Artur Charicki Napisano 3 stycznia Napisano 3 stycznia @kaczadupa Co z tym testem Divy?? Ile można siedzieć z otwartym popcornem? 🙁 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 stycznia Autor Napisano 3 stycznia Przed chwilą, Artur Charicki napisał: @kaczadupa Co z tym testem Divy?? Ile można siedzieć z otwartym popcornem? 🙁 Diva jak to Diva, każe na siebie czekać. Wszystko jest już dopięte. Monitory powinny być u mnie w środę. 3 Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano wczoraj o 12:44 Napisano wczoraj o 12:44 @kaczadupa Już dziś piątek… 🧐 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 15:17 Autor Napisano wczoraj o 15:17 Artur, niestety mam natłok zawodowych obowiązków a praca ważniejsza jak przyjemności związane z audio. Będę chciał podziałać pod koniec przyszłego tygodnia. Sorki. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano wczoraj o 15:36 Napisano wczoraj o 15:36 Rozumiem. Czekam cierpliwie 👍 1 Odpisz, cytując
lion Napisano wczoraj o 16:05 Napisano wczoraj o 16:05 W międzyczasie dodam, że równie przyjemnie słucha się diva 262 i diva 660. Potwierdzam to co pisano o nowszych modelach, tj. naturalne brzmienie, w stronę ciepłego, z przyjemnymi niskimi tonami - gdzieś już na forum tak samo komentowałem, że można ich godzinami słuchać, również można fajną drzemkę sobie uciąć przy muzyce - no nie ma w nich nic denerwującego, tylko odprężenie. 3 Odpisz, cytując
Arek_Gd Napisano wczoraj o 16:29 Napisano wczoraj o 16:29 (edytowany) W środę przyjechały i do mnie... Wcześniej słuchałem ich w Top Hifi z Yamahą R-N1000A bo tylko taka była dostępna (a chciałem z A-S701) oraz z ciekawości do porównania z Rotelem RA-1572mk2. Po pierwszym kawałku nie mogłem się nadziwić ze skali dźwięku jaki wygenerowały te maluchy (wąskie, nowoczesne, ale dość głębokie) , po kolejnych kilku banan nie schodził z twarzy, świetnie się zgrały z Yamahą bo same w sobie są raczej kulturalne i bardzo muzykalne, ale mają też w sobie jakiś fun, którego nie umiem kwieciście opisać. Był dobrze kontrolowany bas, barwna średnica, góra raczej delikatna ale wyrazista, czasem sybilanty za mocno wybrzmiały ale to pewnie przez Yamahę. Było to brzmienie angażujące i żałuję że miałem tylko 30 minut na testy. Potem wjechał dużo droższy Rotel który zagrał z nimi bardziej nasyconym dźwiękiem, naturalnym ale... też z mniejszym fun;em, i chyba ze skromniejszą dynamiką. Z nim DIVY zagrały bardziej równo , ale myślę że to po prostu wyższa kultura grania. Po 30 minutach już widziałem, że je chcę Od dwóch dni się wygrzewają, z każdą godziną jest tylko lepiej. Nie mam do nich jeszcze docelowego pieca, choć wczoraj nie wytrzymałem i coś kupiłem, na razie się docierają To co dla mnie było ważne - świetnie wkomponowały się w moje biurko i odsłuch bliskiego pola. Myślę że w swojej kategorii cenowej są w czołówce małych monitorów. Edytowano wczoraj o 16:30 przez Arek_Gd 2 1 Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano wczoraj o 17:26 Napisano wczoraj o 17:26 56 minut temu, Arek_Gd napisał: Nie mam do nich jeszcze docelowego pieca, choć wczoraj nie wytrzymałem i coś kupiłem No mów mów co to 🤓 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 18:30 Napisano wczoraj o 18:30 Tyle razy mówiłem , że są świetne 😀 Każdemu z czystym sumieniem mogę polecić te monitorki 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 20:03 Napisano wczoraj o 20:03 A jak je zestawisz np z Rubiconami, abstrahując od ceny, to dalej są świetne? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 20:17 Autor Napisano wczoraj o 20:17 (edytowany) U mnie już od dwóch tygodni przygotowany bardzo emocjonalny utwór na rozpoczęcie przygody z Diva 3. Włoskie paczki więc wybór padł na włoskiego kompozytora. Niestety odszedł po długiej walce z chorobą mając tyle lat co obecnie autor tego posta (49). Została jego życiowa pasja - piękna muzyka i utwór, który dosłownie rozrywa serce. Oczywiście na moich docelowych monitorach porusza mnie wybitnie mocno. Jak będzie na włoskich monitorach? Czy wydobędą z muzyki jeszcze więcej emocji jak ATC? Poprzeczka postawiona wysoko. Oczywiście wszystko na luzie, bez spiny. Żaden pojedynek na śmierć i życie jaki na własne życzenie zafundowałem sobie z KEF LS50 Meta. A teraz mamy piątek więc czas na coś mocniejszego czyli Vader i album Litany. Do zobaczenia za tydzień, już z Diva 3. Edytowano wczoraj o 20:18 przez kaczadupa Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 20:41 Napisano wczoraj o 20:41 36 minut temu, majkel74 napisał: A jak je zestawisz np z Rubiconami, abstrahując od ceny, to dalej są świetne? Tak , mogłyby kosztować więcej . Zawstydzą nie jedną droższą konstrukcję Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 20:51 Napisano wczoraj o 20:51 A konkretnie w porównaniu z Rubiconami? (Zdaje się że je posiadasz / posiadałeś?) Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 21:15 Napisano wczoraj o 21:15 Miałem Epicon 2 , Rubicon 2 i Menuet SE. Śmiało mogą być między Rubicon 2 , a Menuet SE Bardzo przyjemne granie. Nie mają czego się wstydzić Dobrze byłoby , gdybyś wypożyczył je w Top Hi-Fi i sam się z nimi zapoznał w swoich warunkach Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 21:24 Napisano wczoraj o 21:24 Nie mam takiej potrzeby, ale liczyłem że skrobniesz ze dwa zdania odnośnie porównania tytułowych Indianek z kolumnami, które posiadałeś, z jakiegoś powodu wybrałeś jednak droższe opcje… No ale nie ciągnę dalej tematu. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Indiany miałem pożyczone od kolegi , gdzie już miałem Menuety ( w sumie 2 razy 😀 ) Żonie spodobały się wizualnie:) Dla niej i tak wszystko gra tak samo 😞 Odpisz, cytując
cymes Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 1 godzinę temu, maciek72 napisał: Indiany miałem pożyczone od kolegi , gdzie już miałem Menuety 7 godzin temu, maciek72 napisał: Śmiało mogą być między Rubicon 2 , a Menuet SE Ciekawe, to przez większą skalę i dociążenie lepsze od Menuet. ? Jak otwartość i powietrze ? No i oczywiście wokale, słodkie ? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Nie mam pióra do opisywania dźwięku . Po prostu bardzo przyjemne granie. Nie męczące . Wcześniej miałem pożyczone jakieś Dynki ( niski - średni model ), dla mnie porażka Divy 3 w katalogowej cenie 2500 PLN są świetne 😀 Odpisz, cytując
Arek_Gd Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 18 godzin temu, Artur Charicki napisał: No mów mów co to 🤓 Zainwestowałem w szczepionkę anty-zakupową. serio i kupiłem coś taniego. Zaraz opiszę w wątku gdzie "poszukuję". Odpisz, cytując
Rega Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 8 godzin temu, maciek72 napisał: Dla niej i tak wszystko gra tak samo Nie tylko dla Twojej. @Arek_Gd - gdzie sprzedają te szczepionki? Też chciałbym sobie zaaplikowac. Odpisz, cytując
Recommended Posts