Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Co byście polecili do 20 metrów. Maksymalna wysokość, to 35 cm, bo będą stały na RTV-ce, a potem już TV się zaczyna.

Chciałbym coś z dobrym basem, aby nie brakowało. Mam taką starszą Yamahę RN602, ale tutaj podobno mocy jest.

Proszę o przykłady co posłuchać. Rynek z nowych.

Napisano (edytowany)

Cześć. Miałem i polecam Heco Aurora 300 jak znajdziesz bez XT będzie to samo ale taniej. Słuchałem Dali Oberon 3, Wharfedale 4.2 i Elac Uni-Fi reference B6. I też dawały radę. Monitor Audio Silver 100 jak dla mnie były z Yamahą 602 trochę za jasne.

P.S. Wharfedale trochę za duże jednak są - 45 cm.

Edytowano przez WaldekA
Napisano (edytowany)

Jeśli jest jednak możliwość większych lub nawet postawieniu na standach to Epos ES 14N lub coś ze Spendora lub Jasper 18.  

Edytowano przez S!N!
Napisano

Od siebie dodam na pewno Buchardty P300, Diamondy 18 mkII, czy KEF Q Concerto Meta. Trzy bardzo dobre pary kolumn, o właśnie cieplejszym podejściu do brzmienia :) Jedynie Buchardt może wymagać nieco więcej niż R-N602 może zaoferować, ale sam ocenisz po odsłuchu, czy takie brzmienie Ci odpowiada :) 

Zapraszam w razie czego ;) 

Napisano

Kolego mam również mały pokój. Proponuję ci posłuchać Elac Carina 243.4. Kompaktowa konstrukcja, dobry bas (port bass refleks skierowany w dół. U mnie zastąpiły Kef LS50 i nie żałuję mimo iż myślałem że nigdy ich się nie pozbędę.

IMG_20251214_104530567_HDR_AE.jpg

Napisano
20 godzin temu, Maciej H napisał:

Kolego mam również mały pokój. Proponuję ci posłuchać Elac Carina 243.4. Kompaktowa konstrukcja, dobry bas (port bass refleks skierowany w dół. U mnie zastąpiły Kef LS50 i nie żałuję mimo iż myślałem że nigdy ich się nie pozbędę.

IMG_20251214_104530567_HDR_AE.jpg

I one wyglądają super. 

a Magnat sie nie przegrzewa jak jest tak ustawiony?

Napisano (edytowany)
Dnia 14.12.2025 o 15:27, WaldeMAR napisał:

Witam,

Co byście polecili do 20 metrów. Maksymalna wysokość, to 35 cm, bo będą stały na RTV-ce, a potem już TV się zaczyna.

Chciałbym coś z dobrym basem, aby nie brakowało. Mam taką starszą Yamahę RN602, ale tutaj podobno mocy jest.

Proszę o przykłady co posłuchać. Rynek z nowych.

Mój ojciec używa z RN602 kolumn Pylon Opal 30, ale na ponad 30m2 łącznie. Gra to moim zdaniem znakomicie. Może więc Opal tylko mniejszy model, czyli Opal Monitor ? Ja mam Yamahę 800 z Monitor Audio Silver. Trochę inne granie, ale także bym sprawdził.

IMG_20251122_145639.jpg

Edytowano przez Misio38