R_33 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Witajcie z kolejnym tematem ode mnie Otóż od jakichś 6 lat posiadam taki zestaw jak na zdjęciu czyli: Yamaha R-N602 + monitory zrobione na zamówienie na przetwornikach SB Acoustic, plus gramofon Luxman PD289 z wkładka MC od Yamahy (model MC-4) - gramofon napędzany przedwzmacniaczem ISKRA 1. No i po tych latach chciałbym zmienić kolumny i żeby to były 3-drogi (zmiana wzmacniacza także w planie ale to później ) W oko wpadły mi WHARFEDALE EVO 5.2 (wizualnie bardzo no i 3 drogi) - możecie cos o nich powiedzieć? Warte swojej ceny ok 4,5 tys. ? I tak wiem, że musze sam posłuchać ale czy w ogóle są warte zastanowienia się nad nimi? Czy może jakieś inne monitory w podobnej cenie - bo nic innego jak kolumny podstawkowe mogę mieć u siebie w domu (ograniczenia metrażowe pokoju). Pozdrawiam ps. zdjęcie kolumny zapożyczone z nautilus2.pl Edytowano 2 godziny temu przez R_33 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Kurczę, zrobiłeś co mogłeś w tej szafkowej wnęce,fajne podstawy pod monitory. Kolumny dają radę? U mnie w takim ustawieniu ( słupki po bokach) grało kiepsko,nawet bardzo. Odpisz, cytując
R_33 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, Nowy75 napisał: Kurczę, zrobiłeś co mogłeś w tej szafkowej wnęce,fajne podstawy pod monitory. Kolumny dają radę? U mnie w takim ustawieniu ( słupki po bokach) grało kiepsko,nawet bardzo. Kto nie przyjdzie do domu to jest zaskoczony jak dobrze się słucha u mnie muzyki Pokój mam mocno umeblowany, wkoło półki z książkami, na ścianach obrazy olej na płótnie, gruby dywan czy zasłony - więc akustycznie nie ma dramatu. I może dlatego tak przyjemnie brzmi muzyka Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 54 minuty temu, R_33 napisał: monitory zrobione na zamówienie na przetwornikach SB Acoustic Te przetworniki SBA są bardzo dobre. Jeśli ktoś te kolumny równie dobrze zestroił, to może być ciężko je przebić w zakładanym budżecie. Edytowano 1 godzinę temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Kraft napisał: może być ciężki je przebić w zakładanym budżecie. Też tak myślę. Nie wiadomo też, czy większe paczki sprawdzą się w takim ustawieniu. 1 Odpisz, cytując
R_33 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Kraft napisał: Te przetworniki SBA są bardzo dobre. Jeśli ktoś te kolumny równie dobrze zestroił, to może być ciężki je przebić w zakładanym budżecie. No właśnie tego się boje Na takich przetwornikach są ogarnięte te moje monitory. Człowiek co je robił zna się na robocie https://cncaudio.eu/galeria/ - jego strona - choć z braku czasu obecnie zawiesił działalność. 1 minutę temu, Rafał S napisał: Też tak myślę. Nie wiadomo też, czy większe paczki sprawdzą się w takim ustawieniu. któryś raz już tak mi mówią hehe czyli raczej pozostaniemy razem dłużej Odpisz, cytując
Recommended Posts