Adamkad Napisano wczoraj o 20:28 Napisano wczoraj o 20:28 Dzień dobry, Zacznę od tego, że jestem zielony jeżeli chodzi o te sprawy. Chciałbym złożyć zestaw do słuchania muzyki z TV i oglądania filmów. Chciałbym stworzyć zestaw 2 kolumny, amplituner oraz subwoofer( chociaż nie jest konieczny). Salon ma 45m², kolumny będą dosunięte do ściany i max wysokość 103cm z tego powodu, że będą pod telewizorem. Czy jest opcja aby sterowanie odbywało się pilotem TV. ( Kolumny włączają się razem z TV i reguluje tylko głośność ) Budżet około 11 tys Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Możesz wrzucić jakieś zdjęcie lub szkic salonu z zaznaczeniem miejsc, w których miałyby stać kolumny? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Kolumny pod TV? Ale w sensie że obie? Jest opcja żeby to się sterowalo z pilota jednego to się nazywa podłączenie HDMI. Ale nikt Ci nie zagwarantuje że to będzie działać dobrze. To juz ogranicza wybór elekotrniki. Wiec przemysl to dwa razy. Czy byłeś na jakimś odsłuchu kolumn? Jakie brzmienie lubisz? Odpisz, cytując
Adamkad Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Nie byłem na odsłuchu. Słucham muzyki elektronicznej, hip-hop, żona słucha spokojnej. Szukam czegoś co zastąpi obecnego soundbara Odpisz, cytując
Q21 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Hej, a jak szeroko będą rozstawione kolumny? Odpisz, cytując
Adamkad Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu 7 minut temu, Q21 napisał: Hej, a jak szeroko będą rozstawione kolumny? 150-170cm Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 5 minut temu, Adamkad napisał: 150-170cm Kup soundbar. 1 Odpisz, cytując
Adamkad Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu 6 minut temu, KrólKiczu napisał: Kup soundbar. Mam, chciałbym coś mocniejszego z głębszym basenem. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 58 minut temu, Adamkad napisał: Mam, chciałbym coś mocniejszego z głębszym basenem. Dokup subwoofer 🙂. 4 metry od kolumn i ich ustawieniem 150 cm od siebie będzie zapewne niewiele lepiej niż z soundbarem. Odpisz, cytując
Adamkad Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu 36 minut temu, KrólKiczu napisał: Dokup subwoofer 🙂. 4 metry od kolumn i ich ustawieniem 150 cm od siebie będzie zapewne niewiele lepiej niż z soundbarem. Subwoofer też mam, a jaka odległość musi być minimalna? Zawsze można zrobić przemeblowanie to z 3m uzyskam Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu A co masz między kanapą a szafką RTV? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 5 godzin temu, Adamkad napisał: 150-170cm Bardzo wąsko. Optymalnie byłoby siedzieć w trójkącie równobocznym z kolumnami. Inaczej trochę po prostu szkoda marnować budżet. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 5 godzin temu, Adamkad napisał: Mam, chciałbym coś mocniejszego z głębszym basenem. Jaki masz ten soundbar? W tym budżecie może warto by było wypożyczyć Senheisera Ambeo Max? Ja u siebie sprawdzałem Polk Magnify z surroundami, Sony HT-5000 i nie byłem zadowolony. Okazało się, że Samsung Q990D to zupełnie inna klasa niż te dwa i choć myślałem o kinie domowym z amplitunerem itd., to na razie sobie to przesunąłem na bliżej nieokreślony czas. Przy tym, ja mam zdecydowanie lepiej z ustawieniem kolumn niż to wygląda u Ciebie. Odpisz, cytując
Adamkad Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 4 godziny temu, KrólKiczu napisał: A co masz między kanapą a szafką RTV? Pusto 4 minuty temu, Chmarski napisał: Jaki masz ten soundbar? W tym budżecie może warto by było wypożyczyć Senheisera Ambeo Max? Ja u siebie sprawdzałem Polk Magnify z surroundami, Sony HT-5000 i nie byłem zadowolony. Okazało się, że Samsung Q990D to zupełnie inna klasa niż te dwa i choć myślałem o kinie domowym z amplitunerem itd., to na razie sobie to przesunąłem na bliżej nieokreślony czas. Przy tym, ja mam zdecydowanie lepiej z ustawieniem kolumn niż to wygląda u Ciebie. Mam panasonic su htb688 z subwooferem 29 minut temu, Q21 napisał: Bardzo wąsko. Optymalnie byłoby siedzieć w trójkącie równobocznym z kolumnami. Inaczej trochę po prostu szkoda marnować budżet. Dałbym radę zrobić szerokość 2m i odległość 2.5-3m Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu W sumie, nie ważne jaki to byłby soundbar (no chyba że Devialet Dione ) to nawet na tak nie dużej szerokości nie będzie problemu go "powalić" Ja sądzę, że zakup głośników podłogowych ze wzmacniaczem sieciowym , powinien tu rozwiązać ten problem. Proponuję zerknąć ze popularny zestaw: B&W 603s3 z NAD C700s2 https://www.tophifi.pl/zestaw-stereo-nad-c-700-v2-2x-bowers-wilkins-603-s3.html Troszkę przekraczamy założony budżet, ale sądzę że warto. Zerknij w link. Co do grania, to skali i rozmachu Ci nie zabraknie. Na brak dynamiki również nie będziesz narzekać. Nad ma sporo możliwości sieciowych, połączeniowych, no i ta...sprawdzona apka BLUoS Odpisz, cytując
Recommended Posts