Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witajcie z kolejnym tematem ode mnie :)
Otóż od jakichś 6 lat posiadam taki zestaw jak na zdjęciu czyli: Yamaha R-N602 + monitory zrobione na zamówienie na przetwornikach SB Acoustic, plus gramofon Luxman PD289 z wkładka MC od Yamahy (model MC-4) - gramofon napędzany przedwzmacniaczem ISKRA 1.

No i po tych latach chciałbym zmienić kolumny i żeby to były 3-drogi (zmiana wzmacniacza także w planie ale to później )

W oko wpadły mi WHARFEDALE EVO 5.2 (wizualnie bardzo no i 3 drogi)  - możecie cos o nich powiedzieć? Warte swojej ceny ok 4,5 tys. ? 
I tak wiem, że musze sam posłuchać ale czy w ogóle są warte zastanowienia się nad nimi? Czy może jakieś inne monitory  w podobnej cenie - bo nic innego jak kolumny podstawkowe mogę mieć u siebie w domu (ograniczenia metrażowe pokoju).

Pozdrawiam

ps. zdjęcie kolumny zapożyczone z nautilus2.pl

wharfedale-evo-52-kolumny-podstawkowe-walnut-veneer.jpg

1.jpg

Edytowano przez R_33
  • R_33 changed the title to WHARFEDALE EVO 5.2 a może coś innego?
Napisano
7 minut temu, Nowy75 napisał:

Kurczę, zrobiłeś co mogłeś w tej szafkowej wnęce,fajne podstawy pod monitory. Kolumny dają radę? U mnie w takim ustawieniu ( słupki po bokach) grało kiepsko,nawet bardzo.

Kto nie przyjdzie do domu to jest zaskoczony jak dobrze się słucha u mnie muzyki :)

Pokój mam mocno umeblowany, wkoło półki z książkami, na ścianach obrazy olej na płótnie, gruby dywan czy zasłony - więc akustycznie nie ma dramatu. I może dlatego tak przyjemnie brzmi muzyka :)

Napisano (edytowany)
54 minuty temu, R_33 napisał:

monitory zrobione na zamówienie na przetwornikach SB Acoustic

Te przetworniki SBA są bardzo dobre. Jeśli ktoś te kolumny równie dobrze zestroił, to może być ciężko je przebić w zakładanym budżecie.

Edytowano przez Kraft
Napisano
1 minutę temu, Kraft napisał:

Te przetworniki SBA są bardzo dobre. Jeśli ktoś te kolumny równie dobrze zestroił, to może być ciężki je przebić w zakładanym budżecie.

No właśnie tego się boje :) 
Na takich przetwornikach są ogarnięte te moje monitory. 
Człowiek co je robił zna się na robocie :) 
https://cncaudio.eu/galeria/ - jego strona - choć z braku czasu obecnie zawiesił działalność.

sred.jpg

twe.jpg

1 minutę temu, Rafał S napisał:

Też tak myślę. Nie wiadomo też, czy większe paczki sprawdzą się w takim ustawieniu. 

któryś raz już tak mi mówią hehe 
czyli raczej pozostaniemy razem dłużej :)