tmnich Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 21 minut temu, KrólKiczu napisał: Jeżeli napiszesz, że to małe cudo potrafi wygrać z akustyką pokoju - biorę w ciemno. A konkretnie chodzi mi o to, czy sprzęt ów, potrafi zbić podbicie w okolicach 60 Hz. Chociaż o 5 dB. Ale skoro rozciąga bas w dół, może i niesforne górki potrafi powycinać. Użyj transportu Eversolo T8, skorzystaj z korekty akustyki i może się uda Edytowano 2 godziny temu przez tmnich 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 30 minut temu, KrólKiczu napisał: Jeżeli napiszesz, że to małe cudo potrafi wygrać z akustyką pokoju - biorę w ciemno Z opisów na naszym forum, ON wszystko potrafi 😁 1 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, mateolo2 napisał: A powiedz mi jakim cudem dac miałby wygrać z akustyką w pokoju? Zadam podobne pytanie: JAKIM CUDEM PRZETEORNIK DA SPRAWIŁ, ŻE KOLUMNY ZAGRAŁY NIZSZYM BASEM? Za takie przełomowe rozwiązanie, twórcą tego wynalazku powinien dostać audiofilskiego Nobla. 2 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 5 minut temu, KrólKiczu napisał: Zadam podobne pytanie: JAKIM CUDEM PRZETEORNIK DA SPRAWIŁ, ŻE KOLUMNY ZAGRAŁY NIZSZYM BASEM? Za takie przełomowe rozwiązanie, twórcą tego wynalazku powinien dostać audiofilskiego Nobla. Takim jak słyszałeś. Jeden przetwornik mniej eksponował dół, a drugi bardziej. Nie wiem czego tu nie rozumiesz 🤷 Edytowano 1 godzinę temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
tmnich Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, KrólKiczu napisał: JAKIM CUDEM PRZETEORNIK DA SPRAWIŁ, ŻE KOLUMNY ZAGRAŁY NIZSZYM BASEM? Takim samym cudem jak każdy inny przetwornik zagra inaczej, taki tani DS z sabre i np hybryda lampizatora. Masz zajebisty problem z tym warmerem i starasz sie na każdy możliwy sposób go zdyskredytować. 2 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, tmnich napisał: Takim samym cudem jak każdy inny przetwornik zagra inaczej, taki tani DS z sabre i np hybryda lampizatora. Masz zajebisty problem z tym warmerem i starasz sie na każdy możliwy sposób go zdyskredytować. Tak też to zauważyłem haha pupa trochę boli chyba Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Palmos napisał: (Żona dopiero po 2 dniach zauważyła że jest nowy klocek - i to wtedy jak jej go pokazałem) BIORĘ !!! , bo jak kupiłem Luxmana i powiedziałem , że to jonizator powietrza to nie przeszło ☹️ 1 godzinę temu, Palmos napisał: Sam ten RME to górna półka. Niby tak a basu nie rusza. Muszę go jutro przycisnąć Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, KrólKiczu napisał: JAKIM CUDEM PRZETEORNIK DA SPRAWIŁ, ŻE KOLUMNY ZAGRAŁY NIZSZYM BASEM? Nasze odczuwanie ilości basu nie zawsze jest widoczne w pomiarach które sa niepełne we wszystkich aspektach. Prosta kwestia - napięcie na dac. Czym niższe tym większy i bardziej poluzowany dźwięk. Warmer ma niskie napięcie, bodajże 1,9 czy 1,8. Tak właśnie powinien zagrać. Inna sprawa ze R2R robią wrażenie niższego zejścia, przynajmniej moje ucho tak to odbiera. Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, Artur Charicki napisał: Dobra, zamówiłem i ja. Będzie pojedynek Warmer vs SMSL VMV D1se albo bardziej R2R vs DS 🤓 U mnie w takim starciu DS poległa na całym froncie ... 1 Odpisz, cytując
tmnich Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, mateolo2 napisał: Tak też to zauważyłem haha pupa trochę boli chyba Klasyczny ból dupy😂😂😂 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 13 minut temu, marcinmarcin napisał: Inna sprawa ze R2R robią wrażenie To może zacznijmy pisać, że "mamy wrażenie", że jakiś DAC sprawił, że kolumny zagrały niższym basem. Nie daj Bóg ktoś przeczyta ten wątek, kupi ten cudowny przetwornik i jego wrażenia będą zgoła inne 😉. @mateolo2, od kiedy pamiętam, każda zmiana w Twoim systemie powodowała jakiś kosmiczny przeskok. Już Creek był mega objawieniem a Gato były tak ukochane, że nawet Twoja sympatia mogłaby być o nie zazdrosna. Dlatego wybacz, ale z dużym dystansem podchodzę do tego co opisujesz w tym wątku 😉. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy. 4 Odpisz, cytując
d00 Napisano 33 minuty temu Napisano 33 minuty temu 43 minuty temu, KrólKiczu napisał: Dlatego wybacz, ale z dużym dystansem podchodzę do tego co opisujesz w tym wątku 😉. Typowe audiofilskie lelum polelum HOKUS POKUS czary mary. Mam wrażenie czytając ten wątek, że z Warmerem nawet tweetery kolumn zaczynają grać basem. Odpisz, cytując
tmnich Napisano 10 minut temu Napisano 10 minut temu 10 minut temu, d00 napisał: Mam wrażenie czytając ten wątek, że z Warmerem nawet tweetery kolumn zaczynają grać basem Jak czytam Twoje posty, że każdy DAC gra tak samo, to jest kwintesencja absurdu. Jest jakiś trend już, że co chwilę bóldupowcy muszą się jednoczyć i hejtować jakiś produkt, wcześniej był to WiiM Ultra, zwymyślany od badziewia jakiś przegrywow , których WiiM pokonał intelektualnie, po prostu nie potrafili go skonfigurować tego prostego urządzenia 😂 Teraz problem jest warmer, tani, prosty DAC R2R, który gra. Odpisz, cytując
Recommended Posts