Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam szanowne grono,

jestem zielony w temacie audio i liczę na waszą pomoc. Wymyśliłem sobie zakup Wiim Amp Ultra (chciałbym mieć wszystko w jednym klocku) i kolumny podstawkowe (nie mam miejsca na podłogówki). I co dalej? Jakie kolumny zagrają u najfajniej? Słucham głównie rocka. Jestem otwarty na sprzęt używany. 

Napisano

Cześć 

A jakichś kolumn już słuchałeś,np.u kogoś? No i najważniejsze,jaki przewidujesz budżet na te kolumny? I gdzie będą stały? Wrzuć jakiś rysunek ,albo zdjęcie miejsca ,gdzie planujesz je ustawić . Nie ma kolumn,które grają najfajniej,ludzie mają różne gusta.

Napisano
37 minut temu, Nowy75 napisał:

Cześć 

A jakichś kolumn już słuchałeś,np.u kogoś? No i najważniejsze,jaki przewidujesz budżet na te kolumny? I gdzie będą stały? Wrzuć jakiś rysunek ,albo zdjęcie miejsca ,gdzie planujesz je ustawić . Nie ma kolumn,które grają najfajniej,ludzie mają różne gusta.

Co do kasy to powiedzmy do 3000pln. Będą stały na szafce RTV przy TV. Nie słuchałem żadnych. Z testów jakie oglądałem to podobają mi się Pylon Diamond 18 lub jakieś B&W ewentualnie monitor Audio 100. Wszystkie w używce oczywiście

Napisano

To powinieneś zwrócić uwagę na głębokość monitorów i szafki RTV i dobrać takie, żeby zostawić monitorom jak najwięcej przestrzeni z tyłu i po bokach,wtedy mają szansę zagrać pełnym dźwiękiem. Używek najlepiej szukaj w pobliżu, wtedy jest szansa posłuchania u sprzedającego .

Napisano

Cześć :) 

Gdybyś był zainteresowany nowymi kolumnami, to warto sprawdzić na pewno trzy opcje. 

Są nimi Monitor Audio Bronze 50 7G, bardzo fajne, detalicznie grające kolumny. Dobre zejście jak na swój rozmiar, szeroka scena. Przyjemniejsza barwa niż poprzednia generacja :) Większym ciepłem i łagodniejszym detalem zagrają Dali Oberon 3. Średnicowo, szeroko i bardzo przyjemnie zagrają również KEF Q3 Meta ;) W razie czego zapraszam do kontaktu :)