Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
4 minuty temu, misiekx napisał:

Czy kg dobrej jakości mięsa jest smakowity? Dla mięso lubych. 

Czy kilogram łajna jest smakowity? 

Co ma wspólnego waga z jakością? 

Przy kolumnach to już pokazuje że mają solidny fundament.

2. Są z litego drewn, nie mdf itp
3. Możemy się tak licytować bezsensu 

4. To wskazuje na jakość. Cena wygląd itp serio 😮??

18 minut temu, Chmarski napisał:

Nie. Koleś pisze, że się "otwierają" przy wyższych głośnościach.

Czyli ma za słaby do nich wzmacniacz, który ich nie napędza odpowiednio przy cichszym graniu, albo te kolumny po cichu nie potrafią "oderwać dźwięku od siebie".

Nigdzie tu nie przeczytałem, że brzmią dobrze. Jest tylko poruszona kwestia tego (zapewne) oderwania się dźwięku od kolumn i tego, że sąsiadom się nie podobają 😜

Zamów przesłuchaj to się dowiesz jak grają 🫠🤓😁

I tak na koniec to szczerze nikogo nie namawiam ani nie chce przekonywać do swoich poglądów i tak samo nikt tutaj nie zmieni mojego zdania. Ja kupię przesłucham i będę płakał jak małe dziecko ze szczęścia że intuicja mi dobrze podpowiedziała a uśmiech nie będzie znikał ze za taką kasę mam hi-end a wy dalej będziecie szukać króliczka razem z Alicją w krainie czarów 😁🤓🫠🙈, lub stracę ten jeden raz więcej i tyle heh 

Napisano
5 godzin temu, Vectorinni napisał:

Co w nich jest chińskiego po za właścicielem i częścią komponentów tam produkowanych?

Nie. Są CAŁE CHIŃSKIE. 

Nie tylko właściciel, ale i miejsce produkcji CAŁEGO SAMOCHODU. 

Kupujesz Volvo i nie wiesz czy jest z EU fabryki czy z Chin przyjechało do polskiego salonu. 

Nie ma to oczywiście żadnego znaczenia. Wszystkie części i tak oryginalne! ;) Podobno nawet chiński montaż lepszy. 

1 godzinę temu, Chmarski napisał:

Widziałem już w życiu śliczne kolumny, które kompletnie mi się nie podobały dźwiękowo.

Przykładem moje SF Concertino. Wyglądają jak milion dolarów a grają... mocno średnio. 

Tylko średnica dobra. Nic poza tym. 

Napisano
7 minut temu, Przemkoch napisał:

Zamów przesłuchaj to się dowiesz jak grają 🫠🤓😁

Zaraz, przecież to Ciebie one rajcują, nie mnie. Dla mnie mogłyby kompletnie nie istnieć dopóki nie będę miał szansy ich obejrzeć i posłuchać. 

Wiem ile trwało wybieranie zanim sprzęt się pojawił u mnie w domu. W ciemno nic nie będę kupował, a już na 100% nie będą to chińskie kolumny z Aliexpress za kilkanaście tysięcy PLN, bo za tyle żadnych kolumn nie będę kupował. No chyba, że te już upatrzone za kilkadziesiąt tysięcy PLN będą w tej cenie do wzięcia. Wtedy może się skuszę jak akurat fundusze będą mi się zgadzać.

15 minut temu, il Dottore napisał:

Przykładem moje SF Concertino. Wyglądają jak milion dolarów a grają... mocno średnio. 

Z jakiegoś powodu je kupiłeś, więc były dobre, albo kupiłeś w ciemno i Ci nie podeszły. Może zmienił Ci się gust, albo słuch Ci "dojrzał" z czasem i zacząłeś czuć ich braki. 

Moje nie są piękne, ale grają tak jak mi pasuje. Są czułe na zmianę wzmacniaczy, więc też mogłem się przy wyborze tego elementu pobawić.

Napisano
17 minut temu, il Dottore napisał:

Nie. Są CAŁE CHIŃSKIE. 

Kupujesz Volvo i nie wiesz czy jest z EU fabryki czy z Chin przyjechało do polskiego salonu. 

Nie ma to oczywiście żadnego znaczenia. Wszystkie części i tak oryginalne! ;) Podobno nawet chiński montaż lepszy. 

Zestaw je z Shanling-em 😁😂

Moje grały z Roksan k3 i szału nie było. Dopiero kable z Chin po prawiły dźwięk, ale Shanling zrobił już całkiem robotę i gra to zacnie. 

1 minutę temu, Przemkoch napisał:

Zestaw je z Shanling-em 😁😂

Moje grały z Roksan k3 i szału nie było. Dopiero kable z Chin po prawiły dźwięk, ale Shanling zrobił już całkiem robotę i gra to zacnie. 

Zanim kupiłem SF home właśnie chciałem concertino. 

Napisano
7 minut temu, il Dottore napisał:

Nie. Są CAŁE CHIŃSKIE. 

Acha...To muszę powiedzieć znajomemu, że nie jeździ "Niemcem" (VW Tiguan Allspace) tylko "Meksykiem", mojej żonie że jeździ "Polakiem" (VW Caddy), a żonie sąsiada, że jeździ "Węgrem" (Q3). Jedno jest pewne, wszyscy na pewno NIE JEŻDŻĄ Niemieckimi autami...

Logika level MASTER.

Napisano
45 minut temu, Przemkoch napisał:

Przy kolumnach to już pokazuje że mają solidny fundament.

2. Są z litego drewn, nie mdf itp
3. Możemy się tak licytować bezsensu 

4. To wskazuje na jakość. Cena wygląd itp serio 😮??

Ale wiesz, że nie każde drewno i nie zawsze będzie lepsze od MDF, a MDF/HDF ma uzasadnienie stosowania w budowie kolumn? Chyba jednak nie wiesz, tylko stosujesz myślenie życzeniowe odnośnie projektu, który sobie wymyśliłeś.

14 minut temu, Przemkoch napisał:

Obecnie rozpatruje

Pmc twenty 26 , twenty5 24

lub inne SF - sonetto3 , olympica 3 i sa oczywiście domus 

Ale jak to? Przecież to: "znane marki, które wykorzystują swoja pozycję i poszły w marketing oraz komercję".

Napisano
2 minuty temu, Marlin napisał:

Ale wiesz, że nie każde drewno i nie zawsze będzie lepsze od MDF, a MDF/HDF ma uzasadnienie stosowania w budowie kolumn? Chyba jednak nie wiesz, tylko stosujesz myślenie życzeniowe odnośnie projektu, który sobie wymyśliłeś.

Tak wiem

postaw sobie kolumny jedne i drugie obok siebie posłuchaj i sam sobie oceń. Ja preferuje prawdziwość a nie sztuczność ,  zastosowania i tu na odwrót 🫠😂 można się przyczepić że gdzie tam Chińczycy ? a robią z drewna a tu w europie gorszej jakości mdf bo na papierze lepiej rezonuje. To jakby teraz sam sobie gwóźdź w stopę wbiłeś 

Napisano
Przed chwilą, Przemkoch napisał:

Tak wiem

postaw sobie kolumny jedne i drugie obok siebie posłuchaj i sam sobie oceń. Ja preferuje prawdziwość a nie sztuczność ,  zastosowania i tu na odwrót 🫠😂 można się przyczepić że gdzie tam Chińczycy ? a robią z drewna a tu w europie gorszej jakości mdf bo na papierze lepiej rezonuje. To jakby teraz sam sobie gwóźdź w stopę wbiłeś 

Nic sobie nie wbiłem, możesz być spokojny. Co do zasady też wole naturalne materiały, ale na ślepo na pewno po samym materiale i po wadze nie oceniam kolumn i nie twierdzę, że będą wybitne...

Napisano

🤔 zastanawia mnie czym się kierujecie w wyborze wymarzonego dźwięku ? 
Kolumb by nie odkrył ameryki lub kto kolwiek gdy by się ograniczał i nie był otwarty na inne rozwiązania. Zbyt wiele uprzedzeń a to tylko stawia granice a nie poszerza horyzonty 

Napisano (edytowany)

🤔 zastanawia mnie czym się kierujecie w wyborze wymarzonego dźwięku ? 
Kolumb by nie odkrył ameryki lub kto kolwiek gdy by się ograniczał i nie był otwarty na inne rozwiązania. Zbyt wiele uprzedzeń a to tylko stawia granice a nie poszerza horyzonty 

Na pewno nie kształtem kolumn i połyskiem lakieru na nich...

No i nie screenem jednej konwersacji nieznanego gościa, piszącego o otwieraniu się kolumn po odkręceniu pieca...

Edytowano przez Vectorinni
Napisano
Przed chwilą, Vectorinni napisał:

Na pewno nie kształtem kolumn i połyskiem lakieru na nich...

Nie kieruję się tym ale nie mam opcji ich wysłuchania dla tego jest ten post!!!

Przed chwilą, majkel74 napisał:

Skąd wiadomo że te chińczyki są z drewna?

To wszytko będzie wiadomo z czasem 😊🤪😅

Napisano

Nie kieruję się tym ale nie mam opcji ich wysłuchania dla tego jest ten post!!!

Jak pisałem wcześniej, Twój hajs więc robisz z nim co chcesz.:)

Pytasz nas o tym co myślimy o danych kolumnach, wklejając jedno zdjęcie po drugim i pisząc, że masz dylemat które wybrać. Czym zatem się kierujesz przed zamówieniem, jak nie zdjęciem z katalogu? Przecież nic o tych produktach nie wiadomo. Tak piszesz, zamów, odsłuchaj, a jak będziesz miał ochotę , to podziel się opinią. Tylko nie neguj tego,  że dokonujesz właśnie wyboru w oparciu o kształt i jakość lakieru na tych kolumnach, bo innych parametrów nie znasz.🙂

Napisano
8 minut temu, Przemkoch napisał:

Kolumb by nie odkrył ameryki lub kto kolwiek gdy by się ograniczał i nie był otwarty na inne rozwiązania.

Kolumb nie odkrył Ameryki jako pierwszy i do końca życia nie miał pojęcia o tym, że wcale nie wylądował w Indiach Zachodnich tylko w Ameryce.

Napisano
4 minuty temu, Przemkoch napisał:

Sama waga 70 kg, wskazują plus opis drewno jest cięższe itp 

Nie, waga nie wskazuje czy kolumna jest z drewna czy z mdf plus fornir.

Mdf ma większą gęstość niż drewno poza tym. 
Czyli wychodzi na to, że to tylko Twoje wyobrażenie?

Napisano
24 minuty temu, majkel74 napisał:

Nie, waga nie wskazuje czy kolumna jest z drewna czy z mdf plus fornir.

Poza tym, Chińczycy działają jak algorytmy AI. Już pewnie wyczuli, że część klientów patrzy na wagę i wcale bym się nie zdziwił, gdyby ją zawyżali w pomiarach, albo sztucznie dociążali kolumny. Jeśli jakiś wskaźnik jest ważny dla nabywcy, to Chińczyk będzie go lewarował. Zresztą, nie tylko Chińczyk i nie tylko w audio - dotyczy to przecież każdej branży.