebycie. Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu OLED dowolny - technologia wymusza pewien poziom (nie „QLED” czy inne chwyty marketingowe). sam kupiłem zwykły LCD Sony (odpowiednik QLEDow) i wprawdzie ma wysoką jasność i kontrasty to czerni OLEDa nie zrobi. 1 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Polecam Predator:Prey na oledzie. Film średni ale dużo nocnych scen z pochodniami Ja mam akurat LG B4 Edytowano 3 godziny temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @misiekx - mam Sony Bravia 7k-65xr70 - 65 cali. Poprzedni HX 900.(flagowiec w 2010). 1 Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Może szukaj LG oled 65" b4 jak około 4 tys., choć nie wiem czy jeszcze są dostepne. Edytowano 1 godzinę temu przez Saimons69 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 54 minuty temu Autor Napisano 54 minuty temu Jest tego tyle, że głowa boli 😉. 30 minut temu, Rega napisał: @misiekx - mam Sony Bravia 7k-65xr70 - 65 cali. Poprzedni HX 900.(flagowiec w 2010). Mam sentyment do Sony, jak wspomniałem wisi taki na ścianie(10 letni). Żadnego problemu, wolę kupić coś drożej ale żeby pograło trochę. Roman @Rega, znalazłem taki jak masz w Czechach za 40 000 kcs, 7000zł,czyli z tysiąc taniej niż w PL. Co do kupna czegoś pożądnego na lata. Chodzę dużo po górach, może nie jakoś ekstremalne ale tak do 2tys.metrów. Mam 2 pary butów na takie wędrówki, Badura i HH. jedne i drugie kupione ok. 15 lat temu. Żadnych dziur, szwy całe, nie przemakają, jedynie poobcierane i widać że stare. Odpisz, cytując
Rega Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu @misiekx - kupiłem jak poprzedni. Mam kolegę zajmującego się dystrybucją w Niemczech. Zapłaciłem, po przeliczeniu na złotówki ok 6800 zł. I nie to, że tam szukałem. Po prostu zadzwoniłem , zapytałem i dostałem ,,od ręki,, z czteroletnią, darmową, rozszerzoną gwarancją i darmową dostawą do domu. 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 43 minuty temu Autor Napisano 43 minuty temu Ja do Czech mam rzut beretem, mieszkam przy granicy, kolegów Czechów od groma..... Jeszcze poczytam, pomyślę 😉. Dzięki. Odpisz, cytując
Recommended Posts