Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

w ciemno strzelam, że zapomniałeś o widełkach cenowych (150kzł)

Paczki wziąłbym używane - po taniości. A piecyk ma cenę oficjalną 80k, więc nawet jako nówka pewnie do wyrwania za 60-65. Na luzie zmieściłbym się w budżecie i jeszcze dołożyłbym Tobie do 800-tki. ;) 

Napisano
2 minuty temu, misiekx napisał:

Za 150 tys.... Yellowstone, Route 66, Kanada Yukon.... Zobaczyć , przeżyć... Mogę słuchać na pianocraft 😀

A ja bym poszedł na Everest 😁. Wiem, że w dzisiejszych czasach trochę podjeżdża komercją ale jednak to musi być mega przygoda. 

Napisano
1 godzinę temu, misiekx napisał:

Za 150 tys.... Yellowstone, Route 66, Kanada Yukon.... Zobaczyć , przeżyć... Mogę słuchać na pianocraft 😀

Haalamd zarabia 52.000.000 Euro rocznie , to ok 600.000 zł dziennie. 

Blagam. Już w powszechnej ocenie to forum jest określane jako: podstawkowe. 

Nie zaglądajmy nikomu w kieszeń. Jednego bawią podróże , innego słuchanie muzyki. 

Trzymajmy się tematu….

Napisano

A może nic wymyślnego i coś z budżetówki: 

Electrocompaniet AW-180 + pre EC 4.8 MKII + CD lub streamer + ATC SCM100

lub

Esoteric S05 + N05XD + Harbeth M40.3  (ewentualnie Spendor classic 200)

Napisano

Chodziło o Haalanda 🤣, ok😜

A po drugie co mnie to obchodzi, on jest u tych 🤮..... zza miedzy. 

Wyluzuj stać cię to kupuj, ja bym tę kasę przeznaczył na co innego. Forum publiczne i czasami napiszemy coś na luzie, nawet jak odbiega od tematu. 

Napisano
12 minut temu, Rokownik napisał:

Będę 

Poprawna forma to będę (z nosowym „ę”). Formy „będe” (z „e”) używamy w mowie (wynika to z naturalnej utraty nosowości ę), ale w piśmie poprawnie jest tylko „będę” 

Pozdrawiam i odpuszczam 😜

Napisano
4 godziny temu, kaczadupa napisał:

Tylko z Prophecy 1 mam jeden problem - nie wiem czy cena jest adekwatna do różnicy między Prodigy 1 a Prophecy 1. Bardziej precyzyjnie - czy dopłata nie jest tylko za kapitalny wygląd Prophecy i ten kawałek metalu na dole głośnika. Bez tego metalu na końcu linii transmisyjnej przez wieeele lat grały i nadal grają flagowe konstrukcje PMC, zarówno do studia jak i dla nas. Nie wierzę, że ten kawałek metalu ma przełożenie na jakość brzmienia a mam przeczucie, iż jest tylko ocznym wabikiem i uzasadnieniem bardzo wysokiej ceny. 

Oczywiście wykończenie jest zupełnie inne na korzyść Prophecy, ale nie tylko to. To są jednak zupełnie inne kolumny, z innymi głośnikami nie tylko w średnicy, ale i typie. Z inną charakterystyką i innymi parametrami. Ponadto ten metalowy kawałek ma zdecydowanie przełożenie na dźwięk, nie jest to tylko ozdoba. Z tego, co słyszałem wykonali co najmniej 28 różnych modeli zanim wybrali właściwy - mam na myśli LaminairX.

Napisano (edytowany)
9 minut temu, Marlin napisał:

Ponadto ten metalowy kawałek ma zdecydowanie przełożenie na dźwięk, nie jest to tylko ozdoba

A jaki? Może jest tylko stabilizatorem dla całej konstrukcji głośnika? Nie można tego wykluczyć. 
I nie piszę tego złośliwie, jestem przekonany, że Prophecy 1 mi się spodobają jak kiedyś najdzie mnie ochota je poznać. W sumie już bym je brał na testy ale ich ekologiczne pakowanie skutecznie mnie powstrzymuje. 

Edytowano przez kaczadupa