lpomis Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Posmakowałem więc mniejszej Divy i… Krótko i treściwie. Najważniejsze, że się podobały Odpisz, cytując
d00 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 11 minut temu, kaczadupa napisał: Posmakowałem więc mniejszej Divy i… … i wyszło, że artykuł sponsorowany? 😊😊 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 13 minut temu, kaczadupa napisał: Posmakowałem więc mniejszej Divy i… No bez jaj. Tak się nie robi. Proszę normalnie opisać, co i jak! Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu 4 minuty temu, d00 napisał: … i wyszło, że artykuł sponsorowany? 😊😊 Absolutnie nie. Nie słuchałem Diva 5. 3 minuty temu, Kraft napisał: No bez jaj. Jest bez jaj. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 15 minut temu, kaczadupa napisał: Jest bez jaj. No to z jajami. Ważne, żeby inaczej niż teraz. OBSZERNIEJ! Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu (edytowany) Jarek, chociaż mam demo to uważam, że nawet po ulubionej przez nas audiofilów liczbie równych, okrągłych 100 godzin grania do ucha nie będzie szeptać taka Indianka… Taką kurła chciałem! Edytowano 16 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Arek_Gd Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Słownik języka polskiego PWN zwięzły 1. «zawierający wiele treści w niewielu słowach» 2. «mający zwartą strukturę, konsystencję» 😂 2 Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Nie rozumiem. Czyli co, tak źle że nie warto opisać? 🤔 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 24 minuty temu, Artur Charicki napisał: Nie rozumiem. Czyli co, tak źle że nie warto opisać? 🤔 A może po prostu nie wpasowały się w gust Adama. 2 Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Spoko ale co nie pasowało? Może góra za mało rozdzielcza? Czy bas słaby lub zbyt obszerny? Wokale, średnica, scena? Wszystko be? Odpisz, cytując
Arek_Gd Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jestem po kolejnych kilku dniach i wciąż wygrzewanie służy DIVOM , dziś na kilku osłuchanych kawałkach było jeszcze mnie ostrości. Kolumny rozstaw bez zmian - 1,7 metra tak samo ja od nich. Miernik +- na 85 dB. Kawałki: Koncerotowo Lily Was Here - Candy Dulfer Hotel California- The Eagels live on mtv 1994 Akustycznie: Lullaby to An Anxious Child - Dominic Miller - hardcorowo gitara Tears of Joy - Antonio Forcione plumkanie: Temptaion - Diana Krall bas: Kiss The Blue - Yello Angel - Massive Atack Ta kopułka w DIVAach to jednak jest delikatna, dzisiaj nic nie kłuło ani nie syczało, najmniej przyjemnie było gdy Dominic Miller szarpał struny ale ja tu obstawiam akustykę i toppinga. Natomiast saksofon w Lily Was Here dziś brzmiał pełniej niż kilka dni temu i nie syczało tak mocno, podobnie w kilku miejscach The Eagels. Jeśli chodzi o bas to tutaj niewiele się zmieniło choć spodziewałem się trochę niższego zejścia, one w tym zakresie chcą być bardzo kulturalne. Z ciekawości przeniosłem się do salonu gdzie króluje zestaw do kina domowego, ale chciałem na gorąco zobaczyć co się będzie działo przy 85-90 dB na RP-280f. Pierwsze wrażenie - o rany, jednak psychoakustyka to potęga dużo większa niż jakieś tam niuanse które chcemy usłyszeć w sprzęcie. Jak czasem słyszę że monitorki spokojnie zagrają w pokoju 25 czy 28 m2 to nie uwierzę, po prostu nie są w stanie wytworzyć takiego ciśnienia aby muzykę odczuwać fizycznie. Ale do brzegu, przy klipschu i dwóch pierwszych kawałkach z amplitunerem to jednak krew z uszu a tak zawsze broniłem tych kolumn, no jednak do głośnego stereo to one nie są stworzone (co innego w ścieżce filmowej :)) , chyba że jakąś lampę podpiąć lub jak ja często robię gramofon z przedwzmacniaczem lampowym, wtedy jest całkiem ok. Mogę powiedzieć tak - DIVY na pewno nie grają V-ką do jakiej przyzwyczaił mnie klipsch, w którym jedne kawałki brzmią wybitnie ale inne są trudne do wytrzymania, z Indiana Line po protu można słuchać wszystkiego. Myślę że z nimi dobrze zgra się jakiś sprytny mały sub, na listę zakupową wpisuję RELa T-zero. I jeszcze coś, wróciłem do biurka i znów się przełączyłem na te monitorki i.... przy nich jakoś tak nóżka chodzi , czyli są dobrze zgrane różne pasma. Jakbym miał znaleźć jedne słowo to byłoby to "muzykalne", nic mniej nic więcej. 3 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 15 minut temu, Arek_Gd napisał: Myślę że z nimi dobrze zgra się jakiś sprytny mały sub, na listę zakupową wpisuję RELa T-zero. Ja jednak zaryzykował bym coś odrobinę wiekszego. Zauważ, że Twoje monitory schodzą do 45 hz przy spadku - 6 dB. Rel T zero przy takim samym spadku schodzi raptem do 37. Czy będzie to realne rozciągnięcie dołu, trudno mi wyrokować. Pozdrawiam Edytowano 2 godziny temu przez KrólKiczu Odpisz, cytując
Arek_Gd Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @KrólKiczu znasz ten kawał? : - gdzie idziesz? - na piwo! - Ty to potrafisz przekonać Olewam więc T-zero i wpisuję na listę T-5 , mam dużo miejsca na niego 😁 2 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Adam. Moze kilka słów porównania ze Spendorem i ProAciem? Odpisz, cytując
Arek_Gd Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu A tak wracając do T-zero vs T-5. To będzie grało w małym pokoju 12m2 i ma uzupełnić kolumny tak aby łatwiej się "oderwały", no i oczywiście aby pasmo było głębsze ale nie jakoś priorytetowo. Dopłata do np. T5i to ok 40% jeśli brać pod uwagę używki, więc sporo. Jak kto w małym pokoju porównywał 1:1 T-zero z T-5i to mile widziana opinia Odpisz, cytując
d00 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 1 godzinę temu, Arek_Gd napisał: Miernik +- na 85 dB Chciałbym sobie tak posłuchać i podelektować się muzyką. Niestety, tu na mieszkaniu przy 70 dB już sąsiedzi chcą pukać po ścianach. Całe szczęście zaczynam budowę domu. Mam dość mieszkań. Powinien wejść jakiś przepis o obowiązkowym zadbaniu o szczelność akustyczną stropu i ścian. Edytowano 1 godzinę temu przez d00 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 56 minut temu, Slawko69 napisał: Adam. Moze kilka słów porównania ze Spendorem i ProAciem? Nie ma porównania. 3 Odpisz, cytując
Arek_Gd Napisano 58 minut temu Napisano 58 minut temu A gdzie można kupić Spendory za 2-3 koła ? 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 56 minut temu Napisano 56 minut temu 56 minut temu, Arek_Gd napisał: A tak wracając do T-zero vs T-5. To będzie grało w małym pokoju 12m2 i ma uzupełnić kolumny tak aby łatwiej się "oderwały", no i oczywiście aby pasmo było głębsze ale nie jakoś priorytetowo. Dopłata do np. T5i to ok 40% jeśli brać pod uwagę używki, więc sporo. Jak kto w małym pokoju porównywał 1:1 T-zero z T-5i to mile widziana opinia Myślę, że temat nie jest zero jedynkowy a i porównania w domowych warunkach nikt pewnie nie dokonał. Mam w domu co prawda T5 i subwoofer dali, który wielkością i parametrami jest zbliżony do T zero, no i jednak ten mniejszy sub u mnie, w systemie z PMC nie do końca spełnia MOJE oczekiwania. Zresztą samo zgranie subwoofera z monitorami, o czym można się przekonać w innym wątku, nie jest takie proste. Niektórzy stosują aktywne zwrotnice, inni jeżdżą subami po pokoju, żeby znaleźć odpowiednie miejsce dla zgrania czasowego subwoofera i monitorów. Ogólnie zabawa fajna i można z niej wiele wyciągnąć ale potrzeba dużo cierpliwości 🙂. 2 Odpisz, cytując
bulbulator1 Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu Czyli jednak sztuczny miód, jak to określił forumowicz @cymes Odpisz, cytując
Recommended Posts