Fonn Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Nachodzi mnie na nabycie transportu cd z obecnej produkcji i mocno podoba mi się Teac vrds-701t może ktoś coś na jego temat... Posiada wejście na clocka ,który coś pewnie poprawia, budowa bardzo ciekawa ,dobre zasilanie i mechanizm. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Pytanie czy ktoś z forum miał stycznosc z tym urzadzeniem. Ja osoboscie nie. Co do samych napędów TEAC zawsze był trwałe i po prsotu dobre. Tu nie spodziewam się nagłej degradacji, Jednak to transport za 10K. Wiec jedyna sensowna rada to wypożyczenie go i sprawdzenie. I tu pewnie zaczną się schody. Bo okaże się że żaden salon go nie ma. Może dystrybutor? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cześć, co dokładnie chciałbyś wiedzieć? Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Pytanie czy ktoś z forum miał stycznosc z tym urzadzeniem. Kolega @Rafał S Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 16 godzin temu, Fonn napisał: Teac vrds-701t Nie kupiłem, bo miałem już Primare DD35. Dzięki uprzejmości Premium Sound porównałem później te dwa w domu. Primare grał trochę gęściej, za to Teac dokładniej (ale bez popadania w sterylność). Na temat solidności i codziennego użytkowania może się wypowiedzieć @PianoMan. Ogólnie ten Teac zrobił na mnie b. dobre wrażenie. Edytowano 2 godziny temu przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
PianoMan Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Używałem Teaca coś około 1,5 roku. Nie sprawiał najmniejszych problemów. Niemniej jednak patrząc od strony użytkowej to jak na tak zaawansowany napęd spodziewałem się tego, że szuflada będzie chodziła ciszej i w bardziej precyzyjny sposób. W Primare DD35 wyglądało to nieco lepiej. Czytanie płyty też odbywa się dość głośno. Generalnie niemal wszystkie audiofilskie firmy te szczegóły traktują po macoszemu. W Pioneerze za 1000zł działa to o niebo lepiej. No i przydałoby się lepsze gniazdo coax. Mało wystaje z obudowy. Jak ktoś ma jakieś poważniejsze kable ze specyficznymi wtykami to mogą nie wchodzić tak jak powinny. Są to niby pierdolety, ale uważam, że w takich pieniądzach powinno to być na wyższym poziomie. Dźwiękowo... raczej zgodzę się z tym co napisał @Rafał S Bardzo uniwersalne źródło. W cenie zakupu 8000zł za nowe urządzenie ciężko będzie znaleźć coś lepszego zarówno pod względem dźwięku a zwłaszcza pod względem budowy. U mnie grał z Aurenderem A200 i tak patrząc z perspektywy czasu to chyba ten Teac zasługuje na jeszcze lepszy przetwornik aby pokazał swój potencjał. ...i tym Teaciem wyleczyłem się ostatecznie z rozwiązania transport + DAC. Czy wersja pełna zagra lepiej od transportu? Podobno nie, ale wiadomo... trzeba byłoby sprawdzić we własnym systemie. 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts