Rafał S Napisano wczoraj o 19:42 Napisano wczoraj o 19:42 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: w ciemno strzelam, że zapomniałeś o widełkach cenowych (150kzł) Paczki wziąłbym używane - po taniości. A piecyk ma cenę oficjalną 80k, więc nawet jako nówka pewnie do wyrwania za 60-65. Na luzie zmieściłbym się w budżecie i jeszcze dołożyłbym Tobie do 800-tki. 2 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 19:52 Napisano wczoraj o 19:52 Ale , jest opinia , że pieniądze nie grają . Szeleszczą , brzęszczą , ale nie grają . W przeciwieństwie do pomieszczenia Odpisz, cytując
misiekx Napisano wczoraj o 19:56 Napisano wczoraj o 19:56 Za 150 tys.... Yellowstone, Route 66, Kanada Yukon.... Zobaczyć , przeżyć... Mogę słuchać na pianocraft 😀 5 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 20:00 Napisano wczoraj o 20:00 2 minuty temu, misiekx napisał: Za 150 tys.... Yellowstone, Route 66, Kanada Yukon.... Zobaczyć , przeżyć... Mogę słuchać na pianocraft 😀 A ja bym poszedł na Everest 😁. Wiem, że w dzisiejszych czasach trochę podjeżdża komercją ale jednak to musi być mega przygoda. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 20:02 Napisano wczoraj o 20:02 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: Everest To ja idę na Nanga Parbat, chyba ładniejsze widoki. 2 Odpisz, cytując
misiekx Napisano wczoraj o 20:04 Napisano wczoraj o 20:04 1 minutę temu, kaczadupa napisał: Nanga Parbat I chyba trudniej 💪 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 20:10 Napisano wczoraj o 20:10 Z dobrymi słuchawkami i DAC dużo łatwiej 1 Odpisz, cytując
Rokownik Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 1 godzinę temu, misiekx napisał: Za 150 tys.... Yellowstone, Route 66, Kanada Yukon.... Zobaczyć , przeżyć... Mogę słuchać na pianocraft 😀 Haalamd zarabia 52.000.000 Euro rocznie , to ok 600.000 zł dziennie. Blagam. Już w powszechnej ocenie to forum jest określane jako: podstawkowe. Nie zaglądajmy nikomu w kieszeń. Jednego bawią podróże , innego słuchanie muzyki. Trzymajmy się tematu…. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 4 minuty temu, Rokownik napisał: Haalamd A kto to Haalamd 😉🤔 Odpisz, cytując
mariol Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu A może nic wymyślnego i coś z budżetówki: Electrocompaniet AW-180 + pre EC 4.8 MKII + CD lub streamer + ATC SCM100 lub Esoteric S05 + N05XD + Harbeth M40.3 (ewentualnie Spendor classic 200) Odpisz, cytując
misiekx Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Nikomu nie zaglądam, to tylko sugestia na co Ja bym wydał. Pozdrawiam 😀 1 Odpisz, cytując
Rokownik Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 5 minut temu, misiekx napisał: A kto to Haalamd 😉🤔 Mam nadzieję że nie chodziło o literówkę bo to by było niezwykle małostkowe Odpisz, cytując
misiekx Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Chodziło o Haalanda 🤣, ok😜 A po drugie co mnie to obchodzi, on jest u tych 🤮..... zza miedzy. Wyluzuj stać cię to kupuj, ja bym tę kasę przeznaczył na co innego. Forum publiczne i czasami napiszemy coś na luzie, nawet jak odbiega od tematu. Odpisz, cytując
cymes Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 22 minuty temu, mariol napisał: Esoteric S05 + N05XD + Harbeth M40.3 Odpisz, cytując
Rokownik Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu @misiekx Ano piszmy, ale przycinasz mnie na literówce.. Nie udzielam się tu jakoś spektakularnie, ale spodziewaj się reakcji. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 6 minut temu, Rokownik napisał: spodziewaj się reakcji Będę czujny 🤣🤣🤣 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu A myślicie, że na czym słucha Haaland? 😉 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 12 minut temu, Rokownik napisał: Będę Poprawna forma to będę (z nosowym „ę”). Formy „będe” (z „e”) używamy w mowie (wynika to z naturalnej utraty nosowości ę), ale w piśmie poprawnie jest tylko „będę” Pozdrawiam i odpuszczam 😜 Odpisz, cytując
Marlin Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 4 godziny temu, kaczadupa napisał: Tylko z Prophecy 1 mam jeden problem - nie wiem czy cena jest adekwatna do różnicy między Prodigy 1 a Prophecy 1. Bardziej precyzyjnie - czy dopłata nie jest tylko za kapitalny wygląd Prophecy i ten kawałek metalu na dole głośnika. Bez tego metalu na końcu linii transmisyjnej przez wieeele lat grały i nadal grają flagowe konstrukcje PMC, zarówno do studia jak i dla nas. Nie wierzę, że ten kawałek metalu ma przełożenie na jakość brzmienia a mam przeczucie, iż jest tylko ocznym wabikiem i uzasadnieniem bardzo wysokiej ceny. Oczywiście wykończenie jest zupełnie inne na korzyść Prophecy, ale nie tylko to. To są jednak zupełnie inne kolumny, z innymi głośnikami nie tylko w średnicy, ale i typie. Z inną charakterystyką i innymi parametrami. Ponadto ten metalowy kawałek ma zdecydowanie przełożenie na dźwięk, nie jest to tylko ozdoba. Z tego, co słyszałem wykonali co najmniej 28 różnych modeli zanim wybrali właściwy - mam na myśli LaminairX. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowany) . 25 minut temu, Raf_raf napisał: A myślicie, że na czym słucha Haaland? 😉 JBL Flip 4 Edytowano 22 godziny temu przez maciek72 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowany) 9 minut temu, Marlin napisał: Ponadto ten metalowy kawałek ma zdecydowanie przełożenie na dźwięk, nie jest to tylko ozdoba A jaki? Może jest tylko stabilizatorem dla całej konstrukcji głośnika? Nie można tego wykluczyć. I nie piszę tego złośliwie, jestem przekonany, że Prophecy 1 mi się spodobają jak kiedyś najdzie mnie ochota je poznać. W sumie już bym je brał na testy ale ich ekologiczne pakowanie skutecznie mnie powstrzymuje. Edytowano 22 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Marlin Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) 49 minut temu, kaczadupa napisał: A jaki? Może jest tylko stabilizatorem dla całej konstrukcji głośnika? Nie można tego wykluczyć. O tym można poczytać. Chociażby redukcja zniekształceń na wylocie. https://pmc-speakers.com/technology/laminair-x/ 49 minut temu, kaczadupa napisał: W sumie już bym je brał na testy ale ich ekologiczne pakowanie skutecznie mnie powstrzymuje. A to jest całkowicie pomysł z dupy. Nie dość, że ciężkie, to jeszcze słabiej chroni. Same kolumny są ciężkie, ale w pudłach to jest już konkretna waga i jak pudło pozostaje puste tylko z tymi tekturami to też je czuć. To raz. Dwa, to nie ma takiej amortyzacji i mieli z tym problem na początku, bo potrafiły być problemy z cewkami w głośnikach, jeśli dużo podróżowały kurierami. Ponoć od jesieni dodali jednak trochę pianki dla lepszej amortyzacji. Edytowano 21 godzin temu przez Marlin Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 9 minut temu, Marlin napisał: O tym można poczytać. Chociażby redukcja zniekształceń na wylocie. Można też poczytać w teście Prophecy 9 w naszym AUDIO. 16 minut temu, Marlin napisał: Ponoć od jesieni dodali jednak trochę pianki dla lepszej amortyzacji. Edytowano Dobra wiadomość. Z Prodigy w transporcie kurierem był/jest nadal? inny problem. Metalowe nakrętki od zacisków głośnikowych same się odkręcały i „latając” luzem rysowały powierzchnie głośników i papierowy woofer. Odpisz, cytując
Marlin Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 12 minut temu, kaczadupa napisał: Z Prodigy w transporcie kurierem był/jest nadal? inny problem. Metalowe nakrętki od zacisków głośnikowych same się odkręcały i „latając” luzem rysowały powierzchnie głośników i papierowy woofer. To jest tak debilny pomysł z tym eko pakowaniem, że ciężko to komentować nawet, poza wszystkim ciekawe czy ktoś przeliczał jak cięższe opakowanie przekłada się na logistykę i "ślad węglowy" jak już chcą być tacy hop do przodu. Btw: papierowy woofer, kolejna rzecz, która odróżnia Prodigy od Prophecy. Odpisz, cytując
Recommended Posts